Gay Ho Chi Minh · Attracties

Gay Ho Chi Minh · Attracties

De meeste van deze populaire bezienswaardigheden in Ho Chi Minh Stad bevinden zich in of nabij District 1 en op loopafstand van elkaar.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Haal een kaart van je hotel, breng veel zonnebrandcrème aan en neem een ​​pet of hoed mee om jezelf tegen de intense zon te beschermen.

ho-chi-minh-city-skyline

 

Central Post Office

Dit Franse bouwwerk werd tussen 1886 en 1891 gebouwd door architect Villedius. Binnenin zijn links en rechts twee uitstekende originele muurschilderingen die de routes van 19e-eeuwse telegrafische kabels door de regio en een indeling van de stad in die tijd laten zien.

 

Notre-Dame van Parijs

Een (relatief kleine) kathedraal van rode baksteen die tussen 1871 en 1883 in neoromaanse stijl werd gebouwd met twee vierkante torens van 40 meter hoog. Voor de kathedraal staat een idool van de Maagd Maria.

Catherdal in Ho Chi Minh-stad

 War Remnants Museum

Dit museum, opgericht in 1975, toont overblijfselen uit de oorlog in Vietnam, waaronder een verzameling Amerikaanse tanks en vliegtuigen op de binnenplaats.

De presentatie van de oorlog is politiek erg eenzijdig. Dit voegt echter een extra dimensie toe aan het museum, aangezien het een standpunt is dat in het Westen niet vaak wordt gehoord. Ongeacht de politiek zijn de zalen gevuld met grafische en verontrustende beelden van hoe de oorlog de bevolking van Vietnam en de VS beïnvloedde en nog steeds treft. Het laat een blijvende herinnering achter aan de gruwel van oorlog bij iedereen die bezoekt.

Buiten het museum in Ho Chi Minh-stad

Hereniging paleis

Dit gebouw was de residentie van Ngo Ninh Nhiem, de president van de voormalige Zuid-Vietnamese regering in 1954.

 

Opera Huis

Gebouwd in 1897 door de Franse architect Ferret Eugene om Franse kolonisten te vermaken. Het drie verdiepingen tellende interieur herbergt 1,800 zitplaatsen en blijft fungeren als een cultureel brandpunt van de stad.

ho-chi-minh-opera-huis

Dong Khoi-straat

De belangrijkste winkelstraat in Ho Chi Minh-stad, hoewel enkele van de beste koopjes met gelakte kunst te vinden zijn in de winkels in de zijstraten.

 

Ben Thanh Market

Deze enorme overdekte markt wordt beschouwd als een van de symbolen van de stad en is populair bij toeristen die op zoek zijn naar souvenirs en een plek om wat lokaal eten uit te proberen.

 

Bitexco Building Skydeck

Rijd naar het uitkijkplatform op de 49e verdieping nabij de top van het hoogste gebouw (veruit) in de stad. Geweldig 360 ° uitzicht over de stad en fantastische fotomomenten. Vanaf dit uitkijkpunt krijgt u een goed beeld van de indeling van de stad. Sterk aanbevolen.

 

Ngoc Hoang-pagode

Met nogal groteske beelden van godheden en helden, evenals een hal die de hel voorstelt, met tien gebeeldhouwde panelen die de verschillende straffen die zondaars te wachten staan. Gebouwd in 1909.

 

Cholon (Chinatown)

Cholon is de naam van het Chinese deel van Ho Chi Minh-stad. Het is het grootste Chinatown-district van het land.

 

Geschiedenis museum

Toont een interessante verzameling artefacten die de geschiedenis en evolutie van Vietnamese mensen en cultuur vertegenwoordigen.

 

Zoölogische en botanische tuin

Opgericht door JB Louis Pierre, een Franse tropische botanicus in 1965, met een oppervlakte van 20 hectare. Het heeft betere dagen gekend.

 

Peoples Committee Hall

volkscommissie-hal-in-ho-chi-minh-stad

 

Buiten de stad

Cu Chi-tunnels

250 km tunnelnetwerk dat werd gebruikt voor operaties tegen de VS tijdens de oorlogen in Vietnam. Gelegen op ongeveer een uur rijden van de stad.

 

Dai Nam toeristische culturele historische zone

Gelegen op ongeveer 40 km van de stad. Dit gebied is de grootste park- en toeristenbestemming in Vietnam, met kunstmatige meren, rivieren en bergen. Het parkcomplex omvat een winkelcentrum, hotel, themapark, camping, waterpark, dierentuin en talloze tempels.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.