Tallinn

Gay Tallinn

Bezoek Tallinn voor ontzagwekkende architectuur, geweldige winkelmogelijkheden, een overvloed aan cafés en een bescheiden Gayscene.

Tallinn

Over Tallinn

Tallinn, de hoofdstad van Estland, is een charmante mix van middeleeuwse geschiedenis en moderne levendigheid, met een steeds zichtbaarder wordende LGBTQ+-scene. Deze pittoreske stad staat bekend om zijn goed bewaarde oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en een magische achtergrond biedt voor de diverse en vriendelijke Gayscene die binnen de historische muren ontluikt.

Het LGBTQ+-leven van de stad concentreert zich rond een handvol bars en clubs die dienen als gastvrije ruimtes voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Evenementen zoals Tallinn Pride, die in 2017 na een onderbreking van tien jaar nieuw leven werd ingeblazen, symboliseren de groeiende acceptatie en zichtbaarheid van de LGBTQ+-gemeenschap in Estland. De trotsparade en de bijbehorende evenementen tonen de solidariteit en levendige geest van de gemeenschap, waardoor het een zinvolle tijd is om te bezoeken.

Naast het nachtleven en evenementen biedt Tallinn verschillende culturele ervaringen die LGBTQ+-vriendelijk zijn, van kunsttentoonstellingen tot theatervoorstellingen die vaak thema's als diversiteit en acceptatie behandelen. De vooruitstrevende sfeer van de stad, gecombineerd met haar historische allure, maakt het een intrigerende bestemming voor LGBTQ+ reizigers die op zoek zijn naar zowel cultuur als gemeenschap.

Gay Tallinn - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Tallinn Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Tallinn van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Tallinn voor uw reisHaal je gids