Vientiane · Stadsgids

Vientiane · Stadsgids

Eerste bezoek aan Vientiane? Dan is onze gay Vientiane stadsgids iets voor jou.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Vientiane · Stadsgids

Vientiane | ວຽງ ຈັນ

Vientiane, de hoofdstad van Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong rivier, grenzend aan Thailand, staat bekend om zijn Frans-koloniale architectuur, boeddhistische tempels en relaxte sfeer.

Vientiane is nu de grootste stad van Laos. De stad heeft naar schatting 210,000 inwoners in de stad zelf en ongeveer 700,000 in de prefectuur Vientiane.

 

Kennismaken met Vientiane

Met het vliegtuig
De luchthaven Wattay van Vientiane, gelegen op 4 km ten westen van de stad, bedient de meeste grote steden in Azië, waaronder Bangkok, Hanoi, Ho Chi Minh, Singapore, Hong Kong, Siem Reap, Phnom Penh, Kuala Lumpur.

Met de trein
Er zijn dagelijks vier pendeldiensten beschikbaar in Vientiane. Vanaf het station kun je een bus nemen naar de stad

Dingen om te zien en te doen

Wat Si Saket - de oudste nog bestaande tempel in Vientiane

Hophakaew Museum - een voormalige koninklijke tempel die de Smaragden Boeddha huisvestte (nu in Wat Phra Kaew in Bangkok)

Pha That Luang - nationaal symbool en belangrijkste religieuze monument van het land.

Patuxai (Overwinningspoort) - een lokale versie van de Arc de Triomphe in Parijs.

Buddha Park (Xieng Khuan) - een buitencollectie van enorme betonnen sculpturen van boeddhistische en hindoegoden, en echte en denkbeeldige beesten.

Lao Nationaal Museum - een museum met uitgebreide tentoonstellingen over de geschiedenis van Laos.

Wanneer bezoeken

Vientiane heeft een tropisch weer met een duidelijk nat en droog seizoen. De beste tijd van het jaar om de stad te bezoeken is eind december tot begin februari wanneer het droog en koel is. Het regenseizoen begint van april tot oktober.

 

Visum

Voor de meeste nationaliteiten is bij aankomst een visum beschikbaar op de luchthaven, de Vriendschapsbrug en het treinstation van Tha Naleng. Sommige landen hebben mogelijk een vooraf afgesproken visum nodig (een pasfoto kan vereist zijn). U kunt ook van tevoren een visum krijgen bij de ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos in Bangkok.

Geld

Banken en geldautomaten zijn er in overvloed.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.