Gay Marseille · Stadsgids

Gay Marseille · Stadsgids

Bent u van plan Marseille te bezoeken? Dan is onze gay Marseille city guide-pagina iets voor jou.

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Gay Marseille · Stadsgids

Marseille

De op een na grootste stad van Frankrijk, en de thuisbasis van een grootstedelijke bevolking van bijna 2 miljoen mensen. Marseille is een van de grootste steden aan de Middellandse Zee. Als hoofdstad van de Provence is Marseille een uitstekende uitvalsbasis om het zuiden van Frankrijk te verkennen.

Marseille worstelt al jaren om zijn reputatie als industriële havenstad van zich af te schudden. Nu worden bezoekers verwelkomd in een levendig cultureel centrum dat gezegend is met prachtig weer in de zomermaanden.

Wanneer u in Marseille bent, vindt u een uitstekende keuken (u moet bouillabaisse proberen), historische architectuur, fantastische winkelmogelijkheden, een diverse Gayscene en musea in overvloed.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

 

Gayrechten in Frankrijk

Voor Gayrechten in Frankrijk, zie onze Gay Parijs City Guide pagina.

 

Gayscene

In tegenstelling tot Parijs heeft Marseille geen afgebakende Gaywijk. De meeste Gay-locaties zijn verspreid over de stad, wat resulteert in een eigenzinnige en unieke Gayscene met zijn eigen specifieke smaak.

Het imago van 'stoere vent' dat aan Marseille is gehecht, hangt nog steeds boven de stad, dus publieke uitingen van genegenheid zijn relatief zeldzaam. Marseille organiseert echter in de eerste week van juli een groot en levendig trotsfeest.

Museum van de beschavingen van Europa en de Middellandse ZeeMucem 

 

Marseille bereiken

Met het vliegtuig

De luchthaven Marseille Provence (MRS) ligt op 27 km afstand van het stadscentrum en is de 5e drukste luchthaven van Frankrijk. De luchthaven fungeert niet alleen als een knooppunt voor nationale luchtvaartmaatschappij Air France, maar biedt ook verbindingen door heel Europa en verbindingen met Azië, Afrika en Amerika.

U moet de gratis pendeldienst van Terminal 2 naar Marseille Vitrolles nemen, waar een rechtstreekse trein u in 15-25 minuten naar Marseille Saint Charles brengt. De diensten rijden van ongeveer 6 uur tot ongeveer 10.30 uur en er zijn meer diensten rond de spits. Singles kosten € 4.50 en zijn online, op de luchthaven of op het station te koop.

Een directe busdienst vanaf Terminal 2 brengt u naar Marseilles Saint Charles. De reistijden zijn ongeveer 25 minuten en vertrekken tussen 4 en 11.30 uur met een wachttijd van 15-20 minuten. Singles kosten € 8.30 en zijn online of aan het loket te koop.Taxi's zijn beschikbaar vanaf de luchthaven en naar het centrum van de stad kost het ongeveer € 50-60, afhankelijk van het tijdstip van de dag, de hoeveelheid bagage en eventuele tolgelden op de weg. U kunt van tevoren reserveren om tijd te besparen. Zorg er zoals altijd voor dat u in een officiële taxi stapt om te voorkomen dat u wordt opgelicht.

Met de trein

Marseille Saint Charles is een goed verbonden spoorwegknooppunt met goede verbindingen naar de rest van Frankrijk. Een hogesnelheidstrein verbindt Marseille met bestemmingen in Spanje, Italië, België, Duitsland, Zwitserland en Nederland. De Eurostar-service verbindt Marseille ook met het VK.

door zee

Marseille is een populaire bestemming voor cruises en de haven biedt geregelde veerdiensten naar Corsica, Sardinië en bestemmingen in Noord-Afrika. Indien bagage vrij loopt u in een half uur naar het centrum van de stad. Joliette is het dichtstbijzijnde knooppunt van het openbaar vervoer.

 

Gay Marseille · StadsgidsParc Longchamp

 

Zich verplaatsen in Marseille

Te voet

Marseille kan het beste te voet worden verkend, want alleen dan krijg je echt een idee van de kronkelende straatjes. In de zomermaanden kan het echter extreem warm zijn en de wandeling naar de oude stad is behoorlijk steil.

Met de metro, bus en tram

Marseille is ongelooflijk bereikbaar via het geïntegreerde openbaar vervoersysteem met twee metrolijnen, twee tramlijnen en een uitgebreid busnetwerk dat je brengt waar je moet zijn. Singles kosten vanaf € 1.60 per uur en dagkaarten € 5.20.

De metro's rijden van maandag tot en met donderdag van 5.30 uur tot 10.30 uur en in het weekend zijn er diensten die worden verlengd tot half na middernacht. Trams rijden elke dag van 5 uur tot 1 uur. Bussen rijden de hele dag regelmatig en er is een minder frequente nachtbusdienst beschikbaar.

Met de watertaxi

De populaire watertaxi is vooral een ervaring voor toeristen en biedt waterovergangen van Vieux-Port naar bestemmingen aan het water. Diensten zijn elk uur en rijden tot later in de zomermaanden (afhankelijk van de weersvoorspelling). Tickets beginnen vanaf € 5 en kunnen alleen aan boord worden gekocht.

Met de taxi

Het is gemakkelijk om taxi's te vinden in Marseille, maar zoals bij elke grote stad, pas op dat je niet wordt opgelicht. Vooraf reserveren is aangeraden om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt. De meeste taxichauffeurs spreken zowel Engels als Frans.

 

Waar te verblijven in Marseille

Bezoek ons ​​voor een aantal van de beste hotelselecties in Marseille Marseille Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

zich in Le Vieux Port - De oude haven van Marseille is al eeuwenlang het middelpunt van de stad. Vanaf hier kun je mensen een formidabele middeleeuwse architectuur bekijken en bewonderen.

Basiliek Notre-Dame de la Garde - het meest prominente monument van Marseille. Deze neo-Byzantijnse kerk biedt een fantastisch uitzicht over de haven.

La Canebière - een elegante, bijna Parijse boulevard met een multiculturele uitstraling. Hier vind je een levendige Noord-Afrikaanse gemeenschap met een fantastische markt net naast de straat.

MuCEM (Musée des Civilisations de l'Europe et de la Méditerranée) - hier kunt u de oude en fascinerende geschiedenis ontdekken die rond de Middellandse Zee is ontstaan. Het gebouw zelf is ook indrukwekkend.

Le Panier - nog een prachtige historische wijk van Marseille die geweldig is om te verkennen. Het is echt de steile tocht de heuvel op!

Château d'If - historisch kasteel op een eiland in de haven op korte afstand met de veerboot. Dit eiland komt voor als locatie in Alexandre Dumas 'roman The Count of Monte Cristo.

Musée d'Histoire de Marseille - een geweldig museum om de levendige geschiedenis van Marseille te ontdekken. Dit museum heeft exposities die teruggaan tot de Romeinse tijd.

Villa Mediterranea - een opvallende structuur ontworpen door de architect Stefano Boeri in 2013. Het gebouw is bijna indrukwekkender dan het eigenlijke museum dat het herbergt.

Wanneer bezoeken

Marseille geniet het grootste deel van het jaar van een mild mediterraan klimaat, met in de zomermaanden verzengende temperaturen. Mei tot en met juni is waarschijnlijk de beste tijd om te bezoeken, aangezien het weer niet zo broeierig is en er niet zo veel toeristen zijn.

Dat gezegd hebbende, de viering van de Bastille-dag in Marseille in juli is legendarisch en vergeleken met Noord-Europa is de winter in Marseille erg aangenaam. Het is niet ongebruikelijk om Noord-Europese toeristen buiten te zien dineren terwijl de inwoners van Marseille zijn ingepakt.

 

Geld

Frankrijk is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Christopher Curtis verzorgt fotografieworkshops, rondleidingen op maat en fotoshoots voor diverse evenementen.

Chris is een professionele Gayfotograaf uit Londen, die nu met zijn partner in Frankrijk woont. Ze stelden reisroutes samen voor mensen die de ongeziene Provence en de hele regio willen ontdekken, van Avignon tot Marseille, van Montpellier tot Nice.

Bijgewerkt: 10-jan-2019

6 Allée Vignal, Marseille


5.0
Publieksbeoordeling

Vanaf 57 stemmen Stemmen

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.