Een Gaygids voor Le Marais

Een Gaygids voor Le Marais

Le Marais is een van de meest iconische wijken van Parijs.

Het is het belangrijkste knooppunt van de Gaygemeenschap van Parijs en ook de joodse gemeenschap. Het joodse leven in Parijs speelt zich sinds de middeleeuwen grotendeels af rond Le Marais. De Gayscene kwam pas in de jaren tachtig op gang.

Voorafgaand aan de Franse Revolutie woonde een groot deel van de Franse aristocratie in Le Marais. Na de revolutie verhuisden ze naar Saint Germain des Pres. In hun kielzog werd Le Marais meer een commerciële wijk. Tegenwoordig is het een centrum van kunstgalerijen, boetiekjes en chique restaurants. Om nog maar te zwijgen van enkele van de meest elegant geklede mensen die je ooit zult zien.

Le Marais Parijs

Een middag in Le Marais

Le Marais geeft u een zeldzame glimp van het oude Parijs. Een groot deel van de stad werd halverwege de 19e eeuw verwoest en herbouwd door Georges-Eugène Haussmann. Hij sloopte de kronkelende straatjes van de middeleeuwse wijken en bouwde de uitgestrekte boulevards waar we vandaag over slenteren. Vreemd genoeg waren de boulevards ontworpen om afwijkende meningen te onderdrukken als Parijs opnieuw zou uitbarsten in een revolutie. De lange, rechte boulevards zouden het de autoriteiten gemakkelijker maken om een ​​opstand neer te slaan.

In Le Marais zie je meer gebouwen van vóór de revolutie dan in enig ander deel van de stad. De straten zijn vol pijnlijk trendy boetieks. Het is een must als je van kleding houdt en niet vies bent van het uitgeven van grote bedragen. Aan de andere kant hebben de Franse flaneurs praktisch de etalages uitgevonden.

Je vindt de iconische Gayboekhandel Les Mots A La Bouche aan de Rue Sainte-Croix. Maak je geen zorgen als je geen Frans spreekt, ze hebben ook Engelstalige boeken in voorraad. Je vindt er ook enkele opvallende ansichtkaarten en tijdschriften - stel dat je een ondeugend cadeau naar huis wilt sturen. Franse ansichtkaarten zijn een iconisch Parijse exportproduct.

Het Picasso-museum bevindt zich in Hôtel Salé aan de rue de Thorigny. Hier vind je meer dan 5000 kunstwerken van Picasso - het is de grootste permanente Picasso-collectie ter wereld. De foto's worden op een enigszins lukrake manier in een verbluffende omgeving weergegeven. Ze zijn niet chronologisch of thematisch uiteengezet. Toch is dit museum een ​​must. Je zult je heel beschaafd en verfijnd voelen als je weggaat.

Le Marais Parijs

Waar te eten in Le Marais

De falafel is legendarisch in Le Marais. Op de Rue des Rosiers zie je lange rijen buiten de verschillende falafeltentjes, zoals L'As du Fallafel en King Falafel Palace. Je kunt binnen eten als je een tafel vindt. Je kunt ook op een straathoek blijven hangen en eten terwijl je de wereld aan je voorbij ziet gaan. Je zult merken dat veel mensen voor de laatste optie kiezen.

In dezelfde straat kunt u ook Sacha Finkelsztajn proberen en de hartige Joodse keuken proeven. De cheesecake en gefilte vis zijn een must.

Als je zin hebt in ouderwetse eleganza extravaganza, ga dan naar Benoit. Het ligt vlak bij Hôtel de Ville op de grens van Le Marais. Het decor is goddelijk - we hebben het over trompe l'oeil-plafonds en roodfluwelen stoelen. Benoit is een van de oudste bistro's in Parijs en heeft een Michelinster. Hier kun je genieten van de klassieke Franse keuken en de Midnight In Paris-fantasie uitleven.

Le Marais Parijs

Een avondje uit in Le Marais

Als de nachtbars na 5 uur opengaan, komen de Gay's naar buiten om te spelen. Ga naar Rue des Archives. Hier vind je Le Cox (geen gegiechel aan de achterkant). Het is een levendige Gaybar die je niet mag missen - er stroomt altijd een grote menigte de straat op.

De bar naast de deur heet Freedj. Het happy hour duurt tot 10 uur. Naast goedkope drankjes zie je enkele van de mooiste exemplaren van de Parijse nacht.

Als luide bars niet jouw scene zijn, ga dan naar Rue Vieille du Temple en neem een ​​drankje in La Belle Hortense, een superchique boekwinkel met ook een bar! Hier kun je de discodollies vermijden en tot 2 uur 's nachts drinken met literaire mensen.

Wanneer u Le Marais ook verkent, de leukste bezigheid is mensen kijken. Ze hebben de neiging om er fantastisch uit te zien, dus je wordt geadviseerd om je modegame te verbeteren. Categorie is: ingetogen elegantie.

Lees verder: Ontdek Gay Paris | Dingen om te doen in Parijs.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Parijs

Blader door een selectie van tours in Parijs van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Parijs voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel