Zich verplaatsen in Singapore

Zich verplaatsen in Singapore

Singapore is zeer toegankelijk en gemakkelijk te navigeren. Of je nu naar Orchard Road gaat om te winkelen of naar de Gayclubs in Tanjong Pagar, het goed aangesloten openbaar vervoer maakt het een fluitje van een cent om je te verplaatsen.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

MRT

Het MRT-spoorwegnet (Mass Rapid Transport) van Singapore is meestal de snelste en handigste manier om Singapore te verkennen. Dit moderne spoorwegnet heeft 152 km spoor en 108 stations en rijdt zeven dagen per week tussen 05 en 30 uur. Treinen rijden tijdens piekuren elke 01 à 30 minuten.

U kunt een eenmalig reisticket, toeristenconcessiepas of een kaart met opgeslagen waarde (plaatselijk bekend als ez-link-kaarten) kopen bij het TransitLink-ticketkantoor op de stations. Downloaden de routekaart hier.

Als je naar de belangrijkste Gayscene in Singapore gaat, stap dan uit bij station Tanjong Pagar.

taxi

Taxi's zijn direct beschikbaar en gebruiken allemaal een taxameter. Als je een taxichauffeur tegenkomt die om een ​​vast bedrag vraagt, stap dan uit de taxi en vlag voor een andere. U kunt telefonisch een taxi reserveren. Klik hier voor een lijst met telefooncontacten voor taxi's (reserveringskosten zijn van toepassing).

Bus

Singapore heeft een uitgebreid busnetwerk en de meeste chauffeurs spreken Engels. Dankzij het warme en vochtige weer zijn alle bussen voorzien van airconditioning zodat u van een comfortabele reis kunt genieten.

U kunt contant of een ez-link-kaart gebruiken om uw tarief te betalen. De tarieven variëren van SGD $ 0.80 tot SGD $ 3.50. Laat het exacte bedrag vallen in het tariefvak (er wordt geen wisselgeld gegeven) of tik op uw ez-link-kaart wanneer u aan boord gaat. Vergeet niet om bij het uitstappen nogmaals op uw kaart te tikken, anders wordt het maximale tarief voor de busreis in rekening gebracht. Klik hier voor busroutes in Singapore. 

 

Vervoer van en naar Changi Airport

- De goedkoopste optie van het vliegveld naar de stad is om buslijn 36 te nemen vanaf de bushokjes in de kelder in terminals 1, 2 en 3.

- De MRT rijdt van Terminal 3 naar de stad.

- Taxi's zijn direct beschikbaar bij de taxistandplaatsen op het aankomstniveau van elke terminal.

 

Van en naar Sentosa Island reizen

Er zijn drie manieren om Sentosa te bereiken vanaf het vasteland van Singapore (exclusief een taxi).

- Neem de kabelbaan (vanaf Mount Faber of Harbourfront) en geniet van een luchtfoto van het eiland.

- Loop naar het eiland via de Sentosa Broadwalk fvanaf de waterkant van het winkelcentrum VivoCity.

- Neem de Sentosa Express op niveau 3 van winkelcentrum VivoCity. 

 

 

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.