Macy Gray: Niemand belichaamt "jezelf zijn" meer dan de LGBT-gemeenschap

Macy Gray: Niemand belichaamt "jezelf zijn" meer dan de LGBT-gemeenschap

We hadden het genoegen om de legendarische Macy Gray te interviewen

Macy Gray is terug. Haar stem heeft nog nooit zo goed geklonken en ze maakt nog steeds gedurfde muzikale statements. We hebben haar ingehaald om meer te weten te komen.

Macy Gray is een R&B- en soullegende. Afkomstig uit Ohio, ze heeft zo'n stem die je meteen herkent. Telkens wanneer ze een liedje zingt, verandert ze het in een Macy Gray-nummer. Haar eerste album Over hoe het leven is werd in 1999 een wereldwijd succes.

Haar nieuwste nummers bewijzen dat ze nog steeds aan de top van haar kunnen is. ongedaan is een humeurig liefdeslied met een zeer in het oog springende video met Frankie Grande. Zijn zus is Ariana Grande - Macy deed een duet met Ariana op haar Gevaarlijke vrouw album.

Het discolied is nogal een contrast met ongedaan. Het is een funky, feelgood nummer dat doet denken aan de discoklassiekers van Donna Summer en Sylvester. We spraken met Macy om meer te weten te komen over haar nieuwste nummers, haar iconische stem, haar LGBT+-fans en haar reisplannen.

Macy Gray

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Undone door Macy Gray – met Frankie Grande in de hoofdrol

We begonnen met het bespreken van ongedaan. "Het gaat over wat liefde met je kan doen, hoe het je tot niets kan brengen en je dingen kan laten doen waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou doen." De video toont Frankie Grande in drag, waardoor het nummer heel erg tot leven komt.

Macy nam contact op met Frankie nadat hij zijn optredens op sociale media tijdens de lockdown had bewonderd. Hij zou video's plaatsen waarin hij showdeuntjes zingt met zijn kenmerkende, gekke maar charmante energie. “Hij zou altijd topless zijn en hij zou al deze make-up op hebben. Hij zou deze Broadway-nummers doen – dingen die je doet als je denkt dat je alleen bent, maar hij zou ze op sociale media doen. Ik dacht dat deze gast wild was!” Macy had de ster voor haar nieuwste video gevonden.

Luister als een podcast

Luister naar Apple Podcasts Luister op Google Podcasts Luister op Spotify

Was het zijn idee om het in drag te doen? “Nee, dat was mijn idee. Er is een snelle foto van hem met tape over zijn ballen – dat was zijn idee!” Als je de video nog niet hebt gezien, waar wacht je dan nog op?

Het ongedaan video is ook een eerbetoon aan Macy's LGBT+-fans. Haar muziek heeft altijd weerklank gevonden bij LHBT+-mensen - veel dragqueens hebben lip-gesynchroniseerd voor het leven om Ik probeer door de jaren heen. Macy sprak met ons over een speciale band met haar LHBT+-fans: “Via mijn muziek adverteer ik om jezelf te zijn, eerlijk te zijn en te zeggen wat je voelt, ongeacht wat iemand zegt. En niemand belichaamt dat meer dan de LGBT+-gemeenschap.”

Macy Gray

Het discolied

Macy besprak ook haar liefde voor discomuziek en haar nieuwe nummer Het discolied. Het is het enige muziekgenre dat gegarandeerd iedereen op de dansvloer krijgt. Macy vertelt over haar liefde voor Donna Summer en de klassieke platen die ze maakte met Georgio Morodor. Ze wilde een disconummer op haar nieuwe plaat, dus bedacht haar band iets disco-achtigs. Ze bleven het het disconummer noemen, dus uiteindelijk werd het Het discolied. Ze schreven en namen de teksten op hun laatste dag in de opnamestudio op.

Haar raspende zang maakte haar ster. We vroegen haar naar de evolutie van haar stem. Ze legde uit dat die toon er altijd was en dat die in de loop van de tijd werd verbeterd door alcohol en wiet. Touren helpt ook - elke dag twee uur zingen is de beste manier om de zang op punt te houden.

Over hoe het leven is

Over hoe het leven is, haar debuutalbum, heeft meer dan tien miljoen exemplaren verkocht. Ik herinner me dat ik in mijn eerste week 8992 platen verkocht. Ik sprong op mijn bed; Ik dacht dat ik het had gehaald omdat ik nog nooit platen had verkocht. Ik was blij met mijn 8992, maar toen hij doorging, was niemand meer verrast dan ik.”

Natuurlijk moesten we Macy vragen over reizen. Ze heeft een groot deel van haar leven op de weg doorgebracht als artiest. "Ik zou overal naartoe gaan om op te treden", zei ze. Ze heeft echter niet echt de reismicrobe. Ze had nooit een groot verlangen om Italië te zien, laten we zeggen, maar omdat haar wereldreizen haar bijna overal hebben gebracht, leerde ze van reizen te houden. Alleen niet de twaalf uur durende vliegtuigreizen! “Er is geen betere opleiding dan de wereld zien. Er is geen betere manier om acceptatie te leren en te leren aanpassen. Het is een van de beste dingen die je kunt doen." Voor de podcast van vandaag zijn we Travel Gray geworden!

Ze treedt momenteel op als 'Macy Gray and The California Jet Club'. De groep bestaat uit bassist Alex Hyhn, drummer Tamir Barzilay en toetsenist Milly Wes en Macy zelf op zang.


Gepubliceerd: 29-okt-2021 door Alex | Laatst bijgewerkt: 24-mei-2022
on: Gay CaliforniëGay New YorkGay New York CityGay OhioGay VS.Interviews


USA Tours en ervaringen

Blader door onze zorgvuldig geselecteerde selectie van tours in de VS van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.


Aanbevolen hotels in de VS.