Toronto: een LGBTQ+-bestemming

Toronto: een LGBTQ+-bestemming

Het is geen geheim dat Toronto een van de meest liberale en ruimdenkende steden ter wereld is. Het wordt zelfs vaak gerangschikt als een van de beste plekken ter wereld om LGBTQ+ te zijn, en het is net zo gastvrij voor Gay's, lesbiennes en transreizigers. Met een gevestigde geschiedenis van queer-activisme, een overvloed aan LGBTQ+-festivals en talloze Gaydistricten, is er echt iets voor iedereen om van te genieten.

Lees verder om slechts enkele van de factoren te ontdekken die Toronto tot een fantastische LGBTQ+ reisbestemming maken.

 

Buurt(en)

 

Door de hele stad zijn er Gaysportcompetities, live theater, filmfestivals, kunst- en cultuurevenementen en dansfeesten waar iedereen wordt verwelkomd en gevierd. Het dorp Church en Wellesley, ook wel "The Village" genoemd, is niet alleen het grootste dorp van Toronto, maar ook het grootste Gaydorp van Canada. Het is waar Pride Month-vieringen plaatsvinden en het bevat de diepste geschiedenis van 2SLGBTQ+ gemeenschappen. The Village is de thuisbasis van veel van Toronto's meest populaire gay-locaties en is een goede plek om te beginnen als je voor het eerst op verkenning gaat. Buiten het dorp staat Queen Street West - van Trinity Bellwoods Park tot Roncesvalles Avenue - ook wel bekend als Queer West. Toronto is een van de weinige plaatsen ter wereld met meerdere Gaywijken, en als zodanig is een uitgesproken queer geest overal in de stad te voelen.

 

Culture

 

Toronto staat bekend als een internationaal centrum van zaken, financiën en politiek, maar het is ook een vruchtbare voedingsbodem gebleken voor kunst en cultuur. De 2SLGBTQ+-gemeenschappen van Toronto hebben een geschiedenis van grote investeringen in de creatieve cultuur van de stad en er vinden het hele jaar door talloze festivals en evenementen plaats met als doel deze unieke verzameling talenten onder de aandacht te brengen en het profiel van de stad als hoofdstad van alternatieve creatievelingen te vergroten. culturen. Ongetwijfeld een van de meest populaire evenementen op de kalender van de stad is het Inside Out LGBT-filmfestival. Het festival, dat gedurende twee weken in mei plaatsvindt, toont meer dan 200 queer-thema's en gemaakte films, naast lezingen en workshops met toonaangevend talent in de industrie. Bovendien reikt de Writer's Trust of Canada tijdens Pride Month zijn jaarlijkse Dayne Ogilvie Prize uit - de enige gevestigde literaire prijs van het land voor 2SLGBTQ+ schrijvers.

 

Nachtleven

 

Woody's, een instelling in Toronto en beroemd geworden als filmlocatie voor de Amerikaanse remake van Queer as Folk, is een must voor elke Gayreiziger die tijd doorbrengt in de stad. De bar is geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking vanwege de ontspannen sfeer, het vriendelijke personeel en de iconische status. Het is een van de meest populaire plekken in het dorp en een geweldige plek om je avondje uit te beginnen. Als je op zoek bent naar iets kleurrijkers, dan zijn Crews en Tangos misschien iets voor jou. Met nachtelijke dragshows, cabaret en karaoke, staat de bar bekend als een van de belangrijkste locaties voor live-entertainment met een absoluut vreemd randje. Met twee dansvloeren en zelfs een buitenruimte is Crews and Tangos het epicentrum van nachtelijk entertainment in de Village. Als alternatief trekt het altijd populaire El Convento Rico sinds 1992 grote en levendige menigten. Deze LatinX-bar staat bekend om zijn rauwe drag-acts en heeft een van de meest stomende dansvloeren van de stad.

 

Geschiedenis

 

Terwijl velen de liberale geest waarvoor Toronto tegenwoordig bekend staat als vanzelfsprekend beschouwen, wordt vaak minder erkend dat de stad een diepe en invloedrijke geschiedenis van queer strijd en bevrijding heeft. Tegenwoordig kunnen veel van de sites waar protesten voor Gayrechten plaatsvonden nog steeds worden verkend, waarvan vele in de Gaywijk The Village. Een van de meest opmerkelijke voorbeelden van het radicale queerverleden van Toronto is The Battle of Church Street. Op 5 februari 1981 deed de politie een inval in vier Gaybadhuizen en arresteerde meer dan 300 mannen, waarbij ze werden aangeklaagd volgens de schunnige huiswet van het wetboek van strafrecht. De onethische arrestaties leidden ertoe dat meer dan 3000 demonstranten de straten van het centrum van Toronto afdaalden om te protesteren tegen de aanhoudende onderdrukking van 2SLGBTQ+ door de stadsautoriteiten. Een cruciaal moment in de relatie tussen de queergemeenschappen van Canada en de regering, noemen veel hedendaagse activisten en historici The Battle of Church Street als een cruciale daad in de strijd voor rechten en wettelijke bescherming voor 2SLGBTQ+ mensen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Toronto

Bekijk een selectie van tours in Toronto van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

De beste ervaringen in Toronto voor uw reisHaal je gids