Ga naar Buenos Aires

Gay Buenos Aires · Stadsgids

Plan je een reis naar Buenos Aires? Onze gay Buenos Aires stadsgids is de pagina voor jou.

Ga naar Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië. Het zit boordevol cultuur en geschiedenis. Buenos Aires werd in de 16e eeuw gesticht door de conquistadores. Het land werd onafhankelijk van Spanje in 1816. Het is een van de meest bezochte steden in Latijns-Amerika.

Buenos Aires heeft een sfeer van vergane grootsheid. Het is een heel romantische stad. Het heeft een nogal turbulente geschiedenis gehad. Het leven is nooit saai geweest in Buenos Aires. Het is een stad met veel karakter en charme.

Gaybars en clubs in Buenos Aires

Buenos Aires heeft de grootste en beste Gayscene van Argentinië. Er is niet echt een Gaywijk in Buenos Aires. De Gaybars en clubs zijn overal verspreid. De meeste zijn te vinden in de wijk Palermo. Argentinië is in veel opzichten een sociaal conservatief land, maar het is een van de meest Gayvriendelijke landen van Latijns-Amerika.

Dat gezegd hebbende, de misdaadcijfers zijn hoger in Latijns-Amerika, dus het is de moeite waard om 's nachts een taxi te nemen en je hoofd erbij te houden. Anders zou u geen problemen moeten ondervinden. Oh, en net als de Spanjaarden houden de Argentijnen ervan om laat te eten en laat te feesten.

Een van de meest levendige Gaybars in Buenos Aires wordt genoemd Sitges - ja, zoals de Gaystad in Spanje. Het is een goede plek om te vangen en een Argentijnse dragshow. Een andere goede keuze is KM nul, het is zeven dagen per week geopend van middernacht tot in de vroege uurtjes. Absoluut een goede plek voor feestbeesten die er een avond van willen maken.

De clubs en bars hebben de neiging om tegelijkertijd op gang te komen. Het is niet zoals het centrum van Londen, waar de Gaybars vol zitten zodra mensen klaar zijn met werken. Als je van plan bent om een ​​gay-avondje uit te gaan in Buenos Aires, kun je je het beste voorbereiden op een late.

Buenos Aires · Hotels

Gay-populaire hotels in Buenos Aires

Er zijn genoeg goede hotels in Buenos Aires. U vindt er vijfsterrenluxe en budgetopties. Palermo is een van de beste plekken om te verblijven. Het is in het hart van de acties in het centrum van Buenos Aires, met het beste gay-nachtleven voor de deur. Het heeft een bohemien, kunstzinnige sfeer. Er zijn tal van restaurants en cafés om te verkennen, en 's nachts komt het echt tot leven.

Wees Hollywood is een van de eigenzinnigere hotels in de stad. Het is betaalbaar en het is vernoemd naar de film- en televisie-industrie in de wijk Palermo Soho. Palo Santo is een goede keuze voor milieubewusten. Het is het eerste duurzame stadshotel in Latijns-Amerika en het staat ook in Palermo.

Recoleta is ook een geweldige wijk om in te verblijven. Het is de meest welvarende wijk van de stad. Veel van de Argentijnse elite wonen in dit gebied. Mio Buenos Aires is een zeer stijlvol luxehotel. Een geweldige keuze als u op zoek bent naar spatten.

Beleef Buenos Aires

Casa Rosada is een belangrijke toeristische attractie die u niet mag missen. Dit roze paleis is het presidentiële huis en het regeringsgebouw. Berucht werd het toen Eva Peron haar laatste toespraak hield vanaf een balkon in Casa Rosada. Daar was het nummer Don't Cry For Me Argentina op gebaseerd.

Tango is een geweldige Argentijnse traditie. Je kunt een tangoshow bijwonen in Buenos Aires. Sommige zullen toeristischer zijn dan andere. Eén ding is zeker, het drama en de sensualiteit van de tango is altijd een lust voor het oog. Bezoek ook de San Telmo-markt - deze bestaat al sinds 1897. Lees meer: Dingen om te doen in Buenos Aires.

Gay sauna's in Buenos Aires

De enige grote Gaysauna in Buenos Aires heet Gaysapiens. Het is natuurlijk niet het soort sauna's dat je in Berlijn zou verwachten. Toch vind je hier een goede mix van mannen - veel locals - en geen gebrek aan hotties. Het kan behoorlijk druk worden en er is vaak actie te beleven in elk hoekje en gaatje.

Buenos Aires

Naar Buenos Aires reizen

Er zijn een paar luchthavens in en rond Buenos Aires. De belangrijkste is Ezeiza International Airport. Het is degene waar je waarschijnlijk tegenaan vliegt. Het is ongeveer 1.5 uur rijden van het stadscentrum. De gemakkelijkste manier om het centrum van de stad te bereiken, is met de taxi. Elke 30 minuten rijdt er een pendelbus naar de stad. Als je een klein budget hebt, kun je de bus naar Buenos Aires nemen.

Veelgestelde vragen over Buenos Aires

Verplaatsingen in Buenos Aires

Buenos Aires is een grote stad, maar is goed bereikbaar met taxi's en openbaar vervoer. De gemakkelijkste manier om door Buenos Aires te reizen, is met de metro of taxi.

Metro

De metro, ook wel bekend als de 'subte', is de gemakkelijkste en meest betaalbare manier om door Buenos Aires te reizen.

Bus

In Buenos Aires maken niet veel toeristen gebruik van de bus, maar hij is behoorlijk efficiënt en erg goedkoop. Het kan een beetje lastig zijn om tijdens je eerste reis de busroutes rond zo'n grote stad in kaart te brengen.

taxi

De taxi's zijn zeer efficiënt, maar zorg ervoor dat u de officiële, erkende taxi's krijgt. Ze zijn geel en zwart. Van taxichauffeurs in Buenos Aires is bekend dat ze toeristen te veel in rekening brengen.

Is Buenos Aires veilig?

Buenos Aires is een van de veiligste steden in Latijns-Amerika. Het wordt als veiliger beschouwd dan LA. Toch is het een grote stad, dus houd 's nachts je hoofd erbij.

Hoe duur is Buenos Aires?

Buenos Aires is niet goedkoop, maar ook niet te duur. Je kunt het doen met een beperkt budget, middenklasse of in totale luxe.

Wanneer Buenos Aires bezoeken

April - juni of september - december zijn populaire tijden om Buenos Aires te bezoeken. Het is de moeite waard om minimaal drie dagen in Buenos Aires door te brengen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.