Bogota straatkunst

Een Gaygids voor Bogota

Ontdek de unieke en levendige hoofdstad van Colombia

De hoofdstad van Colombia is het kosmopolitische hart van het land, waar geplaveide straatjes samenkomen met torenhoge prestaties van hedendaagse architectuur. Bogota is een dichtbevolkte stadsuitbreiding genesteld tussen enkele van de meest indrukwekkende bergketens ter wereld en biedt een diep ingebedde en fascinerende cultuur.

Het moderne Bogota staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, fantastische culinaire scene en ontluikende kunstdistricten. Creativiteit en passie stromen door de aderen van deze stad en maken het een echt bevrijdende bestemming om te bezoeken. 'S Nachts blijft Bogota indruk maken met een levendige en bloeiende Gay-uitgaansindustrie die voor elk wat wils heeft.

De Gayscene in Bogota concentreert zich grotendeels rond de chique en recentelijk vernieuwde wijk Chapinero. De wijk is de thuisbasis van meer dan 100 Gaybars, clubs en winkels en het bewijs van de levendige LGBT+-gemeenschap van de stad is overal te zien. Bogota wordt steeds meer bekend als een centrum van Gaycultuur en -gemeenschap in Zuid-Amerika en Gayreizigers stromen massaal toe om alles te ervaren wat deze unieke en diverse stad te bieden heeft.

Gay Bogota

Gaybars en -clubs in Bogota

Gelegen in een oude bioscoop in het hart van Gay Chapinero, theater is een Gay-megacomplex met een nachtclub en een bar. Theatron wordt vaak "de grootste Gayclub van Zuid-Amerika" genoemd en met 5 verdiepingen en 13 themakamers is deze titel welverdiend. Elke kamer in Theatron heeft een thema rond een ander muziekgenre of tijdperk, wat betekent dat er op deze locatie een clubbing-ervaring is voor elke Gayreiziger. De club is een van de meest populaire in Bogota en trekt elke zaterdagavond meer dan 8,000 bezoekers.

Boogaloo-club is een voormalige bluesbar die een hotspot voor het Gay-uitgaan is geworden. De club is populair onder de jongere Gaypopulatie van de stad, die deels naar de locatie wordt getrokken vanwege zijn reputatie als de coolste Gayclub in Bogota. Het industriële interieurontwerp en de lijst met beroemde live-dj's hebben Boogaloo een cultstatus opgeleverd onder de trendsetters van de Gayscene van de stad. Met een groot en divers publiek is Boogaloo een onmisbare bestemming tijdens een reis naar Bogota.

Een favoriete ontmoetingsplaats in de vroege avond onder de Gaygemeenschap in de stad, Kleurhuis café-bar geopend in 2008 en is sindsdien een hoofdbestanddeel van de Gayscene in Bogota. Het levendige decor, geweldige drankaanbiedingen en ongedwongen sfeer maken Color House de perfecte plek om op te warmen voordat je naar enkele van Chapinero's grotere Gayclubs gaat. De bar ligt op slechts een korte loopafstand van Theatron en trekt in het weekend een indrukwekkend publiek.

Gay Bogota

Gayhotels in Bogota

De meeste Gayreizigers kiezen voor een verblijf in de welvarende wijk El Retiro of Chapinero. Beide districten bieden reizigers een overvloed aan hotel- en accommodatiekeuzes, evenals snelle en gemakkelijke toegang tot de populairste Gaybars en -clubs van de stad. Hotels in deze gebieden zijn ook vaker Gayvriendelijk en Gayreizigers moeten kunnen genieten van een stressvrij verblijf.

Onlangs gerenoveerd en bewezen stijlvolle 4-sterren accommodatie, de Hilton Bogota ligt op slechts vijf minuten van de Gaywijk Chapinero en beschikt over een indrukwekkende selectie voorzieningen, waaronder een buitenzwembad, een fitnessruimte, een restaurant en een loungeruimte. De kamers van het Hilton zijn compleet met comfortabel en elegant meubilair en gasten worden getrakteerd op een ongeëvenaard uitzicht over de skyline van Bogota. Veel van de belangrijkste en populairste bezienswaardigheden van de stad bevinden zich op loopafstand van het hotel, waaronder de Nationale Pedagogische Universiteit.

Het Sofitel was het eerste luxe hotel van Colombia en is gelegen in de chique wijk El Retiro in Bogota. Het gebouw is ontworpen door de wereldberoemde architect Miguel Soto en de kamers zijn individueel afgewerkt met decoratieve accessoires en meubels van onder meer Hermes en Lavin. De eigen eetgelegenheden van The Sofitel omvatten een restaurant in Franse bistrostijl en een informele loungebar. Bovendien bevinden veel van de beste Gay-uitgaansgelegenheden van de stad zich op korte loopafstand.

