Istanbul

Gay Istanbul

Istanbul, de grootste en populairste stad van Turkije, biedt een fascinerende geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en een bloeiend Gay-uitgaansleven

Istanbul

Over Istanbul

Wie zei dat een van de meest legendarische kosmopolitische kruispunten ter wereld niet ook een levendige moderne LGBTQ-cultuur kan ondersteunen? Terwijl publieke genegenheid in conservatieve hoeken taboe blijft, geniet Istanbul van het dynamische Gay-uitgaansleven als je weet waar je moet kijken.

Baan je een weg naar de centrale wijk Beyoğlu, het hart van de Gayscene in Istanboel. Aan de regenboogkleurige İstiklal Avenue liggen verborgen toevluchtsoorden, van gezellige tavernes tot springclubs, langs smalle zijstraten die al tientallen jaren de LGBTQ-gemeenschap bedienen. Nabijgelegen buurten zoals de trendy Cihangir en het kunstzinnige Karaköy combineren ook Gayvriendelijke cafés en lounges in hun eclectische landschappen.

Volg de subtiele regenboogvlaggen en vind locaties variërend van brutale dragbars tot chique lounges. Maar de LGBTQ-cultuur in Istanboel komt het helderst tot zijn recht wanneer vreemden vrienden worden terwijl ze Turkse popsongs op verlichte dansvloeren laten horen, terwijl ze hun zorgen vergeten terwijl de Bosporusbries binnenstroomt.

Gay Istanbul - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Istanbul Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Istanbul van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Istanbul voor uw reisHaal je gids