Gay Hannover · Stadsgids

Gay Hannover · Stadsgids

Plan je een reis naar Hannover? Dan is onze gay Hannover stadsgids iets voor jou.

Hannover

De hoofdstad en grootste stad van Nedersaksen. Hannover is de 13e stad van Duitsland, met meer dan 500,000 inwoners. Het is een belangrijke stad in Noord-Duitsland en er wonen meer dan een miljoen mensen in het grootstedelijk gebied.

Hannover, gesticht in de Middeleeuwen, was een belangrijke rivierhavenstad. In 1757 werd de stad binnengevallen door de Fransen, maar heroverd door een Engels-Duitse strijdmacht in 1758. Het verbannen King's German Legion van soldaten uit Hannover speelde een sleutelrol in de Slag bij Waterloo. Ongeveer 90% van Hannover werd met de grond gelijk gemaakt tijdens bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Na de oorlog bouwde de stad een oude stad door de overgebleven historische gebouwen naar één gebied te verplaatsen. Gelijktijdige ontwikkeling liet de stad achter met een grote verzameling betonnen gebouwen. Dat gezegd hebbende, er is een breed scala aan groene ruimtes en culturele locaties. De stad staat bekend als congresbestemming. Het heeft een kleine maar levendige Gayscene.

 

Gayrechten in Duitsland

Voor informatie over Gayrechten in Hannover, kijk op onze Gay Berlin City Guide-pagina.

 

Gayscene

De Gayscene van Hannover is rustig in vergelijking met andere Duitse steden. De LGBT-gemeenschap is echter stevig verankerd en ingebed als onderdeel van het stadsleven. Hannover is de thuisbasis van de oudste Gaysauna in Duitsland, en er zijn bars, cruiseclubs en een dansclub die zich richt op Gayseksuele klanten.

Hannover Pride vindt elk jaar in mei plaats en is een zeer populair evenement. Op het jaarlijkse Schützenfest (Marksman) festival is er een Gaytent met een vrolijke en carnavaleske sfeer. Het nationale Queer Film Festival organiseert ook evenementen in Hannover, meestal in de lente en oktober.

 

Hannover bereiken

Met het vliegtuig

Hannover Airport (HAJ) ligt 11 km ten noorden van het centrum van Hannover en is de 11e grootste luchthaven van Duitsland. Het is goed verbonden, voornamelijk door budgetmaatschappijen, met steden en vrijetijdsbestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië.

Vanaf het vliegveld kun je een S-bahn-trein naar het centrum nemen. Je hebt een 2-zone ticket nodig dat € 3.50 kost. De reis duurt ongeveer 17 minuten en de services rijden twee keer per uur. U kunt tussen 1.30 en 4 uur geen trein nemen, dus wees voorbereid met andere regelingen. Extra services worden aangeboden tijdens grote conferenties.

Taxi's staan ​​buiten de aankomsthal. U kunt ook van tevoren privétransfers regelen. Een standaard taxirit kost ongeveer € 20. Het autoverhuurcentrum bevindt zich tussen terminals A en B, dus zorg ervoor dat u over de juiste documentatie beschikt. De rit naar het centrum duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Met de trein

Het Hannover Hauptbahnhof is centraal gelegen, waardoor het een uitstekende toegangspoort tot de stad is. Het is goed verbonden met steden in Duitsland door middel van ICE-hogesnelheidstreinen. Er zijn internationale verbindingen met Nederland, Oostenrijk en Zwitserland en sommige van deze diensten werken 's nachts (Nachtzug), waar u verbinding kunt maken met het bredere netwerk.

 

Zich verplaatsen in Hannover

Te voet

Door het ontwerp van de stad is het te voet een geweldige manier om de stad te verkennen. Het trottoir is goed onderhouden en het gebied van Centraal Station tot Kröpcke is volledig autovrij.

Met het openbaar vervoer

Üstra exploiteert het openbaar vervoersnetwerk in Hannover dat beroemd is om zijn bussen, trams en treinen, waarvan sommige zijn ontworpen door internationaal erkende ontwerpers. Een enkeltje begint bij € 2.40 en dagkaarten vanaf € 5.40. Sommige tickets moeten worden gevalideerd en inspecteurs werken aan de service.

Diensten rijden de hele dag door frequent en er zijn onregelmatige nachtbus-, tram- en treindiensten met vaker nachtdiensten op vrijdag en zaterdag. Er is ook een kortingssysteem dat vrouwen nachtreizen met korting biedt. Download de transport-app om ervoor te zorgen dat u over actuele reisinformatie beschikt.

Met de taxi

Taxi's zijn er in overvloed en zijn te vinden op rijen, op straat aangehouden of van tevoren besteld. Taxi's zijn duur in Hannover en het is raadzaam om taxi's in grote groepen te nemen om geld te besparen. Taxi's zijn over het algemeen veilig, maar neem voor de zekerheid de voor de hand liggende voorzorgsmaatregelen. Uber is niet actief in Hannover.

 

Waar te verblijven in Hannover?

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Hannover, zie onze aanbevolen hotels in Hannover pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Koninklijke tuinen van Herrenhausen - ondanks het feit dat de Britse koninklijke familie (het Huis van Hannover) nog steeds eigenaar was van het paleis en zijn terreinen, verwoestte de RAF het grootste deel van dit barokke paleis en zijn tuinen in de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig werd het paleis zorgvuldig gereconstrueerd en een van de de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Het nieuwe stadhuis - een van de belangrijkste herkenningspunten van Hannover en geopend door keizer Wilhelm II in 1913. Dit gebouw in eclectische stijl huisvest niet langer het stadsbestuur, maar biedt nog steeds onderdak aan de burgerlijke stand. Je kunt rondleidingen volgen en een unieke lift nemen (het duurt een gebogen route) naar het uitkijkplatform in de koepel.

Galerie Luise - voor luxe winkelen met een boetiekgevoel is dit uw paradijs.

Marktkerk - deze bakstenen gotische lutherse kerk werd gebouwd in de 14e eeuw maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog beschadigd en gerestaureerd. Het heeft 2 klokken in de kerktoren en de Bell of Christ and Peace is de grootste in de staat en wordt alleen gebruikt bij speciale gelegenheden.

De Nanas - deze speelse en opvallende sculpturen langs de Leibnizufer zijn zeker de selfie waard. Ontworpen door Niki de Saint Phalle als commentaar op hoe de samenleving naar vrouwen kijkt.

Wilhelm Busch-museum - een fascinerend museum gewijd aan de 19e-eeuwse cartoonist en karikaturist Wilhelm Busch. Naast werken van Busch vindt u ook satirische werken van Goya en Hogarth. Het bevindt zich in de Georgengarten.

Staatsopera van Hannover - van september tot juni zie je werken van klassieke opera vermengd met gedurfd nieuw werk van nieuwe componisten. Het gebouw liep oorlogsschade op, maar heeft verschillende renovaties en verbeteringen ondergaan, waardoor het een van de beste locaties is om live opera in Duitsland te zien.

Nedersaksenstadion - de thuisbasis van Bundeslinga-team Hannover 96 (of the Reds voor fans). Je kunt hier de sfeer van een voetbalwedstrijd opsnuiven, evenals de grote pop- en rockconcerten die hier zelden worden gehouden.

 

Wanneer bezoeken

Hannover heeft een zeeklimaat, wat betekent dat het weer de helft van het jaar koud is en over het algemeen best aangenaam in de andere helft. Regen is zeldzaam gedurende het hele jaar, maar soms kan de stad worden bestrooid met sneeuw en zal de Machsee bevriezen. Hannover wordt meestal niet overspoeld door bezoekers, behalve bij grote evenementen, dus bekijk de kalender.

Afgezien van de exposities en conferenties waar de stad bekend om staat, wordt er het hele jaar door een breed scala aan festivals en evenementen gehouden. De kerstmarkten, verspreid over de stad, bieden Finse gerechten, schaatsen en Glühwein. Op de Schützenplatz vindt het op een na grootste Oktoberfest ter wereld plaats.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.