Gay Granada · Stadsgids

Gay Granada · Stadsgids

Eerste keer in Granada? Dan is onze gay Granada city guide-pagina iets voor jou.

Granada

De hoofdstad van de gelijknamige provincie en onderdeel van Andalusië. Granada is de thuisbasis van meer dan 200,000 mensen en het hart van het 13e grootste stedelijke gebied van Spanje, met iets minder dan 500,000 mensen in de omliggende gebieden.

Terwijl Romeinse ruïnes ons een idee geven van de oude geschiedenis van de stad, is het de architectuur die is overgebleven door de Moren die echt opvalt. In 711 vielen de Moren het iconische Alhambra binnen en voltooiden het in de 14e eeuw. In 1492 werd de stad heroverd door de Spanjaarden, maar de stad bleef achter met een grote erfenis van fantastische islamitische architectuur.

Behalve dat het een van de meest pittoreske steden van Europa is, is Granada een van de belangrijkste universiteitssteden van Spanje, wat de stad een jeugdige sfeer geeft. Toeristen kunnen vele uren doorbrengen met het proeven van heerlijk eten in de vele restaurants van de stad, het drinken van heerlijke wijnen in terrasbars en verdwalen in de doolhofachtige straten.

Gayrechten in Spanje

Voor informatie over Gayrechten in Spanje, zie onze Gay Madrid stadsgids pagina.

 

Gayscene

Geboorteplaats van de legendarische queer-dichter Federico García Lorca, Granada heeft niet echt veel Gayscene in vergelijking met andere Spaanse steden. Alle bars en clubs verwelkomen Gayseksueel gebruik, maar als je echt het gezelschap van andere mannen nodig hebt, is er een goed onderhouden sauna voor jou om te bezoeken.

In juli is er een bescheiden gay pride-festival. Het trekt bezoekers uit heel Andalusië en een paar bezoekers uit het buitenland. In typisch Spaanse stijl heersen fiesta-vibes.

 

Naar Granada reizen

Met het vliegtuig

Luchthaven Federico García Lorca Granada-Jaén (GRX) is een kleine luchthaven 15 km ten westen van Granada. Het biedt een aantal internationale diensten aan bestemmingen in het VK, Frankrijk en Italië, maar bedient vooral andere luchthavens in Spanje.

Vanaf het vliegveld kun je een bus nemen naar het stadscentrum en kaartjes kosten € 2.90. De reis duurt in totaal 45 minuten, maar dat is tot het einde van de rij - uw halte kan dichterbij zijn. De diensten rijden van 5.45 uur tot 10.30 uur met langere wachttijden 's nachts.

Taxibedrijven uit de nabijgelegen steden bedienen de luchthaven en kunnen vanaf de luchthaven worden aangehouden. Wachtrijen zouden geen probleem moeten zijn, maar als tijd van essentieel belang is, kunt u van tevoren reserveren. Naar het stadscentrum duurt de reis ongeveer 30 minuten en kost ongeveer € 30. Autoverhuur is beschikbaar op de luchthaven.

Vanwege de beperkte services die beschikbaar zijn op de luchthaven in Granada, kiezen veel bezoekers ervoor om naar het nabijgelegen Malaga Airport (AGP) te vliegen dat is de drukste luchthaven van Andalusië. Er is een directe busverbinding tussen de luchthaven en Granada, maar de rit duurt ongeveer 2 uur.

Met de trein

Granada heeft een eigen treinstation, maar het is niet goed verbonden met meer dan Spaanse steden (behalve Almeria). Antequera is het belangrijkste punt van aankomst vanuit andere grote Spaanse steden en is per bus verbonden met Granada. Jounreys van Antequera naar Granada duren 1 uur en 15 minuten en moeten op je tickets worden aangegeven.

 

Zich verplaatsen in Granada

Te voet

In sommige opzichten is Granada een geweldige stad om te voet te verkennen - alle belangrijke bezienswaardigheden zijn in de buurt en het biedt een fantastisch uitzicht. In andere, niet zo geweldig kronkelende straatjes waar je gemakkelijk in verdwaalt, scooters die door zijstraten rijden, sommige extreem heuvelachtige gebieden (vooral dicht bij het Alhambra), hondenpoep (meestal weg van de belangrijkste toeristische plekken).

