Visa Run naar Vientiane

Visa Run naar Vientiane

Elke 'farang' die langer dan een maand in Thailand verblijft, zal bekend zijn met een bepaalde ervaring die bekend staat als de 'visa run'.

x

Coronavirus update: Houd er rekening mee dat sommige locaties mogelijk gesloten zijn in overeenstemming met het advies van de lokale overheid. Raadpleeg de website van de locatie voor de laatste openingstijden en informatie voordat u op reis gaat. Blijf veilig en volg de richtlijnen van de lokale overheid om het risico van overdracht van het virus te minimaliseren.

Dit is het proces van het fysiek verlaten van het land en het opnieuw binnenkomen, uitsluitend om een ​​visum te verlengen.

IMG_7537Elke grensstad zal het werk doen. Maar als u nog langer dan twee weken in Thailand wilt blijven, moet u een Thais consulaat bezoeken en een nieuwe aanvraag indienen. Dit betekent een overnachting. Als je er al bent geweest Luang Prabang, overwegen Vientiane als een alternatief.

Deze kleine hoofdstad van het naburige Laos ligt op de oever van de Mekong rivier. De rivier markeert grens met Thailand.

Een vlucht van Bangkok naar Vientiane duurt slechts een uur. Maar als u tijd- en geldarm bent en een reiservaring wilt die u nooit zult vergeten, neem dan de trein.

Laat de trein de druk nemen

Alle treinreizen in Thailand zijn een beetje een duurtest. Het railsysteem is oud en traag. De reis naar de grensstad Nong Khai is geen uitzondering en duurt maar liefst twaalf uur. Maar met een tarief van 700 THB (ongeveer 20 USD) voor een slaapplaats, een zeer attente koetsier en vers gemaakt Thais eten dat aan boord wordt geserveerd, zijn er veel ergere manieren om te reizen.

Wees voorbereid op veel wachtrijen aan beide zijden van de Thais-Laos Vriendschapsbrug. De trein arriveert om 8 uur 's ochtends, maar het kan twee tot drie uur duren voordat de grens over is en vervolgens een taxi naar het centrum van de stad neemt. Dit dient als een passende inleiding tot het langzamere, meer lonende tempo van het leven in Laos.

Vientiane 2Een verandering van tempo

De verandering van tempo wordt geëvenaard door de grootte en schaal van deze kleinste van alle Zuidoost-Aziatische hoofdsteden. Het is in bijna alle opzichten vergelijkbaar met een stap terug in de tijd (waarschijnlijk twee generaties). Snelwegen, LED-reclameborden en een skyline van flatgebouwen, allemaal bekende kenmerken van Bangkok, zijn hier nergens te bekennen. De hoogste nieuwe gebouwen van Vientiane kunnen niet hoger zijn dan de daken van de tempel. Het verkeer dat er is, lijkt tevreden langs twee rijstroken te stromen.

De historische en toeristische centrale wijk van Vientiane herbergt boeddhistische tempels en staat vol met guesthouses, cafés, restaurants en een flink aantal patisserieën, die de Franse koloniale geschiedenis van Laos weerspiegelen. Er zijn genoeg cadeauwinkels en curiosa om voor voldoende afleiding te zorgen, zodat je gemakkelijk een paar dagen kunt wegdromen.

Vientiane 3Verwacht hier niet iets te vinden dat op een Gayscene lijkt. De stad is simpelweg niet groot genoeg om er een te onderhouden.

Er zijn hier genoeg Gay-bezoekers als Grindr en SCRUFF iets zijn om langs te gaan. Vriendelijke, hoewel een beetje verlegen, lokale massagejongens zijn gemakkelijk om contact mee te maken als je tijd doorbrengt in de toeristische cafés en bars.Lani's House, een groot oud Laotiaans pension, is omgeven door een lommerrijke tuin en weggestopt in een smal geplaveid straatje achter een tempel. Het is geweldig hotel om te verblijven in Vientiane om te beseffen hoe rustig deze stad kan zijn. Gelegen op twee minuten lopen van de centrale straat, voelt een verblijf hier als een buitenverblijf.

Presidentieel paleis VientianeTwee dagen binnen Vientiane Er is genoeg te zien in de belangrijkste tempels, tuinen en rivierwandelingen en om het ontspannen tempo van het leven te proeven. Het huren van een fiets is een geweldige manier om de andere stadsdelen te verkennen en de grootse, Franse koloniale openbare gebouwen te bekijken. Niemand is weelderiger dan het presidentieel paleis.

Het is mogelijk om het Vientiane-visum te doen dat wordt gerund per minibus vanuit Bangkok. Maar wat meer tijd nemen, twee nachten in Vientiane doorbrengen, wordt rijkelijk beloond.

Een laatste tip is om de trein enkele reis te nemen en terug te vliegen. De meest kosteneffectieve optie is om de Mekong-rivier terug naar Thailand over te steken en een taxi naar beneden te nemen Udon Thani - de belangrijkste stad van de Isaan-regio. De luchthaven wordt bediend door AirAsia. De tarieven naar Bangkok zijn aanzienlijk goedkoper dan de internationale opties aan de overkant van de rivier in Vientiane.

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.