Berghain Club & Panorama Bar
TravelGay aanbeveling Berghain Club & Panorama Bar
Berghain Club & Panorama Bar
Klik om te stemmen
Rating: 3.5/ 5. Van 80 stemmen.
Even geduld aub...

Berghain Club & Panorama Bar

Am Wriezener Bahnhof, Berlin, Germany, 10243  kaart 

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Berghain, een van de beste dansclubs van Europa, gevestigd in een voormalige energiecentrale in Oost-Berlijn, is een epicentrum geworden voor clubbezoekers van over de hele wereld, met een enorme hoofdverdieping, een fantastisch geluidssysteem en een geweldige line-up van DJ's die pompen uit de beste muziek.

Boven is de Panorama Bar met een iets meer geciviliseerde sfeer en een uitstekend uitzicht op de stad. (Laboratorium, een seksclub voor mannen, is een aparte locatie in de kelder met een eigen ingang en wachtrij.)

Berghain begon als Gayclub maar trekt nu een gemengd publiek. Sommigen zeggen dat Gay zijn, er halverwege de twintig of ouder uitzien en donkere kleuren dragen (niets te opzichtig), je kansen op binnenkomst vergroot. Dronken aankomen zijn duidelijke nee-nee's. Maar als je eenmaal binnen bent, is de ervaring geweldig.

Lees meer over hoe je de Berghain binnenkomt hier

dichtstbijzijnde station: U: Warschauer Strae; S: Ostbahnhof; Bus 240: Franz-Mehring-Platz

Functies

bar, muziek, dans

Bijgewerkt: 17-jan-2020
3.5
Publieksbeoordeling

Vanaf 80 stemmen


weekdag: Panorama Bar: vr, za vanaf 00:00 uur
weekend: Berghain: za van 00:00 - zondagmiddag

rapporteer verkeerde informatie
voeg een evenement toe

Travel Gay Gemeenschapsfoto's 1

Upload je foto's

Door te uploaden verleen je ons een licentie om de foto's te gebruiken.
Foto's worden beoordeeld voordat andere mensen ze kunnen zien.


Travel Gay Community-recensies en -discussie Laat beoordeling achter

 1. M Milton
  Fantastische technotempel, hoewel steeds minder Gay naarmate de tijd verstrijkt

  “Berghain doet zijn goede en slechte reputatie zeker eer aan. Mijn partner en ik zijn de afgelopen jaren elke zomer naar Berlijn geweest en hebben er elk jaar geweldige bezoeken aan gehad.

  Al moet ik zeggen dat het tammer wordt, en elk jaar steeds minder Gay. Voorbij zijn de dagen (zelfs maar vier of vijf jaar geleden) dat mensen, Gay of hetero, het buiten deden in de lounge op de begane grond. Hoewel er zeker nog steeds een aanzienlijk contingent of Gaymannen op de hoofddansvloer zijn (en de achterkamer ernaast nog steeds een centrum van Gay-activiteiten is), zou ik over het algemeen zeggen dat het publiek meer dan de helft van hetrosexuals technofans is. Ik moet echter zeggen dat de heteromannen daar over het algemeen behoorlijk kil en "hetroflexibel" zijn. (Tijdens mijn meest recente bezoek danste ik met een leuke jongen die, ondanks dat hij daar was met zijn vriendin, me toch voor een lange periode kuste). De locatie is zeker niet verfijnd, behoorlijk industrieel en koud, wat het meer edgy maakt.

  Eenmalige bezoekers die boos zijn omdat ze zijn afgewezen, missen het punt zeker. Mensen worden zonder specifieke reden weggestuurd (vooral als de wachtrij lang is), dat is de aard van de wachtrij bij Berghain. "Goed geklede twinks" zullen zeker niet meer binnenkomen dan norse geklede kerels van middelbare leeftijd in een goedkoop t-shirt (in feite zou ik zeggen, minder waarschijnlijk), en het heeft zeker niets te maken met taal of ras. Mijn partner en ik zijn bezoekers die vrijwel geen Duits spreken, een van ons is een zichtbare minderheid en we hebben nooit een probleem gehad. (We zijn een paar keer weggestuurd, maar zijn erin geslaagd, zou ik zeggen 80% van de tijd.) "

  01-Sep-2019
 2. R Rijk
  Beste dansclub ter wereld

  “Dit voorjaar gingen mijn man en ik naar Berghain en nadat we door de beveiliging waren gegaan en onze entree hadden betaald, ging het naar technowonderland. Dit is een enorme club met twee verdiepingen, de bovenste is de Panorama-bar, die housemuziek speelt en de begane grond. Rondom zijn tal van chill-ruimtes en meerdere bars. De ster hier is de muziek, ze krijgen de beste dj's van over de hele wereld om hier te spelen en ze stellen niet teleur. Geweldige techno met een vloer vol verschillende mensen die gewoon loskomen en een geweldige tijd hebben. Geweldig geluidssysteem. Veel Gaymannen hier en mensen van over de hele wereld en ja, veel Berlijners. Het wordt wel een van de beste clubs ter wereld genoemd, het is niet voor niets, goed personeel, goede drankjes en absoluut geweldige muziek. Sterk aanbevolen."

  19-Aug-2019
 3. R Rick
  Ongelooflijke techno-avond

  “Mijn man en ik kwamen in Berghain en nadat we door de beveiliging waren gekomen, betaalden we en gingen we naar een van de beste clubs ter wereld. Deze plaats heeft het aan de hand. Goed bier, geweldige lichten en de beste dj's ter wereld. De mensen daar zijn vriendelijk en we ontmoeten mensen van over de hele wereld. De muziek is echt de ster van de show. Dit is zonder twijfel de beste club die ik ooit heb bezocht. Ja, de deur wordt selectief als het druk is, maar als je instapt, word je vervoerd. Zeer aan te bevelen. "

  16-Aug-2019
 4. E Enric
  Toeristische attractie". Het is een grap!

  "Inconsequent, amateuristisch en een nep" selectie ". Dit is GEEN Gayclub en ik denk niet dat echte Berlijners zelfs maar proberen in deze toeristische attractie te komen. Kom op, wat je daar zult zien zijn magere, goedgeklede hetero twinks! De echte dingen in deze stad gebeuren ondergronds. "

  24-november-2018
 5. G Gianmarco
  Vernederend

  "Ik denk dat de Gaygemeenschap vriendelijk en ruimdenkend is ... nou, deze club is dat inderdaad niet."

  28-oktober-2018
 6. M Michele
  Slechtste ervaring in mijn leven.

  “Ik begrijp niet waarom deze plek hier in een gids voor Gayreizigers staat vermeld. Het was de ergste en meest vernederende ervaring die ik in mijn leven had op een Gay-plek. Na 3 uur ijskoud wachten in een keu voor 95% gemaakt door heteromannen, werd ik bij de ingang geweigerd zonder een woord te zeggen door een paar hersendode heteromannen. Geen woorden, geen uitleg. We waren twee samen, allebei Gay's, weigerden beiden. Ik zag ook een zeer ruige scène van een persoon die bij de ingang weigerde en met geweld op de grond werd gedrukt door een van deze hersendode bewakers. Dus waarom zou je deze plek hier opsommen en Gayreizigers tijd en gezondheid laten verspillen? Ik kan alleen andere Gayreizigers aanraden deze vernederende en nutteloze ervaring te vermijden. "

  28-oktober-2018
kijkcijfers:
klik om te stemmen:
Rating: 3.5/ 5. Van 80 stemmen.
Even geduld aub...

Schrijf een opmerking of recensie over Berghain Club & Panorama Bar

Uw ervaring en opmerkingen kunnen andere Gayreizigers echt helpen.

Uw achternaam en e-mailadres worden NIET gepubliceerd.
Door een recensie in te dienen, gaat u ermee akkoord dat u wordt toegevoegd aan onze mailinglijst.
Voer uw e-mailadres zorgvuldig in - we kunnen een verificatieverzoek sturen.
We zullen uw persoonlijke gegevens met niemand delen.
We controleren elke recensie voor publicatie.
Jij kunt lezen ons moderatie- en fotobeleid hier.

Aanbevolen hotels in Berlijn