Tom Prior over gay reizen, mindfulness & Firebird

Tom Prior over gay reizen, mindfulness & Firebird

We spraken met Tom Prior, de ster van de Gayfilm Firebird en een rijzende ster op het podium en op het scherm

Tom Prior is een naam die je moet kennen. Hij is de ster van het nieuwe Gayliefdesverhaal Firebird en speelt ook de zoon van Eddie Redmayne in The Theory of Everything en naast Taron Egerton in Kingsman: The Secret Service.

Firebird vertelt een onwaarschijnlijk liefdesverhaal. Twee soldaten op een Sovjetbasis in Estland hebben een intense en gevaarlijke affaire. Tom Prior speelt Sergey en hij schreef ook mee aan het script. We spraken met hem over de film, mindfulness, Gayreizen en meer.

De film is gemaakt op locatie in Estland. Tom was zo gecharmeerd van het land dat hij erheen verhuisde. Firebird is een belangrijke bijdrage aan de LHBT+-cinema. Onmogelijke liefdesverhalen zijn misschien moeilijk om door te leven, maar ze zorgen voor geweldig drama op het scherm en Firebird is geworteld in een waar liefdesverhaal.

Firebird Gayfilm

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Hoe was het om Gay te zijn in Sovjet-Rusland?

Als je Gay bent in Sovjet-Rusland, zou je vijf jaar in de goelag kunnen belanden - wat in feite de dood betekende. Er was in die tijd geen anti-Gay-heksenjacht. Het was een probleem dat de meeste mensen zelfs weigerden te erkennen.

Firebird was zelfs in Rusland te zien. Het is misschien niet verwonderlijk dat er protesten waren buiten de bioscoop en oproepen om de vertoning niet door te laten gaan. Tom's co-ster, Oleg Zagorodni, komt uit Oekraïne en heeft zich uitgesproken voor zijn steun aan zijn thuisland. Ondertussen zal de film op meer festivals te zien zijn. Tom hoopt op theatervoorstellingen, hoewel het digitaal consumeren van inhoud niet te stoppen lijkt te zijn en Prior erkent dat een digitale release misschien de weg vooruit is voor zijn passieproject.

Bekijk het volledige Tom Prior-interview

Mindfulness en meditatie

Tom is gepassioneerd door mindfulness en meditatie. “Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar dingen die je niet kunt verklaren. Dat en het feit dat ik behoorlijk ziek was toen ik jonger was, leidde ertoe dat ik vroeg of er meer was. Toen ik op het punt stond om Firebird neer te schieten, was ik me ervan bewust dat ik erg lange dagen zou hebben. Ik gebruikte meditatie als hulpmiddel om te overleven tijdens de filmopname. Het is zo interessant hoe acteren het echte leven weerspiegelt. Ik wilde dat moment vinden - een staat van stroom. Hoe je denkt en hoe je je voelt dicteert je hele perceptie van de werkelijkheid. Het woord meditatie betekent eigenlijk 'bewust worden van'. Vijf procent van wie je bent wordt bepaald door je bewuste geest. De rest wordt bepaald door je onderbewustzijn. Mindful mediation is een manier om toegang te krijgen tot dat grotere, onzichtbare deel van je brein.”

Gay-acteur Tom Prior

Hoe kom ik in mindfulness?

"Start gewoon. Dat is een van de grootste dingen. Over iets nadenken en uitstellen - wachten op het juiste moment! Denkend dat ik niet de juiste app of de juiste omgeving heb gevonden. Ik moet elke ochtend tijd maken voor meditatie. Als je nieuwsgierig bent naar een app, raad ik One Giant Mind aan. Het is heel toegankelijk – ik heb geen band met hen.”

Zelfs tien minuten per dag? "Absoluut. Het laatste onderzoek wijst uit dat als je twee keer per dag ongeveer een kwartier mediteert, je oefent om je staat van zijn te verhogen. Je begint gevoelens van dankbaarheid te voelen, liefde voor het leven... gewoon gelukkig zijn. Je verhoogt je IgA-niveaus - het is beter dan welke injectie dan ook."

Luister als een podcast

Luister naar Apple Podcasts Luister op Google Podcasts Luister op Spotify

Omgaan met de druk van sociale media

“Nou, de lockdown was een bitch. Sommige mensen zijn misschien in de beste vorm van hun leven uit de lockdown gekomen, maar ik denk dat het voor veel mensen demotiverend is geweest. Dit eindeloze spel over hoe we eruit zien... het is nu heel moeilijk. Als je door Instagram scrolt, kan elke persoon eruitzien als een fitnessmodel. We worden gebombardeerd met deze beelden. Terwijl we naar deze beelden kijken, breken we onszelf af. De realiteit is dat ik in zeer goede vorm was voor de film en op andere momenten in mijn leven. Als je jezelf via sociale media aan de wereld presenteert, is het alsof je een streep in het zand trekt en zegt dat ik er zo uitzie. Het kan echter heel lastig zijn om dat vol te houden.”

“Gezondheid wordt echt gecreëerd door geluk. Met een laag percentage lichaamsvet - voor sommigen is het genetisch - veel geluk en goed gedaan voor hen. Je kunt jezelf gek maken door te diëten. Alles is nu gegamificeerd, zodat mensen zichzelf gek kunnen maken door naar hun Apple Watch te kijken. Onze telefoons zijn gemaakt om ons te helpen, niet om ons te hinderen.”

Tom Prior

Zal onze houding ten opzichte van het lichaamsbeeld veranderen?

“Als je een foto op Instagram zet met meer vlees, krijgt hij meer likes. Als je een bericht plaatst over het zorgen voor je geestelijke gezondheid, kunnen sommige mensen reageren. Maar ja, de buikspieren zullen meer klikken krijgen. Ik denk dat de verandering zal komen wanneer we onze prioriteit maken om voor elkaar te zorgen en elkaar niet te veroordelen. Ik herinner me dat ik mensen zag die Zac Efron luchtafweer gaven omdat hij er niet uitzag zoals hij deed in Baywatch. Als je je hele leven probeert om 8% lichaamsvet te behouden, ga je dood. Beroemde mensen staan ​​de hele tijd onder dat toezicht. De liefde die je geeft is de liefde die je ontvangt en het oordeel dat je geeft is het oordeel dat je zult ontvangen. Als je geen relatie hebt en je wilt dat wel zijn, begin je dan te gedragen als de persoon die je wilt aantrekken. Wees de verandering – wees niet te Michael Jackson over dingen!”

Hoe hij bij RADA kwam

“Toen ik naar de toneelschool ging, moest ik £16k inzamelen om mijn collegegeld bij RADA te betalen. Ik kwam steeds weer mensen tegen die vroegen wat ik zou doen als ik het geld niet zou krijgen. Ik zei dat het geen optie is. Of wat als ik de helft van het geld krijg? Ik was alsof ik daar niet mee bezig ben als een mogelijkheid. Ik schreef naar mensen, deed evenementen, organiseerde gesponsorde runs en deed masterclasses acteren voor kinderen. En ik deed het. Gek gedrag zoals schrijven naar de CEO van het bedrijf waar ik destijds voor werkte. Ik had kunnen besluiten dat het niet mogelijk was.”

Tom Prior over Gayreizen

We hadden het natuurlijk over reizen! Bhutan is de eerste bestemming die Tom noemt. “Ik was zo ontroerd door de bruto nationale geluksindex die ze daar hebben. Het is een van de weinige landen die het geluk van zijn burgers meet. Het is best een moeilijk land om binnen te komen.” Het Land van de Donderdraak stond tot voor kort geen toeristen toe om te bezoeken. Ze introduceerden de tv niet eens tot de millenniumwisseling.

“Ik heb ook erg genoten van Namibië – zandduinen die honderden kilometers lang zijn. Midden in een woestijn staan ​​die eeuwig doorgaat. Als je een lekke band hebt, zoals ik, is het lastig. Maar het is een duizelingwekkend land."

Trailer voor Firebird

Waar staat er op Toms bucketlist?

Hij is op veel plaatsen geweest, maar hij kan er een paar bedenken die hij graag nog eens zou willen bezoeken. IJsland is een grote! Hij was op Antarctica toen de COVID-lockdowns begonnen. Hij was daar 32 dagen, dus de wereld die hij verliet was niet de wereld waarnaar hij terugkeerde. Hij ontmoette pinguïns die waarschijnlijk nog nooit mensen hadden ontmoet. “Ze waren erg vriendelijk.”

Robert Mapplethorpe zei: "Ik wil iets zien dat ik nog niet eerder heb gezien." In deze geest en voor zijn toekomstige projecten wil Tom inhaken op het thema van bovenmenselijke vaardigheden die we al hebben en buitenzintuiglijke waarneming. Helaas kan hij nog niet al te veel details prijsgeven! Tom Prior heeft duidelijk nog veel meer verhalen te vertellen.

Volg Tom Prior op Instagram.


Gepubliceerd: 09-jul-2021 door Alex | Laatst bijgewerkt: 22 juli 2022
on: Gay EstlandGay GrindavikGay IJslandGay KievGay LondenGay MoscowGay ReykjavikGay RuslandGay Sint-PetersburgGay TallinnGay OekraïneInterviews


Rondleidingen en ervaringen in Londen

Blader door onze zorgvuldig geselecteerde selectie van tours in Londen van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.


Aanbevolen hotels in Londen