Gay Mauritius

Gay Mauritius gids

Onze Gay Travel-gids voor Mauritius

Mauritius is een klein eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 500 kilometer van de kust van Madagaskar. Hier vind je perfecte stranden, luxe hotels, rotsachtige bergen en watervallen. Het eiland is omgeven door koraalriffen.

De topografie van Mauritius betoverde Mark Twain. Hij schreef vol lof over het eiland in zijn reisboek "Following The Equator".

De Nederlandse, Franse en Britse rijken hebben Mauritius op verschillende momenten in de geschiedenis opgeëist. De bewoners van het eiland zijn een diverse mix van Indisch, Frans, Chinees en Creools.

Sinds de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1968, heeft Mauritius politieke stabiliteit en aanhoudende economische groei gekend. Het is een enorm populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld, maar Mauritius kan een uitdaging zijn voor LGBT+ reizigers.

Hoe Gayvriendelijk is Mauritius?

Sodomie is illegaal in Mauritius. Een recente poging om de wet ongedaan te maken, is mislukt. Je zou dus in theorie alsnog kunnen worden gearresteerd voor het hebben van Gayseks op Mauritius. Maar deze draconische wet wordt zelden opgelegd.

Mauritius heeft zelfs een gezamenlijke VN-verklaring ondertekend waarin wordt opgeroepen tot een einde aan discriminatie tegen LGBT +. Mauritius heeft zelfs wetten om LGBT + -mensen te beschermen tegen discriminatie op de werkplek. Aanzetten tot haat is ook verboden.

Ongeacht deze wetten is de cultuur in grote lijnen conservatief. Gay's worden op Mauritius vaak behandeld als tweederangsburgers. Sociale attitudes beginnen te veranderen, nu steeds meer liberale wetten Gay's meer rechten geven. Maar er is nog een lange weg te gaan voordat Gay-Mauritianen zich op hun gemak voelen om openlijk te leven.

Lees verder: Hoe is het om Gay te zijn op Mauritius?

Toerisme in Mauritius

Mauritius trekt elk jaar ongeveer een miljoen bezoekers. Toeristen neigen naar de resorts, voornamelijk in het Grand Baie-gebied. Hier vindt u een breed scala aan verrassend betaalbare luxe resorts en niet te vergeten stranden van wereldklasse.

 

Als je op Mauritius bent, zul je geen gebrek aan activiteiten vinden om je bezig te houden. U kunt zwemmen met wilde dolfijnen, een catamarancruise maken rond het eiland en de historische bezienswaardigheden verkennen. De botanische tuinen van Pamplemousses, aangelegd door de Franse Oost-Indische Compagnie, behoren tot de oudste tuinen ter wereld. Je kunt ook de voormalige suikerfabrieken zien - de suikerhandel hielp Mauritius rijk te maken. De duistere erfenis van kolonialisme en slavernij is ook te zien in de suikerfabrieken, evenals in de vele afstammelingen van slaven die tegenwoordig op Mauritius leven.

Er zijn veel resorts van wereldklasse om uit te kiezen in Mauritius. Je zou de Sofitel Mauritius L'Imperial aan de westkust van het eiland. Een ander geweldig luxe resort is De Westin Turtle Bay bij het Turtle Bay Marine Park. De hoofdstad Port Louis ligt op slechts 13 km afstand. Bovendien staat het Westin bekend als een bijzonder Gayvriendelijk resort.

Gayreizen op Mauritius

De beste manier om Mauritius te ervaren is met een pakketreis op maat. Het regelen van een reis naar het eiland kan lastig zijn, dus het is verstandig om eerst met reisspecialisten te overleggen. Ons zusterbedrijf OutOfOffice.com is gespecialiseerd in luxe reizen op maat. Ze kunnen een pakket samenstellen dat alles omvat, van hotels tot vluchten en transfers

Als u op Mauritius bent, zult u zich welkom voelen. De Mauritianen zijn erg gastvrij en begrijpen hoe belangrijk het toerisme is voor hun economie.

Oscar Wilde zei dat de waarheid nooit puur en zelden eenvoudig is. Hoewel het lastig is om als Gay op Mauritius te wonen, is het bezoeken als toerist een heel andere ervaring. Hoewel er geen Gayscene is om over te spreken, is er ook niet veel van een heteroscene. Mauritius staat niet bekend om zijn nachtleven. Dit is een plek met een buitengewone natuurlijke schoonheid. Mensen reizen naar Mauritius om te ontspannen en de ongelooflijke landschappen te verkennen.

Als het gaat om Gayrechten in Afrika, is Mauritius een van de veiligste landen die je kunt bezoeken. En als je geld uitgeeft, word je geaccepteerd, of je nu Gay bent of hetero.

 

Wanneer Mauritius bezoeken

Mei tot december zijn de meest populaire maanden. Het weer is in deze periode het meest gematigd. Januari tot maart is het cycloonseizoen, dus waarschijnlijk niet de beste tijd om te bezoeken, tenzij je een fan bent van cyclonen.

Visa

Buitenlandse staatsburgers komen in aanmerking voor een gratis visum voor 60 dagen, op voorwaarde dat ze een geldig paspoort en een bewijs van een retourticket overleggen.

Geld

De munteenheid op Mauritius is de Mauritiaanse roepie.

Uw reis naar Mauritius boeken

We raden aan om een ​​expert in te schakelen als het gaat om het boeken van een reis naar Mauritius als Gaypaar of lesbisch stel. Onze collega's bij ons zusterbedrijf OutOfOffice.com zijn experts als het gaat om LGBT-reizen. De eigendommen waarmee ze op Mauritius werken, bieden zelfs Gayhuwelijksreisvoordelen aan koppels van hetzelfde geslacht. Je kunt ze bellen + 44 (0) 20 7157 1570 of vanuit de VS. 1-888-489-8383 of informeer rechtstreeks bij hen over hun Gay Mauritius pagina.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.