Gay Lille · Stadsgids

Gay Lille · Stadsgids

Plan je je eerste reis naar Lille? Dan is onze gay Lille city guide-pagina iets voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Gay Lille · Stadsgids

Lille

De hoofdstad van de regio Hauts-de-France en strekt zich uit over de Belgische grens. Lille heeft ongeveer een kwart miljoen inwoners en is daarmee de 10e stad van Frankrijk. Meer dan een miljoen mensen wonen in het stedelijk gebied - het 5e grootste in Frankrijk.

Archeologische opgravingen suggereren dat het gebied waarop Lille werd gebouwd sinds 2000 voor Christus bevolkt is, maar de eerste geregistreerde vermelding van Lille was in 1066 (AD). Het heeft een geschiedenis van invasies met Vikingen, Magyaren en protestantse radicalen in de 16e eeuw. Het werd bezet door Duitse troepen in zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog.

Tegenwoordig is Lille een industriecentrum en wordt het geprezen om zijn internetvriendelijke cultuur. Het staat bekend om zijn universiteiten, waarbij de studentenpopulatie bijdraagt ​​aan het bruisende nachtleven. Bezoekers zullen gecharmeerd zijn door de verbluffende historische architectuur, geweldige winkelmogelijkheden en bescheiden Gayscene.

 

Gayrechten in Frankrijk

Voor informatie over Gayrechten in Frankrijk, kijk op onze Gay Paris City Guide-pagina.

 

Gayscene

Vanwege de grote studentenpopulatie van Lille (en de geschiedenis van tolerantie in Frankrijk), verwelkomt Lille LGBT + -reizigers. De georganiseerde Gayscene van Lille is bescheiden in vergelijking met Parijs of Brussel, maar de stad heeft een behoorlijk aantal Gay-locaties, waaronder enkele Gay Bars, Gay Cuise Clubs of Gay Saunas

Lille organiseert jaarlijks een populair Pride-festival, dat meestal eind mei / begin juni wordt gehouden. Het belangrijkste evenement is de straatprocessie en het feest op zaterdag; er zijn echter evenementen geprogrammeerd in de aanloop naar de parade.

 Rijsel bereiken

Met het vliegtuig

Lille-Lesquin Airport (LIL) is een kleine luchthaven, 7 km ten zuiden van het stadscentrum. Het biedt beperkte verbindingen met binnenlandse luchthavens en bestemmingen in Europa en Noord-Afrika. Er is een seizoensgebonden langeafstandsverbinding met een van de Franse overzeese departementen in het Caribisch gebied.

Een rechtstreekse bus vanaf de luchthaven brengt u in ongeveer 20 minuten naar het stadscentrum. De service rijdt elk uur met losse kaartjes die £ 7 kosten. Taxi's kunnen op de luchthaven worden aangehouden of van tevoren worden besteld. Een reis naar het centrum kost tussen € 25-30. Autohuur is beschikbaar vanaf de luchthaven. De rit naar de stad duurt ongeveer 15 minuten.

Vanwege de ligging van Lille is de kans groter dat u naar de luchthaven Parijs Charles de Gaulle (CDG), Brussels Airport (BRU) en Brussels South Charleroi Airport (CRL) vliegt. Vanaf Charles de Gaulle is het met de trein mogelijk om Lille in een uur te bereiken, en er is een rechtstreekse bus van Zuid-Charleroi naar Lille, die er 90 minuten over doet.

Met de trein

Lille heeft twee grote treinstations. Lille Flandres biedt lokale verbindingen en TGV-diensten van en naar Parijs. Lille Europe biedt een breder scala aan verbindingen naar bestemmingen in Frankrijk, België en Eurostar-verbindingen naar Londen St Pancras (in anderhalf uur), waar u verbinding kunt maken met andere bestemmingen

 

Rijsel verkennen

Te voet

Het historische stadscentrum van Lille is compact en schilderachtig, waardoor het ideaal is om te voet te verkennen. Regen is het hele jaar door gebruikelijk, dus pak dienovereenkomstig in.

Met het openbaar vervoer

Transpole exploiteert het geïntegreerde systeem van bussen van Lille, 2 tramlijnen en 2 metrolijnen zonder bestuurder. Tickets beginnen bij € 1 voor een 3-stops Zap-ticket tot € 14 voor een set van tien tickets. De diensten rijden elke dag van 5.30 uur tot rond middernacht, behalve op XNUMX mei. Sommige buslijnen steken de grens over naar België.

Met de taxi

Taxi's kunnen gemakkelijk worden aangehouden in Lille of op de rijen worden gevonden, maar het kan wat moeilijker zijn om 's avonds laat of tijdens de spits een taxi te nemen. De taxi-app werkt in Uber. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen en stap niet in ongemarkeerde taxi's en controleer op tekenen dat de auto legitiem is (meter, tariefdisplay, ID enz.).

 

Verblijfplaatsen in Lille

Lille heeft een ruime keuze aan accommodaties in het stadscentrum, vlakbij de beste bezienswaardigheden. Onze lijst met tophotels in Lille voor Gayseksuele reizigers is te vinden op de Lille Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

La Vieille Bourse - een prachtig gebouw, gebouwd in 1653. Deze voormalige effectenbeurs is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en biedt onderdak aan boekverkopers of een bloemenmarkt op de binnenplaats.

De noordelijke fret - de grootste boekhandel van Europa, waardoor het op zichzelf al een toeristische trekpleister is. Hier vind je 8 verdiepingen met boeken en een gezellig café.

Lille Paleis voor Schone Kunsten - een van de grootste kunstmusea in Frankrijk. In dit oogverblindende voorbeeld van de Belle-Époque-architectuur vind je kunstwerken van Toulouse-Lautrec, Picasso, Rubens en Rembrandt.

Botanische tuin van Lille - een aangename plek om op een zonnige dag een romantische wandeling of picknick te maken. Hier vindt u een gevarieerde selectie planten, een groot en schilderachtig meer en het astronomische observatorium van de stad.

Vieux Lille Shopping - terwijl de historische oude stad hier sowieso de meeste toeristische attracties van Lille heeft, vindt u hier ook chique namen en trendy designerboetieks.

Marché de Wazemmes - een schat aan antiek, boerenproducten, ambachtelijke goederen en straatvoedsel. Elke dinsdag-, donderdag- en zondagochtend gehouden.

Kathedraal van Lille - met zijn museum voor religieuze kunst is deze neogotische kathedraal een nationaal monument.

Citadel - gebouwd door de militaire ingenieur Vaudan in de 17e eeuw door de militaire ingenieur (die het de koningin van de citadellen noemde). Het is de moeite waard om een ​​rondleiding te krijgen om de geschiedenis van dit fascinerende gebouw te leren kennen.

 

Wanneer bezoeken

Het weer in Lille kan als gematigd worden omschreven. De zomers worden niet te hoog en hoewel de winters onder nul kunnen zakken, is dit niet de norm. U kunt het hele jaar door regen verwachten. Juni en september zijn de drukste maanden, dus om de hordes te vermijden, vermijd deze maanden.

Er worden het hele jaar door veel populaire festivals en evenementen gehouden in Lille. La Braderie is een extreem populair evenement in september, wanneer de stad een vlooienmarkt wordt met overal muzikanten en straatartiesten. Een keer per maand is in Wazemmes het Chalice Sound System reggae-evenement met een feestelijke sfeer.

 

Visum

Frankrijk valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.