Gay Mannheim · Stadsgids

Gay Mannheim · Stadsgids

Eerste keer in Mannheim? Dan is onze gay Mannheim city guide-pagina iets voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Gay Mannheim · Stadsgids

Mannheim

Mannheim, de 22e grootste stad van Duitsland binnen de stadsgrenzen, is het hart van de metropoolregio Rijn-Neckar, de 8e grootste van Duitsland en de thuisbasis van meer dan 2 miljoen mensen.

Mannheim, een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt en in de tweede helft van de eeuw moeizaam herbouwd. Mannheim is ook de plek waar de eerste motor en auto werden gebouwd.

Tegenwoordig is Mannheim een ​​economisch centrum waar veel grote multinationals wonen. Het staat bekend om zijn vooruitstrevende kijk op sociaal, economisch en ecologisch gebied en wordt geprezen als een stad om naar te kijken met een Gayscene verspreid over de stad.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

 

Gayscene

Mannheim has historically been a very liberal minded city, with openly gay establishments being favorite haunts of artists and writers in the 1930s. Nowadays, Mannheim’s gay community is thriving and welcoming of everyone.

De stad is opgedeeld in 4 kwadranten, en in al deze kwadranten zijn Gay-populaire bars en clubs te vinden. De meeste locaties bevinden zich in Mitte (het centrum) en rond de Wasserturm.

Mannheim organiseert elk jaar in augustus de Christopher Street Day LGBT Pride-vieringen. De laatste zaterdag van elke maand ziet de grand Himbierparty LGBT-feest vindt plaats in de Alte Feuerwache. Maar het grootste, meest populaire gay dance (en cruise) feest in Mannheim is GAYWERK.

Mannheim's naburige stad, Ludwigshafen, heeft ook een kleine Gayscene, waaronder een sauna genaamd Atlantis sauna. Omdat de twee steden letterlijk naast elkaar liggen, kan worden gezegd dat de weinige Gaylocaties in Ludwigshafen deel uitmaken van de Gayscene van Mannheim.

 

Mannheim bereiken

Met het vliegtuig

Mannheim City Airport (MHG) is een schaduw van zijn vroegere glorie. Er zijn slechts twee binnenlandse lijnvluchten naar Berlijn Tegel en Hamburg. Trams 5 en 6 en bus 50 brengen u naar de stad. Tramritten duren ongeveer 25 minuten, bussen iets langer en kosten € 2.50.

De meeste internationale aankomsten komen aan via een van de vele luchthavens in de buurt van Mannheim. Frankfurt Airport (FRA), de grootste luchthaven en internationale hub van Duitsland, ligt op slechts 30 minuten rijden met de ICE-hogesnelheidstrein / -bus duurt 1 uur-90 minuten (prijzen variëren).

Frankfurt Hahn Airport (HHN) biedt een shuttlebus naar het treinstation van Mannheim die goedkoop is, maar het duurt ongeveer 2.5 uur om in Mannheim te komen. Met de trein

Mannheim Hauptbahnhof is goed verbonden met de rest van Duitsland en is na Stuttgart de drukste van Zuidwest-Duitsland. Het heeft goede internationale verbindingen tot aan Moskou in het oosten en Kopenhagen in het noorden.

 

Mannheim verkennen

Te voet

Hoewel het stadscentrum relatief compact is, moet je begrijpen dat het centrum van Mannheim net iets anders is ingedeeld dan andere steden. "Straten" hebben geen straatnamen, maar adressen zijn in plaats daarvan gegroepeerd in blokken, net als een schaakbord. Adressen hebben de vorm van een referentiesysteem, gevolgd door een nummer, bijv. Q6, 12 (bij twijfel, vraag het dan aan een local).

Met het openbaar vervoer

Verkehrsverbund Rhein-Neckar (VRN) is de naam van de organisatie die het openbaar vervoer in de regio Rhein-Neckar organiseert. Het biedt een geïntegreerd systeem van bussen, trams, s-bahn-treinen en regionale treinen in Mannheim en de andere omliggende steden.

Losse tickets beginnen vanaf € 1.60 en dagkaarten beginnen vanaf € 6.50. De meeste tramlijnen in Mannheim rijden overdag elke 20 minuten, maar er zijn minder regelmatige nachtdiensten beschikbaar, en sommige diensten rijden de klok rond in het weekend.

Met de taxi

Het is gemakkelijker om taxi's aan te houden in Mannheim of om taxistandplaatsen te vinden, maar dezelfde voorzichtigheid is geboden als in elke Europese stad. Zorg ervoor dat u alleen in taxi's stapt met een vergunning en zorg ervoor dat u per meter betaalt om te voorkomen dat u wordt opgelicht.

 

Waar te verblijven in Mannheim

Bezoek voor onze lijst met aanbevolen hotels de Gayhotels in Mannheim pagina.

Gay Mannheim · Stadsgids

Dingen om te zien en te doen

Luisenpark - gebouwd tussen 1892 en 1903, wordt Luisenpark vaak genoemd als een van de mooiste parken van Europa. Attracties zijn onder meer een groot roeivijver, de Chinese tuinen en het Pflanzenschauhaus (kas) met zijn aquarium- en vlindercollectie.

Friedrichsplatz - op slechts tien minuten lopen van het stadscentrum ligt dit neo-barokke openbare plein. Een perfecte plek om te ontspannen en mensen te kijken. Bekijk zeker de lichtshow op de fontein.

Kunst galerij - De openbare kunstcollectie van Mannheim wordt bewaard in een geweldig 19e-eeuws gebouw en is gratis op woensdag en tussen de 6 en de meeste avonden.

Mannheim-paleis - een groots paleis dat vaak wordt vergeleken met Versailles. Nu het merendeel deel uitmaakt van de Universiteit van Mannheim, kunt u binnen nog steeds rondleidingen volgen.

Watertoren - beroemde romaanse watertoren die fungeert als de belangrijkste bezienswaardigheid van Mannheim. Zorg ervoor dat je hier een selfie maakt.

SAP-arena - grote multifunctionele arena die de thuisbasis is van Mannheims wereldberoemde ijshockeyteam Die Adler (de Eagles).

 

Wanneer bezoeken

In tegenstelling tot andere steden en dorpen in de regio wordt Mannheim in de zomermaanden niet overspoeld met toeristen. Het bevindt zich op de heetste locatie van Duitsland, de zogenaamde Rijnverschuiving, dus de zomermaanden kunnen extreem heet zijn.

In tegenstelling tot veel Midden-Europese steden komt sneeuw in de wintermaanden eigenlijk niet zo vaak voor. Dit betekent echter geenszins dat u in december geen warme jas moet inpakken, aangezien de temperaturen onder het vriespunt dalen.

Augustus ziet het grote Christopher Street Day-festival de straat opgaan en november heeft het internationale filmfestival, een jumelage met het nabijgelegen Heidelberg.

 

Visum

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.