Gay Zagreb

Gay Zagreb

Verken de hoofdstad en grootste stad van Kroatië. Zagreb heeft een rijke geschiedenis en herbergt prachtige architectuur, cafécultuur en een compacte Gayscene.

Zagreb

Over Zagreb

Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, biedt een heerlijke mix van historische charme en moderne energie, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor alle reizigers, inclusief die uit de LGBTQ+-gemeenschap. De rijke geschiedenis van de stad komt tot uiting in de verbluffende architectuur, van de gotische torenspitsen van de kathedraal van Zagreb tot de kleurrijke gevels van de Oostenrijks-Hongaarse gebouwen langs de drukke straten.

Voor cultuurliefhebbers bieden de musea van Zagreb een schat aan ervaringen. Het Museum of Broken Relationships is bijzonder uniek en presenteert aangrijpende persoonlijke verhalen van over de hele wereld, terwijl het Museum of Contemporary Art baanbrekende tentoonstellingen op de voorgrond plaatst. Deze instellingen weerspiegelen niet alleen de artistieke diversiteit van Zagreb, maar ook de inclusieve en vooruitstrevende geest ervan.

De levendige cafécultuur van Zagreb is een hoogtepunt, met talloze gezellige plekjes zoals die langs de Tkalčićeva-straat, waar bezoekers kunnen genieten van een ontspannen kopje koffie terwijl ze genieten van de levendige sfeer van de stad. De straat is ook een hotspot voor het nachtleven, met verschillende bars en clubs die een divers publiek verwelkomen, waaronder populaire LGBTQ+-vriendelijke locaties.

Voor degenen die in juni een bezoek brengen, is de Zagreb Pride-parade een evenement dat je niet mag missen, waarbij diversiteit wordt gevierd en wordt gepleit voor gelijkheid en rechten voor de LGBTQ+-gemeenschap. Het is een levendige weergave van de inclusieve geest van de stad, gevuld met muziek, dans en kleurrijke displays.

Outdoorliefhebbers kunnen ook volop genieten in Zagreb. De stad is bezaaid met weelderige parken zoals Zrinjevac en de Botanische Tuinen, perfect voor een ontspannende wandeling of een picknick. Voor een avontuurlijker dagje uit biedt de nabijgelegen berg Medvednica schilderachtige wandelpaden en een spectaculair uitzicht over de stad.

De mix van historische diepgang, culturele rijkdom en openhartige gastvrijheid van Zagreb maakt het een stad die zeker de moeite waard is om te verkennen en iets speciaals te bieden heeft voor elke bezoeker, inclusief bezoekers uit de LGBTQ+-gemeenschap.

Gay Zagreb - Travel Gay Gids

Zagreb Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Zagreb van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Zagreb voor uw reisHaal je gids