Keulen Pride CSD 2024

Keulen Pride CSD 2024

Cologne Pride CSD 2024

6 juli 2024 - 21 juli 2024

Locatie

Oude stad Heumarkt, Heumarkt, Keulen, Noord-Rijnland-Westfalen 50667, Duitsland, Keulen, Duitsland

Keulen Gay Pride 2024 vindt plaats van 7 juli tot en met 21 juli!

De Keulse Gay Pride, ook bekend als Christopher Street Day (CSD) Keulen, is een extravaganza van twee weken. Vernoemd naar Christopher Street in New York City, waar de cruciale Stonewall-rellen plaatsvonden in 1969, bevordert dit evenement LGBTQ+-bewustzijn, acceptatie en trots.

Sinds de oprichting in 1991 is de Cologne Gay Pride exponentieel gegroeid en is het uitgegroeid tot een van Europa's grootste LGBTQ+ pride-vieringen. Dit opmerkelijke evenement trekt elk jaar honderdduizenden deelnemers en toeschouwers en biedt een breed scala aan activiteiten. Dompel je onder in filmvertoningen, tentoonstellingen, discussies, workshops, culturele evenementen en feesten.

Het CSD Street Festival steelt de schijnwerpers en betovert bezoekers gedurende drie onvergetelijke dagen in het stadscentrum van Keulen. Verken talloze podia met livemuziek, dj-optredens en inspirerende toespraken van bekende LGBTQ+-activisten en bondgenoten. Geniet van verrukkelijk eten en drinken bij kraampjes terwijl je rondsnuffelt in kraampjes van verschillende LGBTQ+-organisaties.

Het hoogtepunt van de Gay Pride in Keulen is de levendige CSD-parade, een kleurrijke processie die door de straten van de stad trekt. Wees getuige van praalwagens en deelnemers die organisaties, bedrijven en gemeenschapsgroepen vertegenwoordigen die hun niet-aflatende steun voor LGBTQ+-rechten en zichtbaarheid demonstreren. De parade straalt vreugde en opwinding uit, met levendige dansers gekleed in fantasierijke kostuums en zwaaiende regenboogvlaggen.

Keulen Gay Pride 2024 viert niet alleen de LGBTQ+ cultuur en identiteit, maar dient ook als een krachtig platform voor politiek activisme en sociale verandering. Sluit u aan bij de gemeenschap terwijl zij zich verenigen, hun trots uiten en pleiten voor gelijke rechten en acceptatie in de samenleving. Ervaar de magie van de Keulse Gay Pride en maak deel uit van deze buitengewone beweging.

Ben je van plan om in Keulen te zijn voor Pride? Boek uw hotel vroeg, bekijk onze tophotels in Keulen voor Gayreizigers.

TG wit logoBezoek Website
tarief Keulen Pride CSD 2024

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.