Black Velvet: filmvertoning met vraag- en antwoordsessie

Black Velvet: Film Screening with Q & A

Locatie

London, United Kingdom

Zoom in en verken de wereld van Black Velvet.

"Het is tijd om uw geest te DEKOLONISEREN en uw leven opnieuw te BEVOCHTIGEN" 

De Cocoa Butter Club presenteert met trots een door zoom gefaciliteerde filmvertoning, gevolgd door vraag en antwoord over de film:

'ZWART FLUWEEL' De documentaire; een film van Mimi Koku, met in de hoofdrollen Sadie Sinner The Songbird & The Cocoa Butter Club 

Mimi Koku is een in Nigeria geboren filmmaker en kunstenaar die momenteel in Londen woont.

Afgelopen zomer probeerde Mimi een film te maken waarin ze de zwart-bruine burleske scene van Londen verkent, terwijl ze zich inschreef voor een twee maanden durende cursus documentaire maken aan de MET Film School in Ealing. Dit leidde haar naar The Cocoa Butter Club - een bekroond cabaretcollectief van BPOC- en LGBTQ+-artiesten - die destijds een reeks live-shows organiseerde op het Underbelly Festival op de Southbank. 

"Black Velvet" is een feitelijke film waarin dit collectief en hun oprichter, Sadie Sinner The Songbird, onder de aandacht worden gebracht. Dit is een film die de noodzaak van representatie in de podiumkunsten onderzoekt en een visuele viering is van de uitzonderlijk begaafde en ongelooflijk hardwerkende gemeenschap van mensen die samenkomen om dat mogelijk te maken". 

 

Meer over dit evenement 

Na aankoop van uw ticket(s) ontvangt u op woensdag 3 juni verdere informatie over de zoomlink voor deze vertoning en vragen en antwoorden.

Tijdens de vertoning worden de microfoons van alle gasten uitgeschakeld. Na de vertoning is er een korte pauze van 15 minuten, waarin u kunt genieten van door ons verzorgde muziek. Tijdens de vraag-en-antwoordsessie wordt gasten gevraagd de functie "hand opsteken" te gebruiken om aan te geven dat ze een vraag hebben voor het panel. Microfoons worden alleen ingeschakeld voor de gasten die vragen stellen en het panellid reageert.

Op de dag zelf is de zoomruimte vanaf 7 uur geopend, waar wij u met wat muziek verwelkomen.

De vertoning begint stipt om 8 uur.

TOEGANKELIJKHEID: Er zijn ondertitels beschikbaar voor de vertoning. 

 

Paneel voor vraag en antwoord

Mimi Koku is een in Nigeria geboren kunstenaar, filmmaker en muzikant. Ze heeft ruim vier jaar in de filmsector gewerkt, voornamelijk als producer/freelance onderzoeker + productieassistent. Haar regiedebuut'Mug' ging in juni vorig jaar in première. 'Zwart fluweel' is haar tweede geregisseerde project en haar eerste feitelijke film, die tot stand kwam als resultaat van een korte cursus aan de MET Film School in Ealing, afgerond in de nazomer van 2019.

Cassie Leon, theater- en cabaretproducent en is gericht op het succes en de erkenning van De Cocoa Butter Club. Ze heeft een St. Lucian-achtergrond. Haar werk omvat het produceren voor Raze Collective, Cape Theatre en Mighty Hoopla Festival. Cassie heeft met name The Cocoa Butter Club getransformeerd van een cabaretvoorstelling naar een rondreizende productie, gedeeltelijk gefinancierd door Arts Council England.

Sadie Sinner The Songbird is oprichter en curator van The Cocoa Butter Club. Ze is van de eerste generatie in Groot-Brittannië geboren en is van Zambiaanse afkomst. Sadie bekleedt momenteel de plaats van 6e topartiest in Groot-Brittannië voor Cabaret en Burlesque (21e-eeuwse Burlesque). Sadie wordt geprezen omdat ze pionierde in het veranderen van het landschap van Burlesque en Cabaret in Groot-Brittannië door de oprichting van de eerste productie die zich toelegt op het presenteren en vieren van gekleurde artiesten.

Demi Noire is een in Londen gevestigde burlesquekunstenaar. Geprezen als 'The Sista of Soul', wordt Demi internationaal erkend vanwege haar onnavolgbare muzikaliteit. Naast dat hij een van de oprichters is van De Cocoa Butter Club, Demi is een artiest voor het beste Burlesque-productiebedrijf van Groot-Brittannië, Huis van Burlesque. Demi is een duelerfgoedkunstenaar van Jamaicaanse afkomst. Andere prestatiecredits zijn onder meer Cafe de Paris (Londen), Hebden Bridge Burlesque Festival (Hebden Bridge), Jezzy' Juke Joint (Chicago, VS) en Tronicat and Friends GOP Theatre (Hannover, Duitsland).

 

Ticketlink
tarief Black Velvet: filmvertoning met vraag- en antwoordsessie

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.