Het beheren van een delicaat evenwicht tussen moeiteloos stijlvol en extreem overdreven, de W Hotel Bogota is een geweldige keuze voor Gayseksuele reizigers die excentriciteit en luxe waarderen. Gelegen in de wijk Usaquen, was het gebied waar de W staat ooit landbouwgrond voordat het werd overgenomen door torenhoge wolkenkrabbers, boetieks en trendy restaurants. Er is een thema van goud dat door het hele hotel loopt, met de lobby, badkamers en zelfs kussens die allemaal gasten een weelderig en elegant verblijf in het hart van Bogota bieden.

Colombia

La Candelaria

La Candelaria is het kloppende hart van Bogota en tevens het oudste en best bewaarde deel van de stad. Het gebied herbergt perfect gerestaureerde 300 jaar oude huizen, smalle steegjes en prachtige straatschilderingen. Het centrum van La Candelaria is Plaza de Bolivar, een groot plein met een bronzen standbeeld van Simon Bolivar, de militaire en politieke leider die in de 19e eeuw een groot deel van de onafhankelijkheid van Zuid-Amerika van Spanje verdiende.

De meest waardevolle monumenten en ontdekkingslocaties zijn verspreid over deze prachtige buurt, en de kronkelende straatjes kunnen soms verwarrend zijn, dus de beste manier om door het ingewikkelde web te navigeren, is door een lokale gids in te huren of deel te nemen aan een groepsreis.

Reizigers wordt geadviseerd om goed op hun bezittingen in La Candelaria te letten, aangezien de krappe straten en het verwarrende web van huizen de perfecte werkomstandigheden bieden voor zakkenrollers en dieven.

Colombia

Cerro de Monserrate

Cerro de Monserrate, dat uitkijkt over het centrum van Bogota en de skyline van de stad domineert, is de populairste toeristische attractie van Bogota. De berg wordt al lang beschouwd als een plaats van heilige culturele betekenis voor de inwoners van de stad vanwege de kleine kerk die op de top staat, en bezoekers kunnen vandaag nog steeds genieten van het verbluffende panoramische uitzicht.

Toegang tot de top van Cerro de Monserrate wordt bereikt via een kabelbaan, die elke dag rijdt en een relatief goedkope vergoeding vraagt. Deze optie vervoert bezoekers snel en comfortabel van het centrum van Bogota naar de top van de berg. Als alternatief zijn er een aantal wandelpaden en wandelpaden die zich een weg banen langs de kant van de kolossale Cerro de Monserrate. De wandeling mag echter alleen worden geprobeerd door avontuurlijke reizigers, aangezien de combinatie van grote hoogtedruk en de dramatische helling het wandelen op de berg tot een uitdagend vooruitzicht maakt.

Bogota

Gaypride in Bogota

Elke juni vinden er een aantal pride-evenementen plaats in de stad en het middelpunt hiervan is de Bogota Pride March. De mars vindt meestal aan het einde van de maand plaats en trekt grote menigten LGBT+-individuen en bondgenoten die de diversiteit van de LGBT+-gemeenschap in Bogota willen vieren en een einde willen maken aan discriminatie in al zijn vormen.

Bogota had zijn eerste pride-parade in 1982 en het oorspronkelijke evenement werd bijgewoond door slechts 30 mensen. Vandaag trekt de Bogota Pride March meer dan 200,000 mensen, die marcheren, kijken en de rechten van LGBT+ mensen in Colombia ondersteunen.

Gayrechten in Bogota

Colombia heeft enkele van de meest geavanceerde Gayrechten in Zuid-Amerika met een aantal wetten die zijn ontworpen om LGBT+-personen te beschermen tegen geweld, discriminatie en afpersing. Bovendien werd het Gayhuwelijk in 2016 in het land gelegaliseerd en in 2018 koos Bogota zijn eerste lesbische burgemeester. Transgenders in Colombia genieten ook een scala aan wettelijke bescherming en vrijheden, waaronder het recht om een ​​geslachtsbevestigende operatie te ondergaan zonder uitgebreide psychiatrische evaluatie.

De meeste Gayseksuele reizigers in Bogota zullen een probleemloos bezoek hebben, maar het is belangrijk om te onthouden dat er, zoals op elke locatie, nog steeds delen van de stad zijn waar openbare uitingen van genegenheid zorgvuldig moeten worden overwogen voor uw eigen veiligheid.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Bogota

Bekijk een selectie van tours in Bogota van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Bogota voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel