Brighton Pride 2024: line-up, tickets en parade

Brighton Pride 2024: line-up, tickets en parade

Brighton Pride 2024: lineup, tickets & parade

2 augustus 2024 - 5 augustus 2024

Locatie

Prestonpark stadscentrum, Brighton, United Kingdom

Brighton Pride is sinds 1991 een erg populair gay Pride-evenement in het VK. Brighton & Hove Pride is een buitengewoon vriendelijk evenement en een van de populairste weekenden van Brighton, dat tienduizenden bezoekers trekt uit het hele VK en daarbuiten. Het is een van de grootste en beste Pride-evenementen in het VK.

Wanneer is Brighton Pride 2024?

Brighton Pride 2024 vindt plaats van 2 tot 5 augustus. Het belangrijkste evenement dat je zult bijwonen is Fabuloso in Preston Park op zaterdag 3 augustus (dit wordt het grootste evenement!). De Sunday Fabuloso in Preston Park op de 4e zal ook enorm zijn, hoewel minder druk dan de zaterdag, omdat veel mensen van buiten de stad naar huis zullen zijn gegaan.

Wie is de headliner van Brighton Pride 2024?

Brighton Pride zal de headliner zijn van Girls Aloud (zaterdag) en Mika (zondag) in Preston Park. Andere artiesten die dit jaar tijdens het evenement optreden zijn Billy Porter, Sophie Ellis-Bextor (bekend van Saltburn!), S Club, Gabrielle, Bjorn Again en Danny Beard. Daarnaast zullen er nog een aantal andere tenten en podia aanwezig zijn.

Er is altijd veel verwachting over de hoofdact van Brighton Pride. In voorgaande jaren betreden Britney Spears en Christina Aguilera het podium. Mariah Carey zelf zou zelfs headliner zijn voordat juffrouw Rona (ken je haar nog?) langskwam en alles annuleerde. 

De spectaculaire parade begint meestal om 11 uur bij Hove Lawns en gaat door de stad richting Preston Park. Verwacht veel kleurrijke kostuums, optredens van topartiesten en tal van clubavonden. Mis het Fabuloso in the Park-evenement in Preston Park niet, met jaar na jaar geweldige headliners - voorgaande jaren hebben Britney Spears, Kylie Minogue en Christina Aguilera het podium opgaan.

Hoe laat is de trotsparade in Brighton?

De parade begint meestal rond 11 uur. Het duurt een paar uur, dus je hoeft niet de hele tijd te blijven. Als je een goede pitch wilt bemachtigen, is het de moeite waard om relatief vroeg de stad in te gaan: het zal ontzettend druk zijn. De bevolking van Brighton verdubbelt grofweg tijdens de hoogmoed, omdat er zoveel mensen op bezoek komen.

Heb je een kaartje nodig voor Brighton Pride?

Brighton and Hove Pride heeft zichzelf gevestigd als een van 's werelds grootste en beste gay Pride-evenementen. Tickets zijn uitverkocht, dus het is het beste om vroeg te boeken. Vroeger was het evenement gratis, maar nu heb je kaartjes nodig om Fabuloso en de straatfeesten bij te wonen. De optocht is gratis toegankelijk.

Hoe vind ik een hotel voor Brighton Pride? 

Het is het beste om vroeg te boeken, want hotels raken vol voor Brighton Pride en de prijzen zullen te hoog zijn. De meeste hotels zijn volgeboekt, dus het kan lastig zijn om een ​​accommodatie te bemachtigen als je te laat vertrekt (tenzij je bereid bent veel meer te betalen). Voor hotelboekingen vindt u hier onze lijst met aanbevolen Gayvriendelijke hotels in Brighton.

TG wit logoBezoek Website
tarief Brighton Pride 2024: line-up, tickets en parade
R
Ramzi

14-mrt-2022

Meneer seif

Ik zou zeggen dat de trots van Brighton Hove gemakkelijk de beste trots in het VK is. Levendig, divers, opwindend en goed gerund. Ben benieuwd naar augustus

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.