Gay Istanbul

Gay Istanbul

Istanbul, de grootste en meest populaire stad van Turkije, biedt een fascinerende geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en een bruisend Gay-uitgaansleven.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel

Istanbul

Over ons Istanbul

Met een rijke geschiedenis, beïnvloed door meerdere continenten en gevormd door talloze eeuwen, is het geen wonder dat Istanbul wordt beschouwd als Europa's 'culturele hoofdstad'. De stad fungeert als een brug tussen Europa en Azië, waardoor een totaal unieke beschaving is ontstaan. Er is een rijke traditie van gemeenschappelijk baden en hamammen in Istanbul, en Gayreizigers zullen ook enkele van Europa's beste Gaysauna's vinden.

De belangrijkste Gaywijk van Istanbul is Taksim, waar Gayreizigers een verscheidenheid aan locaties vinden die zijn toegesneden op LGBTQ+-bezoekers. Taksim ligt ook zeer centraal in Istanbul, waardoor het een uitstekende uitvalsbasis is voor bezoekende Gayreizigers. Beyoglu is een andere Gaywijk van de stad en staat bekend als een centrum van creatieve kunsten, met veel van de bewoners trendy, jonge professionals.

De Gayscene in Istanbul groeit snel, met meer Gaybars en -clubs die opduiken dan ooit tevoren. Turkije is een sociaal conservatief land, maar Gayseksualiteit is niet illegaal sinds 1858 toen het werd gedecriminaliseerd door de heersers van het Ottomaanse rijk. In de afgelopen jaren is er hard opgetreden tegen de vrijheid van meningsuiting door de religieus conservatieve president Erdogan, maar positieve verschuivingen in de sociale houding hebben de positie van LGBTQ+ Turken versterkt. 

Gay Istanbul - Travel Gay Gids

Nieuws en functies

Istanbul Rondleidingen

Blader door een selectie van tours in Istanbul van onze partners met gratis annulering 24 uur vóór aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Istanbul voor uw reisHaal je gids

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel