Angkor Wat verkennen

Angkor Wat verkennen

Iets meer dan 3 km ten noorden van Siem Reap ligt Angkor Wat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Deze prachtige verzameling opmerkelijke hindoeïstische en boeddhistische tempels is een van de "zeven wereldwonderen".

Gids voor Angkor Wat

Een bezoek biedt een unieke kans om hindoeïstische en boeddhistische culturen te ervaren binnen één monument dat 's werelds grootste religieuze monument is.

Angkor Wat, gelegen in het hart van het 400 km² grote Angkor Archeologische Park, is een symbool van Cambodja - het profiel staat zelfs op de nationale vlag en het is de meest bezochte attractie van het land.

 

Angkor Wat - een korte geschiedenis

Angkor was de majestueuze hoofdstad van het machtige Khmer-rijk van de 9e tot de 15e eeuw. De tempels zijn gebouwd door koning Suryavarman II in de 12e eeuw en getuigen van de enorme rijkdom en indrukwekkende culturele en artistieke capaciteiten van de Khmer. Angkor was destijds het grootste stedelijke centrum ter wereld.

tempel-in-angkor-wat-cambodia

 

Zes eeuwen lang onderging Angkor vele architectonische en religieuze transformaties - van het aanbidden van de hindoegod Shiva tot Vishnu en uiteindelijk tot de Mahayana-boeddhistische godheid Avalokitesvara.

Tegen het einde van de 13e eeuw nam Angkor het Theravada-boeddhisme over. Met de val van het Khmer-rijk in de 15e eeuw eindigde de gouden eeuw van Angkor.De tempels trokken zich terug in de jungle. De Theravada-boeddhistische monniken namen Angkor Wat over, en dankzij hen is de tempel grotendeels intact gebleven.

 

Wat te zien

Angkor Wat bestaat uit vijf centrale heiligdommen, omringd door een enorme gracht en drie galerijen. De pilaren en plafonds van de galerijen waren versierd met lotusrozetten, apsara's (hemelse nimfen), dansende mannelijke figuren op steigerende dieren en motieven van goden, evenals muren met taferelen van legendes en oude gevechten.

De vijf centrale heiligdommen hebben drie niveaus, verbonden door talrijke buitentrappen. De tempel culmineert in het heiligdom, een grote piramidevormige centrale toren met torens die de terrassen van de twee bovenste verdiepingen overstijgen.

Sommige bezoekers van Angkor Wat krijgen inzicht in het boeddhisme of archeologie. Anderen proberen verbinding te maken met de spirituele energie van de tempel. Bezoek op het juiste moment en je kunt de dageraad of de zonsondergang zien omlijst door tempeltorens.

ankor wat tempelcomplex

 

 

Naast Angkor Wat zijn de drie andere tempels die je gezien moet hebben de Bayon, Preah Khan en Ta Prohm. De kleinere tempels, Neak Pean en Ta Som zijn ook het ontdekken waard.

 

Wanneer te gaan

De beste tijd om Angkor Wat te bezoeken is tussen november en maart. Je kunt koele, droge dagen verwachten. Angkor Wat is tussen juni en oktober minder druk, maar wees voorbereid op heet en mogelijk nat weer. Vermijd april, want het zal zinderend heet zijn.

Klik hier voor informatie over hoe je in Angkor komt, waar je kunt overnachten en de plaatselijke Gayscene.

 

Hoe lang

Een dag is echt niet genoeg tijd om alle belangrijke bezienswaardigheden te verkennen. Maar na twee of drie dagen verkennen, zullen de meeste toeristen 'temperen'

 

Angkor Pass

Alle buitenlanders moeten een pas kopen om het Angkor-park binnen te gaan. Deze kunnen bij de voordeur worden gekocht voor een duur van 1 dag (US $ 37), 3 dagen (US $ 62) of 7 dagen (US $ 72). Een pas voor 3 dagen is geldig voor 3 dagen binnen een week. Een 7-dagenkaart is 7 dagen binnen een maand geldig.

Cambodjanen komen gratis binnen, dus je gids of chauffeur heeft geen pas nodig. Je kunt na 5 uur het park betreden om de zonsondergang te bekijken zonder dat het telt als een dag op je pas.

In 2016 is een kledingvoorschrift geïntroduceerd dat vereist dat bezoekers hun knieën en schouders bedekt hebben tijdens het verkennen van de ruïnes.

 

Gidsen

Gidsen kunnen vanaf ongeveer US $ 30 per dag kosten. Er zijn gidsen beschikbaar voor de meeste belangrijke talen. Het inhuren van een gids is een heel goed idee, want er is zoveel te zien; een gids kan u helpen uw beschikbare tijd te optimaliseren.

Arial-shot-of-Angkok-Wat-Cambodia

 

Waarop moet je letten

Tuk-tuk-chauffeurs in Siem Reap kunnen proberen om u hen als uw gids te laten inhuren. Hun Engels en hun kennis over Angkor Wat zijn waarschijnlijk beperkt. Alle hotels kunnen een Engelssprekende gids en vervoer regelen.

Koop alleen Angkor Park passeert de officiële loketten van de Apsara Authority - geen andere verkopers en NOOIT tweedehands.

Zorg ervoor dat je kleding bescheiden is met respect voor de lokale cultuur.

Wees voorzichtig als u drinkt uit gekoelde blikjes of flessen die door straatverkopers worden verkocht. Het ijs dat wordt gebruikt om het blikje te koelen, is misschien niet hygiënisch - gebruik een schoon rietje in plaats van uit een blik te drinken.

 

Klik hier voor Gay Siem Reap Index

Meer toeristische informatie

 

Dankbetuigingen van afbeeldingen - Steve JurvestonJoana Gomez, istock / joakim Leory

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.