Gay stadsgids van Valencia

Gay stadsgids van Valencia

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Valencia? Dan is onze gay Valencia stadsgidspagina iets voor jou

 

València

Valencia, hoofdstad van zijn eigen autonome regio en de derde grootste stad van Spanje, is een bloeiende metropool met ongeveer een miljoen inwoners. Het is de grootste haven aan de westkust van de Middellandse Zee

De geschiedenis van Valencia, gesticht in de Romeinse tijd, is door alles gevormd: van de Middeleeuwen en de Moorse kruistochten tot aan de Spaanse Burgeroorlog.

Valencia heeft zijn reputatie als havenstad van zich afgeschud en wordt nu erkend als een belangrijk artistiek en cultureel centrum. Het staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur, de nabijheid van de zee en de geboorteplaats van Paella.

Gayscene

Hoewel Valencia niet zo vaak op de radar van Gaytoerisme is geraakt als in Madrid of Barcelona, ​​is de Gayscene hier buitengewoon levendig. Er zijn Gay Bars, Gay dansclubs, Gay Saunas en Gaycruiseclubs verspreid over de stad.

De stad wordt door sommigen beschouwd als zelfs liberaler dan Madrid en Barcelona en viel op door het feit dat er tussen 1991 en 2015 een gekozen lesbische burgemeester was. De stad organiseert in juni een populaire Gay Pride-parade.

 

Plein van Saint Mary's en de kathedraal van Valencia

 

Kennismaken met Valencia

Met het vliegtuig

Valencia Airport (VLC), ook bekend als Manises Airport, ligt op ongeveer 8 km van het stadscentrum. Het is de tiende grootste luchthaven van Spanje en heeft goede verbindingen met bestemmingen in heel Europa, met een paar tussenstops in het Midden-Oosten en Noord-Afrika door nationale luchtvaartmaatschappijen en budgetmaatschappijen.

Metrolijnen 3 en 5 verbinden de luchthaven met de stad. Losse tickets kosten € 3.90 en duren 25 minuten. De diensten lopen van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 5 uur tot half middernacht, met kortere openingstijden in het weekend en op feestdagen.

Een goedkoper alternatief is buslijn 150 naar de stad voor € 1.45. De reis duurt 45 minuten. De bus rijdt van maandag tot en met zaterdag van 5 uur tot 30 uur, met beperkte dienstverlening op zaterdag. Er wordt niet gereden op zon- en feestdagen.

Een taxistandplaats opereert vanaf de luchthaven en een rit naar het stadscentrum kost ongeveer € 20. Elke reis van en naar de luchthaven heeft een automatische toeslag van € 5.40.

Met de veerboot

Valencia heeft veerdiensten van en naar de Balearen en Algerije gepland. Het is ook een populaire bestemming voor sommige cruises. Metrolijnen 4, 5 en 6 bieden treinverbindingen naar de haven.

Met de trein

Het Estació del Nord biedt goede verbindingen naar bestemmingen op het vasteland van Spanje. Er rijdt regelmatig een hogesnelheidsdienst naar zowel Valencia als Madrid. In tegenstelling tot andere Europese steden zijn er geen directe internationale verbindingen.

Zich verplaatsen in Valencia

Te voet

De beste manier om de bezienswaardigheden te bekijken is te voet. Het duurt niet langer dan 45 minuten om de stad in een rechte lijn te doorkruisen, afhankelijk van het tempo dat u neemt. U hoeft alleen vervoer te nemen als u verder weg reist.

Met de metro en tram

FGV exploiteert de moderne metro's en trams van Valencia. Ze rijden van maandag tot en met vrijdag van 5 uur tot 30 uur en in het weekend van 11 uur tot 6 uur. Singles beginnen bij € 11 en tienreispassen vanaf € 30, afhankelijk van het reisgebied.

Met de bus

Bussen zijn een goede manier om de stad te verkennen. Kaarten beginnen vanaf € 1.50. De diensten beginnen om 4 uur en eindigen om 10 uur van maandag tot en met donderdag met een nachtdienst die duurt tot 30 uur (2 uur op vrijdag en zaterdag). Op zondag rijden er geen bussen.

Met de taxi

Taxistandplaatsen zijn gemeengoed en u kunt een taxi vanaf de kant van de weg aanhouden. Officiële taxibedrijven zijn wit met groene lichten erop. Er bestaan ​​particuliere taxibedrijven, maar houd er rekening mee dat de meters beginnen zodra de chauffeur de oproep opneemt.

 

 

El Cabanyal en het strand van La Malvarrosa

 

Waar te verblijven in Valencia

Valencia heeft een uitstekend aanbod van hotels voor elk budget. Voor enkele van de beste hotels in Valencia voor Gayreizigers, bezoek onze Gay Hotels in Valencia pagina.

Dingen om te zien en te doen in Valencia

 

 

  • Stad van Kunst en Wetenschap – een indrukwekkend modernistisch gebouw van de bekende architect Santiago Calatrava. Hier vind je een planetarium, een wetenschapsmuseum, een IMAX-bioscoop en meer. Hier kunt u wandeltochten maken.
  • Kathedraal van Valencia (The Seu) - indrukwekkende gotische kathedraal die door de eeuwen heen ook renaissance-, barokke en neoklassieke bouwstijlen heeft verzameld. U kunt een uitstapje maken naar de Micalet-toren voor uitzicht over de stad.
  • De zijdebeurs –Een indrukwekkend voorbeeld van de Valenciaans-gotische stijl van architectuur. Dit is een fascinerende blik in de economische geschiedenis van Valencia.
  • De Mercat Central - Modernistisch gebouw en een perfecte plek om verse ingrediënten op te halen, vooral als je die Valenciaanse klassieke Paella gaat maken.
  • Playa de Malvarossa - de meest populaire stadsstranden van Valencia. Hier vindt u strandbars, cafés en hotels om te ontspannen en te ontspannen.
  • Costa del Azahar - ten noorden van Valencia ligt dit prachtige stuk kust dat aanmerkelijk minder ontwikkeld is dan de rest van de Costa's. Het is de moeite waard om uw verblijf te verlengen, puur om de prachtige dorpjes langs de kust te verkennen.

 

 

Lees verder: Dingen om te doen in Valencia.

Wanneer bezoeken

Valencia heeft een aangenaam mediterraan kustklimaat. April en mei zijn de beste tijd om te bezoeken, aangezien de temperaturen warm zijn en de drukte niet zo groot. De winters zijn comfortabeler en rustiger, maar sommige attracties hebben kortere openingstijden.

In maart herbergt de stad de Fallas, waar grote modellen van papier-maché, meestal satirisch, worden gebouwd en weergegeven in stadsblokken. Vuurwerk is bijna onophoudelijk en er heerst een algemene feeststemming. In juni is er ook een pride-festival.

Geld

Spanje is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.