Met de bus

Bussen gemarkeerd met een C rijden door het stadscentrum van Granada en de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. Reizen beginnen bij € 1.20, maar u kunt kaartjes voor meerdere reizen kopen om geld te besparen. Dienstregelingen voor de lijnen zijn niet beschikbaar, maar als u bij een grote halte bent, zal er een elektronisch bord zijn met de volgende services / bij kleinere haltes is er een sms-service.

Met de metro

Onlangs geopend in september 2017, exploiteert de metro van Granada momenteel 1 lijn die voornamelijk wordt gebruikt door forenzen. Om te reizen moet u een Metropolitan-kaart kopen voor een lage prijs die kan worden opgewaardeerd. Enkele ritten beginnen bij 82 cent.

De diensten rijden van maandag tot en met donderdag van 6.30 uur tot 11 uur en sluiten op vrijdagavond om 2 uur. In het weekend beginnen de diensten om 7.30 uur en eindigen om 2 uur op zaterdagavond en 11 uur op zondag. Op feestdagen lopen de diensten meer als weekenddiensten en kunnen er storingen optreden op de dag van voetbalwedstrijden.

Met de taxi

Taxi's kunnen op de meeste plaatsen in Granada op straat worden aangehouden en er zijn taxistandplaatsen in de hele stad, maar het is het beste om van tevoren te bestellen, vooral in drukke tijden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het tijdstip van de dag of het een weekend of vakantie is.

 

Waar te verblijven in Granada

Bezoek ons ​​voor een aantal van de beste Granda-hotelselecties en geweldige deals Gay Granada Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Het Alhambra - naar Granada gaan en het Alhambra niet zien, zou hetzelfde zijn als naar Parijs gaan en de Eiffeltoren niet zien! Deze Moorse citadel is mogelijk het best bewaarde voorbeeld van islamitische architectuur in Spanje. De toegangsprijs varieert afhankelijk van wat je wilt zien, maar sommige delen zijn extreem populair, dus vooraf reserveren is aan te raden.

Albayzin - gelegen op een heuvel tegenover het Alhambra, straalt deze witgekalkte wijk karakter uit. Dit gebied, van oudsher een moslimbuurt, straalt karakter uit en heeft veel boetiekjes die Noord-Afrikaanse snuisterijen en souvenirs verkopen.

Federico García Lorca-museum - een museum gewijd aan een van de Gayseksuele zonen van Granada. Dit museum, gelegen op een prachtig terrein, was de zomerresidentie van Federico García Lorca en zijn gezin. Hier kom je meer te weten over het leven van de dichter tot zijn moord door de fascisten tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Koninklijke Kapel van Granada - een sierlijk gebouw gebouwd in de Isabelline-stijl. Dit is de laatste rustplaats van koningin Isabella I van Castilië en koning Ferdinand II die door de paus werden begiftigd met de titel van de katholieke vorsten voor hun verdediging van het geloof in Spanje.

Mirador de San Nicolas - als je het je niet kunt veroorloven om daadwerkelijk naar het Alhambra te gaan, is dit een van de beste uitkijkpunten om een ​​selfie te maken. Het wordt echter erg populair bij toeristen en het is bekend dat zakkenrollers actief zijn in het gebied.

Science Park - een opvallend modern gebouw met een verscheidenheid aan intrigerende interactieve tentoonstellingen binnenin. Het heeft een speciaal gedeelte gewijd aan de Moorse wetenschappers die ooit in de regio verbleven.

sacromonte - Sacromonte, voorheen de zigeunerwijk van Granada, staat bekend om zijn cactussen en kenmerkende grotwoningen. Het is ook een van de beste locaties in Granada om live flamenco te dansen. 

Alcaiceria - markt gebouwd in de kenmerkende Moorse stijl. Een geweldige plek om cadeaus of souvenirs te kopen.

 

Wanneer bezoeken

Vanwege de ligging in de bergen wordt Granada niet zo heet als het naburige Sevilla en Cordoba, maar de temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden. In de zomer wordt het er niet al te druk, maar als je in de lente en de herfst komt, is de kans groter dat je kaartjes voor het Alhambra krijgt. De winters zijn koel en nat en vorst komt vaak voor.

Een breed scala aan evenementen vindt plaats op de kalender in Granada. 2 februari is de feestdag van Granada's patroonheilige San Cecilio en wordt gevierd met een fantastisch eetfestijn. Op 25 mei wordt de executie van Granada's lokale heldin Mariana Pineda door Franco herdacht.

 

Geld

Spanje is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel