Gay Belfast

Gay Belfast

De thuisbasis van 'Game of Thrones' en boordevol geweldige restaurants, winkels en gay-uitgaansleven, Belfast biedt zowel gewone als buitengewone redenen om te verkennen

Wat is er vandaag

Wat is er morgen

Belfast

Over Belfast

Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, is doordrenkt van een rijk scala aan geschiedenis, cultuur en politieke transformatie. Belfast staat bekend om zijn cruciale rol in de industriële revolutie en was ooit een mondiale grootmacht in de scheepsbouw, met als bekendste de bouw van de RMS Titanic. De historische betekenis van de stad wordt ook gekenmerkt door haar ervaringen tijdens het conflict in Noord-Ierland, bekend als 'The Troubles', dat een diepe impact had op de stad en haar gemeenschappen.

Tegenwoordig is Belfast uitgegroeid tot een levendig centrum van kunst, hoger onderwijs, bedrijfsleven en recht, en staat het bekend om zijn levendige nachtleven en bloeiende culinaire scene. De architectuur van de stad is een bewijs van haar geschiedenis, met de Victoriaanse grandeur van het stadhuis en de modernistische lijnen van het Ulster Museum.

Op het gebied van de LGBTQ+-geschiedenis heeft Belfast de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt. De eerste Belfast Pride werd gehouden in 1991 en was een kleine bijeenkomst vergeleken met de duizenden die er vandaag de dag aanwezig zijn. Het evenement weerspiegelt bredere veranderingen in de maatschappelijke houding ten opzichte van LGBTQ+-rechten in Noord-Ierland, die aanzienlijk zijn vooruitgegaan, hoewel ze vaak achterblijven bij andere delen van Groot-Brittannië. Het Gayhuwelijk werd in 2020 gelegaliseerd na een langdurige campagne van activisten en veranderingen in de bevoegdheden van de lokale overheid.

De LGBTQ+-gemeenschap in Belfast wordt ondersteund door verschillende organisaties en locaties die zich richten op LGBTQ+-individuen of deze verwelkomen. De Gay Quarter van de stad, vooral rond Donegall Street en Union Street, herbergt een verscheidenheid aan Gaybars, clubs en winkels die het hart vormen van het LGBTQ+-nachtleven in Belfast.

Belfast blijft zijn diverse identiteit omarmen, zijn geschiedenis vieren en tegelijkertijd uitkijken naar een toekomst van inclusiviteit en gelijkheid.

Gay-Belfast - Travel Gay Gids

Belfast Rondleidingen

Bekijk een selectie van tours in Belfast van onze partners met gratis annulering 24 uur voor aanvang van je tour.

De beste ervaringen in Belfast voor uw reisHaal je gids