Gyeongbokgung-poort Seoul

24 uur in Seoul

Seoul verdient meer dan alleen een dag om te beleven. Maar als je maar 24 uur hebt om een ​​glimp op te vangen van deze ongelooflijke stad, dan zijn deze suggesties iets voor jou.

Gyeongbokgung

Gyeongbokgung is het beroemdste paleis in Korea. Het werd eind 1300 gebouwd en is talloze keren verwoest en herbouwd. Loop door de paviljoens en zalen om de Koreaanse cultuur en zijn confucianistische invloed te waarderen.

Om er te komen: Gyeongbokgung (lijn 3, afrit 5) en Gwanghwamun (lijn 5, afrit 2) metrostations. Entree: - 3,000 gewonnen. Dinsdagen gesloten.

Insa-dong

Insa-dong is een smeltkroes van traditionele Koreaanse kunsten en ambachten, schilderijen, keramiek en antiek, evenals een aantal hedendaagse kunstgalerijen. De prijzen kunnen variëren van enkele dollars tot tienduizenden dollars.

Om er te komen: Anguk Station (lijn 3, afrit 6)

Itaewon

Itaewon is een expatvriendelijke buurt nabij de belangrijkste Amerikaanse legerbasis waar oost- en westculturen samenkomen. Itaewon is gevuld met bars, clubs, restaurants en winkels die bijna alles verkopen. Bezoek de bars en clubs op "Gay Hill", het Gaydorp van Seoul.

Hoe kom je er: Itaewon Station (lijn 6)

Myeongdong

Bij Myeongdong draait alles om winkelen. Van de torenhoge superwinkels (Migliore, Lotte Department, Avatar en High Harriet) tot de kleine winkeltjes langs de zijstraten. Er is een eindeloze keuze aan restaurants en cafés, evenals genoeg cosmetica- en huidverzorgingswinkels om aan de behoeften van elke schoonheidskoningin te voldoen.

Hoe kom je er: Myeongdong Station (lijn 4)

Han-rivier (Hangang)

De iconische Han-rivier is een van de mooiste bezienswaardigheden in Seoul, dwars door het stadscentrum. Onze favoriete kijklocaties zijn Cloud Cafe (구름카페) en Sunset Cafe (노을카페). Deze cafés bieden het hoogste uitzicht op de Han-rivier. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt om de bezienswaardigheden vast te leggen onder het genot van een latte of champagne.

Om er te komen: Dongjak Station (lijn 4), uitgang 1 (voor Gureum), uitgang 2 (voor Noeul) - 3 minuten lopen.

Apgujeong

Apgujeong is de "Beverly Hills" van Seoul. Stijlvolle wijk, compleet met luxe designerlabels. De prijzen zijn hoog, maar als geld geen probleem is, zal dit trendy gebied een zeer gastvrije ervaring blijken te zijn. Er zijn tal van esthetische klinieken. Als je een snelle gezichtsbehandeling wilt, zoek dan niet verder dan Apgujeong!

Om er te komen: lijn 3 naar Apgujeong Station en neem een ​​taxi. Het tarief zal ongeveer 2,000 gewonnen zijn.

Klik hier voor meer informatie over gay Seoul.

Afbeelding van Gyeongbokgung - Amin Buskan

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Seoul

Blader door een selectie van tours in Seoul van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Seoul voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel