Grote Markt met kleurrijke verlichting in de schemering in Brussel.

Een Gayweekend in Brussel

Brussel: thuisbasis van bier, chocolade en een levendige Gayscene. Onze redacteur Kieran Watkins, die in Brussel woont, geeft je het dieptepunt voor een gayweekendje naar de hoofdstad van Europa

Brussel is een charmante, vriendelijke stad vol karakter. Van de indrukwekkende Grote Markt tot de glinsterende gebouwen van de Europese Unie, deze stad met een miljoen inwoners zit boordevol geschiedenis.

Het is ook een van de meest liberale Europese staten, het tweede land ter wereld dat het Gayhuwelijk al in 2003 legaliseerde. Als je van cultuur houdt, een relaxte levensstijl hebt en je op je gemak wilt voelen om de hand van je partner in het openbaar vast te houden, dit is de stad voor jou.

Hier is mijn ultieme gids voor een weekend in Brussel.

vrijdag

Stressvrij reizen: Aankomst vrijdagmiddag / vroege avond. Als je uit een buurland komt, neem dan de trein of bus voor een goedkope, stressvrije reis naar de hoofdstad. De twee luchthavens van de stad zijn geschikt voor gasten die van verder weg komen.

Mannekin-Pis standbeeld in het centrum van BrusselRustige nachtrust: Ik zou aanraden om weg te blijven van het drukke stadscentrum en te kiezen voor de luxe wijk Louise, die profiteert van uitstekende vervoersverbindingen. De Sofitel Brussels Le Louise is een goede hoteloptie en populaire keuze op onze website.

Heerlijke keuken: Check in en trek naar de trendy wijk Sint-Gillis voor een diner en een drankje. Een persoonlijke favoriet van mij is de Gayvriendelijke Volks huis, waar hipster mannen en vrouwen drinken, dineren en dansen.

De nacht wegdansen: Als je je weekend dienovereenkomstig hebt gepland, kun je het nabijgelegen bezoeken La Demence bij Fuse Club, een van Europa's beste Gaydansfeesten. Vol met hete jongens, een verscheidenheid aan bars en dj's, plus een cruiseruimte op de top; geen wonder dat het zo'n goede reputatie heeft!

zaterdag

Winkelen tot je erbij neervalt: Weg met je kater in Louise met een winkeltje; de boulevard is de thuisbasis van designermerken, waaronder Burberry en Tommy Hilfiger, plus je gebruikelijke internationale winkels zoals H&M, Zara en Apple.

Perfecte foto: Deponeer uw boodschappentassen terug bij het hotel en ga naar het stadscentrum. De Grote markt, een UNESCO-werelderfgoed, is de grote trekpleister voor toeristen. Je vindt hier ook tal van eet- en drinkgelegenheden, waaronder veel chocolatiers langs de hoofdstraat. Belgische chocolade is het beste, feit.

Hip voedsel: Ga terug naar het hotel om je voor te bereiden op een avondje stappen in de stad. Proef de verfijnde Belgische keuken van de vele restaurants in de chique wijk Grand Sablon, en wandel daarna tien minuten naar de Gaywijk van Brussel aan de Rue du Marche au Charbon.

Gaybar Le Belgica in Brussel is een populaire keuzeBieren en jongens: Het mooie van de Brusselse Gaybuurt is dat er genoeg bars zijn om uit te kiezen, die allemaal voor verschillende Gayklanten zorgen. Als je een jonge kerel bent, Le Boys Boudoir zal al uw vakjes aanvinken. Als je van goedkope discomuziek houdt, Le Belgica is uw beste gok. In beren? De barokke is de lat voor jou.

Disco tijd: Je kunt je avond voortzetten tussen de Gaybars of naar Hunkut @ Stalen Poort, weer een legendarisch Gay-dansfeest. Of misschien geef je de voorkeur aan de mysterieuze, donkere hoeken van Stammbar in plaats daarvan de enige gay cruiseclub van Brussel.

zondag

Ontbijt geschikt voor een koningin: Een typische traditie voor de meerderheid van de Brusselse bevolking is de zondagsbrunch, waar de lokale bevolking samenkomt om te roddelen over verse, gezonde bagels en artisanale koffie. We raden het heerlijke aan Chicago café in de mooie wijk Sainte-Catherine.

Word warm en zweterig: Voordat je terugkeert naar het hotel om je koffers op te halen, loop je terug naar het centrum om een ​​selfie te maken met de beroemde paspop pis, voordat ik de drankjes van gisteravond in de buurt uitzweet Sauna-macho, de favoriete Gaysauna van Brussel. Onlangs gerenoveerd, de faciliteiten hier zijn heerlijk en de jongens zijn ook niet slecht.

Eindelijk een ontspannen einde van een paar verhelderende dagen in een stad die veel Gayreizigers in eerste instantie over het hoofd zien, maar al snel verliefd worden. Vergeet niet dat je hotels kunt boeken en al onze locaties in Brussel kunt bekijken via onze stadspagina.

Lees verder: Dingen om te doen in Brussel.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Brussel

Bekijk een selectie van tours in Brussel van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Brussel voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel