Gay Palermo · Stadsgids

Gay Palermo · Stadsgids

Reis je voor het eerst naar Palermo? Dan is onze gay Palermo stadsgids iets voor jou.

Gay Palermo · Stadsgids

Palermo

De hoofdstad en grootste stad van Sicilië. Palermo heeft ongeveer 700,000 inwoners in het stedelijk gebied met 1.2 miljoen mensen in het grootstedelijk gebied, waarmee het de 5e grootste van Italië is.

Palermo werd gesticht door de Feniciërs en werd bezet door de Cartegijnen, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en Noormannen. De kenmerkende cultuur en architectuur wordt beschouwd als een samensmelting van Arabische en Normandische culturen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef de stad ongedeerd tot de geallieerde invasie van 1943, waarbij de haven werd gedecimeerd.

Tegenwoordig worstelt Palermo met het afschudden van zijn reputatie als haven van corruptie en misdaad (Sicilië is de thuisbasis van de maffia). Hoewel er sprake is van georganiseerde misdaad, betekent dit door de overheid dat het minder duidelijk is en gewelddadige misdaad is zeldzaam. Toeristen zullen een fascinerende cultuur, geweldige keuken en prachtige architectuur ervaren.

Gayrechten in Italië

Voor informatie over Gayrechten in Italië klikt u op de Gay Rome City Guide-pagina.

Gayscene

Palermo staat niet bepaald bekend om zijn Gayscene, maar Gay-bezoekers zijn hier meer dan welkom. Er is een handvol gay-locaties, waaronder een sauna en dansclub maar het hele jaar door vind je eenmalige clubavonden. De rotsstranden bij Sferracavallo zijn in de zomer een populaire zeillocatie voor Gaymannen.

Er worden in de zomer een aantal populaire gay-evenementen gehouden in Palermo. In juni is het Palermo's Pride-festival, het grootste op het eiland. Eind mei tot begin juni presenteert het Sicilia Queer Film Fest een gevarieerd programma van internationale en lokaal geproduceerde films met een LGBT-thema.

 

Naar Palermo reizen

Met het vliegtuig

Luchthaven Falcone-Borsellino (PMO) is de op één na drukste luchthaven van Sicilië en ligt 32 km ten westen van de stad. Het is goed verbonden met bestemmingen in Europa en heeft een lijndienst naar Tunis. Er zijn geen langeafstandsverbindingen, maar u kunt overstappen op een van de vele Europese hub-luchthavens waarmee Palermo is verbonden.

Een bus verbindt Palermo in ongeveer een uur met het stadscentrum. Hij vertrekt elk half uur van 6.30 uur tot net na middernacht. Een enkele reis naar het centrum kost € 6.30 en kan bij aankomst aan het loket of vooraf online worden gekocht om u tijd te besparen.

Bij de aankomsthal vindt u een taxistandplaats. Er moeten voldoende taxi's zijn om niet te lang te wachten, aangezien de taxibedrijven zich organiseren rond de dienstregeling van de aankomst. Taxi's / pick-ups kunnen vooraf worden besteld en een rit kost tussen de € 35-50. Taxi delen is ook beschikbaar in de aankomsthal, wat de kosten van een reis opsplitst.

Er zijn veel autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Om tijd te besparen, kunt u van tevoren bestellen, dus zorg ervoor dat u de juiste documenten bij de hand heeft om af te halen. De chauffeur van de luchthaven naar Palermo duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Per boot

Palermo is een populaire bestemming voor cruises op de Middellandse Zee, dus u kunt de stad als tussenstop bezoeken. Er zijn ook geregelde veerdiensten naar bestemmingen op het vasteland van Italië, Sardinië, Malta en Tunis. Er rijdt een gratis pendelbus binnen het havengebied.

Met de trein

Palermo is verrassend verbonden met het Italiaanse nationale spoorwegnet door een veerboot die uw trein letterlijk op een draagvleugelboot zet en u uitlaadt wanneer u in Messina landt. Centraal Palermo is het centraal station van de stad en is ook goed verbonden met andere bestemmingen op het eiland, zoals Catania en Syraceuse.

 

Gay Palermo · Stadsgids

Zich verplaatsen in Palermo

Te voet

Hoewel Palermo een vrij grote stad is, kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden het beste te voet bereiken, aangezien ze allemaal gemakkelijk bij elkaar te vinden zijn. Misschien wilt u het openbaar vervoer nemen om de zinderende zomerhitte te vermijden of als u verder weg reist.

Met het openbaar vervoer

AMAT exploiteert de gemakkelijk herkenbare oranje, witte en blauwe stadsbussen van Palermo. Ze kunnen tijdens drukke periodes overvol en traag zijn, waardoor reizen met de bus bij warm zomerweer niet bijzonder prettig is. De diensten lopen van 5.30 uur tot 11.30 uur met enkele nachtdiensten.

Kaartjes kunnen van tevoren worden gekocht bij tabaccherie of bij de loketten van de busmaatschappijen. Het is mogelijk om kaartjes bij de chauffeur te kopen, maar de kaartjes zullen iets duurder zijn. Een enkele reis (vooraf gekocht) kost € 1.40 en dagkaarten € 3.50. Vergeet niet uw ticket bij het instappen te valideren.

Met de taxi

Taxi's kunnen duur zijn in Palermo en druk verkeer kan extra kosten met zich meebrengen. Het is niet echt gebruikelijk om taxi's op straat aan te houden, maar er zijn taxistandplaatsen door de hele stad en die kun je van tevoren bestellen. Officiële taxibedrijven zouden een meter moeten hebben en wees niet bang om een ​​auto achter te laten die geen meter lijkt te hebben.

Waar te verblijven in Palermo

Palermo heeft een uitstekende keuze aan hotels voor veel budgetten. Enkele van de meest populaire hotels in Palermo (Sicilië) zijn te vinden op de Palermo Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal van Palermo - deze kathedraal is een samensmelting van architecturale stijlen, met de Moorse invloed waardoor het lijkt alsof hij thuishoort in de Gotische wijk van Barcelona. Keizer Frederik II wordt hier begraven, vele kilometers van zijn huis in Duitsland.

Straat markt - Palermo is overspoeld met markten waar je bijna alles kunt kopen. Om het beroemde straatvoedsel van Sicilië te proberen, is Ballero een must.

Monreale - een dorp op een heuvel op ongeveer 8 km van Palermo. De uitzichten over de stad zijn spectaculair, maar dat geldt ook voor de kathedraal hier.

Massimo Theater - Het Teatro Massimo, gebouwd in 1897, is het grootste theater van Italië (en de derde grootste van Europa). Hier kunt u live-uitvoeringen van opera bijwonen met een bijna perfecte akoestiek.

Palazzo del Normanni - een treffend voorbeeld van Normandische architectuur en de oudste koninklijke residentie van Europa. Tegenwoordig is het Palazzo del Normanni de thuisbasis van de Siciliaanse regionale vergadering.

Regionaal Archeologisch Museum Antonio Salinas - een van de belangrijkste musea van Italië. Hier vindt u een goed bewaarde verzameling artefacten die alles omvat, van de Etrusken tot de Grieken.

Monte Pellegrino - voor degenen met een actievere instelling kunt u deze imposante landmassa beklimmen. De Duitse schrijver / filosoof Goethe beschreef deze piek als "het mooiste voorgebergte ter wereld". Er is hier ook een heiligdom voor Sint Rosalia, de beschermheilige van Palermo.

De Capuchin Catacomben - een van de meer macabere bezienswaardigheden van Sicilië. Hier kunt u de catacomben van het kapucijnenklooster bezoeken en oog in oog komen te staan ​​met de griezelig goed bewaarde overblijfselen van lang vervlogen Sicilianen.

Wanneer bezoeken

Vanwege de locatie van Palermo (dichter bij Tunis dan Rome) is het weer het grootste deel van het jaar aangenaam, met af en toe een koudegolf in de winter. De zomermaanden zijn erg warm met temperaturen die op een avond zelden onder de 25 ° C komen. Mei, april en februari zijn de drukste maanden, waardoor de zomer een geweldige tijd is om te bezoeken.

Het hele jaar door worden er in Palermo verschillende festivals gehouden. 14 juli is de dag van de patroonheilige (Sint Rosalia) en dit wordt gevierd met een processie door de straat om te herdenken dat ze de zwarte dood verbannen heeft. Ook de bootraces van Maria-Hemelvaart op 15 augustus zijn zeker de moeite waard.

Visum

Italië is een lid van de Europese Unie en als zodanig valt het visum in lijn met wat je van andere Europese landen zou verwachten. Het is ook een lid van de Schengenzone. Raadpleeg de website van het Italiaanse buitenlandse kantoor als u vragen heeft over visa.

Geld

Italië is lid van de eurozone. Geldautomaten (in Italië bekend als 'bankautomaat') zijn overal verkrijgbaar en de meeste accepteren Visa en MasterCard's. U kunt uw geld wisselen bij banken, postkantoren of een 'cambio' (wisselkantoor).

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.