Van A'dam houden - De geschiedenis en cultuur ontdekken

Van A'dam houden - De geschiedenis en cultuur ontdekken

Amsterdam is een van de mooiste steden van Europa. Dit komt niet alleen omdat het relatief compact is en een geschiedenis heeft, maar ook omdat de stad vol verrassingen zit.

Van de magische sfeer van de grachten die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, tot het beroemde Pink Point LGBT-monument, de Brownstone-cafés en de romantische parken en wandelpaden die de stad doorkruisen, Amsterdam zit vol met cultuur en geschiedenis.

En zoals de meeste Europese steden, is de beste manier om het te ontdekken, jezelf iets nieuws te laten proberen.

Verken Amsterdam te voet

Voordat u een aantal van de vele musea van Amsterdam bezoekt (er zijn er meer dan 40 bij de laatste telling), moet u wat tijd doorbrengen met rondlopen. Het zijn niet alleen de grachten die deze stad bijzonder maken, maar misschien is Amsterdam verrassend genoeg ook de thuisbasis van enkele van de beste collecties straatkunst in Europa. Je vindt het in de stijl van hiphopgraffiti maar ook in meer uitgebreide plak-ups. Er zijn overal stencils, vaak met ironische en grappige berichten om je te laten glimlachen als je voorbij loopt.

Voor meer gevestigde kunst en cultuur kunt u de beroemde musea van de stad uitproberen. Een van de belangrijkste Amsterdamse musea is het Rijksmuseum, waar verschillende beroemde meesterwerken van Vermeer en Rembrandt te vinden zijn. (bezoek vóór 17 mei 2015 om de zeer populaire Tentoonstelling Late Rembrandt met iconische en emotionele werken uit Rembrandts laatste jaren als kunstenaar.)

Als je een passie hebt voor Rembrandt, bezoek dan zeker het ongelooflijke Rembrandthaus. Dit voormalige huis van de schilder is nu een klein museum geworden. Het Van Gogh Museum, op steenworp afstand van het Rijksmuseum, heeft een indrukwekkende collectie werken en veel informatie over het leven van Van Gogh. Het is de moeite waard om minstens twee uur te bezoeken.

Maar misschien is het beroemdste museum van Amsterdam het Anne Frank Huis, waar zij en haar familie woonden voordat ze door nazi-functionarissen werden gevangengenomen, en waar Frank haar beroemde dagboek schreef. Het museum op de eerste verdieping bevat ook een tentoonstelling over tolerantie en respect - nog steeds belangrijk om over te leren.

Gaymonument

Amsterdam heeft een eigen monument ter nagedachtenis aan LGBT-mensen die zijn omgekomen tijdens de nazi-tijd.

Gelegen in de Westermarkt, vlakbij het stadscentrum, is het Gaymonument een viering van seksuele vrijheid. Veel toeristen missen het omdat ze niet kijken waar ze stappen. Het is een combinatie van grote roze driehoeken die zich uitstrekken in het kanaal en die ons uitnodigt om na te denken over het verleden en de toekomst. Elk jaar vindt de legendarische Amsterdamse gay pride plaats in de grachten, met grote straatfeesten door de hele stad - inclusief het plein met deze historische roze driehoek.

Culturele vrijheid

De intense bewondering van Amsterdam voor seksuele vrijheid is soms controversieel. Terwijl sommige mensen tegen de Wallen zijn (met sekswerkers die zich in glazen kasten aanbieden), zijn anderen van mening dat dit precies het soort vrijheid is dat we moeten bereiken. Mensen komen naar dit gebied om naar de meisjes te gapen, maar er zijn ook klanten uit de hele wereld die het pand daadwerkelijk bezoeken.

Amsterdam is inderdaad een stad met een nauwe band met plezier. Van seksuele vrijheden tot cannabisgebruik, de straten zijn altijd vol met mensen die zich vermaken en het naar hun zin hebben - vooral op de Wallen.

Laat je verleiden door het eten

Je hebt echter geen drugs of seks nodig om van Amsterdam te genieten, want het geweldige eten (hoewel duur) en het culturele leven zijn er altijd en verleiden je op vele manieren. Gewoon een wandeling maken door de pittoreske Jordaan en je ontdekt een andere kant van de stad.

Amsterdam is de perfecte verzameling kunst en cultuur, geschiedenis, plezier en zelfontdekking. Gun uzelf de tijd om doelloos rond te dwalen en te zien wat u zelf kunt ontdekken.

Over de auteur

Berlijn gebaseerd Travel Gay Adam Groffman, een Europese medewerker, is een globetrotter en zelfbenoemde hipster. Hij behandelt stadsbestemmingen over de hele wereld en schrijft over festivals, het nachtleven en Gayreizen op zijn persoonlijke reisblog, Reizen van Adam en is de redacteur van Mijn Gay Travel Guide. Als hij niet de coolste bars en clubs verkent, geniet hij meestal van de lokale kunst- en cultuurscene van een nieuwe stad. Je vindt hem het vaakst op Twitter op @RTLnieuws of via Instagram - zeg gedag!

fotoherkenning - Gaymonument - Daryl Mitchel

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Amsterdam

Bekijk een selectie van tours in Amsterdam van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Amsterdam voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel