Gay stadsgids van Stuttgart

Gay stadsgids van Stuttgart

Eerste keer in Stuttgart? Dan is onze gay Stuttgart stadsgids precies wat je nodig hebt

 

https://www.travelgayhotels.com/Place/Stuttgart.htm?label=city index

Stuttgart

De hoofdstad en grootste stad van de deelstaat Baden-Württemberg. Stuttgart is de 6e stad van Duitsland. Er wonen ongeveer 600,000 mensen in de stad zelf, met 2.7 miljoen mensen in de administratieve regio van de stad en nog eens 5.3 miljoen mensen in het grootstedelijk gebied.

De vruchtbare gronden van de Stuttgart-ketel zijn vanaf de prehistorie bebouwd toen de Romeinen het land veroverden in 83 na Christus. Van de 15e eeuw tot 1918 heerste het huis van Württemberg over het land en veranderde het in een welvarende regio. Dit werd teruggedrongen door intensieve geallieerde luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog.

Tegenwoordig is Stuttgart een industrieel centrum en staat het bekend als de thuisbasis van Porsche en Mercedes-Benz. Het is een zeer multiculturele stad en een centrum van onderwijs en cultuur. Toeristen worden verleid door het groene stadsbeeld, uitstekende mogelijkheden voor luxe winkels en een vriendelijke Gayscene.

 

Gayrechten in Duitsland

Voor informatie over Gayrechten in Duitsland kunt u terecht op onze Gay Berlin City Guide-pagina.

 

Gayscene

Hoewel het voor een stad heel moeilijk zou zijn om de Gayscene van Berlijn of Keulen te evenaren, heeft Stuttgart voor een stad van zijn omvang zeker zijn mannetje gestaan. Het Gayleven is een essentieel onderdeel van de stad. Een goede selectie van Gay Bars, Gay dansclubs en feesten, Cruiseclubs en  Gay Saunas zijn te vinden in het Mitte-gebied.

In juli organiseert Stuttgart zijn Christopher Street Day (Pride) -viering, en het is een ongelooflijk populair programma van een week lang. QueerFilmNacht organiseert minstens één Gayfilmvertoning in Stuttgart. Het Lentefestival organiseert ook een specifieke Gay-dag met een carnavaleske sfeer.

 

Naar Stuttgart reizen

Met het vliegtuig

Stuttgart Airport ligt 13 km ten zuiden van het stadscentrum en is de zesde grootste luchthaven van Duitsland. Het is goed verbonden met bestemmingen in Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten via budget-, charter- en nationale luchtvaartmaatschappijen. Delta biedt de enige rechtstreekse langeafstandsverbinding naar Atlanta.

Met de S-Bahn lijnen 2 en 3 bent u in ongeveer een half uur in het stadscentrum. Tickets kunnen worden gekocht bij automaten op het station en moeten worden gevalideerd. Een enkele reis kost € 4, -. De service rijdt van ongeveer 5 uur 's ochtends tot net na middernacht elke 10, 20 of 30 minuten, afhankelijk van het tijdstip van de dag.

Taxi's kunnen van buiten Terminal 1 worden aangehouden, maar u kunt vooraf taxi's, limousines en minibusjes aanvragen. Een rit naar het stadscentrum kost ongeveer € 40. De meeste grote autoverhuurbedrijven zijn te vinden in Terminal 3. De rit duurt ongeveer 25 minuten, afhankelijk van de verkeersomstandigheden.

Met de trein

Stuttgart Hauptbahnhof is perfect gelegen in het centrum van de stad voor gasten die met de trein komen. Het biedt vele verbindingen naar bestemmingen in heel Duitsland met directe internationale routes naar bestemmingen in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.

Stuttgart Hauptbahnhof is ook opmerkelijk omdat Lufthansa het gebruikt in plaats van korteafstandsvluchten vanaf de luchthaven van Frankfurt. U kunt inchecken op het treinstation en een ICE-trein nemen van en naar de luchthaven van Frankfurt.

 

Zich verplaatsen in Stuttgart

Te voet

Om de binnenstad te verkennen, is wandelen de beste manier om de stad te leren kennen. De stad is goed bewegwijzerd en voetgangers worden goed verzorgd. Vanwege de uitgestrekte natuur van Stuttgart is het waarschijnlijk dat u het openbaar vervoer moet nemen naar bezienswaardigheden buiten het stadscentrum.

Met het openbaar vervoer

Stuttgart heeft een geïntegreerd systeem van bussen, stadstreinen en trams (Stadtbahn) en S-bahn. Ticketprijzen beginnen bij € 1.40 voor een korte rit en dagtickets beginnen bij € 7. Er is een speciaal 3-daagse toeristenkaart beschikbaar vanaf € 14, maar u moet wel aantonen dat u een bezoeker van de stad bent. Tickets kunnen op het station worden gekocht en moeten worden gevalideerd.

Van zondag tot en met woensdag stopt het openbaar vervoer om 1 uur en begint het pas om 5 uur weer. Nachtbussen rijden van donderdag tot en met zondagochtend. De S-bahn rijdt in het weekend elk uur een nachtdienst om je na een nachtje feesten goedkoop thuis te brengen.

Met de taxi

Er zijn overal in Stuttgart taxistandplaatsen en deze kunnen relatief gemakkelijk worden aangehouden. Als u een taxi belt, is de kans groot dat de operators geen Engels spreken, dus als u een taxi bestelt, kan het gemakkelijker zijn om een ​​taxi-app te gebruiken. Taxitarieven zijn vrij duur en wees bereid om € 10 te betalen voor een rit van 4 minuten.

 

Waar te verblijven in Stuttgart

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Stuttgart, kijk op onze aanbevolen hotels in Stuttgart pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Mercedes-Benz-museum - terwijl autoliefhebbers misschien meer entertainment uit dit museum halen, zullen anderen verblind worden door de verbluffende architectuur en fascinerende geschiedenislessen.

TV-toren Stuttgart - 's werelds eerste tv-toren en een van de beste plekken om het stadsbeeld in je op te nemen. Ritten naar de top kosten € 5 en er is een café waar drankjes en versnaperingen worden geserveerd.

KoningstraSSE - De belangrijkste winkelstraat van Stuttgart. Hier vind je high-end winkels afgewisseld met meer bescheiden merken.

Hot Springs - profiteer van de vele warmwaterbronnen die door Stuttgart stromen in een van de kuuroorden (The Leuze of Mineral Bad Cannstatt). Er zijn naaktzwemdagen, maar dit zijn relatief onschuldige aangelegenheden. Bezoek een sauna als je meer vleselijke behoeften hebt.

Porsche Arena - neem deel aan een concert op deze enorme locatie van enkele van 's werelds beste internationale acts.

Wine Tours - Stuttgart staat bekend om zijn wijn en er zijn nog steeds wijngaarden in het stadscentrum. Er zijn verschillende rondleidingen met verschillende budgetten waarbij natuurlijk het eindproduct wordt geproefd!

Kunstmuseum van Stuttgart - neem een ​​middagje de tijd om de uitstekende collectie moderne kunst van het museum te bekijken. U vindt hier de grootste collectie werk van de kunstenaar Otto Dix.

Het oude kasteel - dit voormalige kasteel dateert uit de 10e eeuw en herbergt nu het staatsmuseum. Hier komt u meer te weten over de gevarieerde en fascinerende geschiedenis van de staat.

 

Wanneer bezoeken

Stuttgart heeft een mild zeeklimaat, maar door de ligging van de Zwabische Alpen kunnen er extremen voorkomen. In de zomermaanden (mei-september) blijft de temperatuur regelmatig boven de 20°C, terwijl het in de winter zelden tot nul daalt. Er valt het hele jaar door gematigde regenval, maar in de zomer komen onweersbuien vaak voor.

De zomer is actief maar niet ondraaglijk. Veel bezoekers komen in de zomer naar Stuttgart voor het Sommerfest in augustus, het Jazz Open in juli en eind juli en het Science Fiction-, Horror- en Thrillerfestival begin augustus. In september is er een zeer populair wijnfestival en is er een enorme kerstmarkt.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel