Amsterdamse grachten 's nachts

Een Gaygids voor Amsterdam

Amsterdam is een knooppunt voor LGBT-cultuur en Gaytoerisme

Amsterdam is een van 's werelds meest Gayvriendelijke steden met een lange en gevestigde geschiedenis in het ondersteunen van zowel LHBT-inwoners als toeristen. De liberale houding ten opzichte van Gayseksualiteit in het begin van de 20e eeuw zette zich voort na de Tweede Wereldoorlog en bezorgde Amsterdam de reputatie een bestemming te zijn voor Gayreizigers.

De stad heeft verschillende Gaydorpen en -wijken boordevol Gayrestaurants, coffeeshops, clubs en bars. Het meest prominente Gaydorp van Amsterdam is de Regulierswarstraat. De iconische LGBT-straat begon zich in de jaren '70 en '80 te ontwikkelen tot een Gayhotspot met een explosie van Gaybars en -clubs, waarmee de rol van Amsterdam als internationale Gaybestemming werd versterkt.

De jaarlijkse pride-vieringen van Amsterdam behoren tot de grootste ter wereld en trekken elk jaar in de laatste week van juli enkele honderdduizenden mensen. Hoewel veel van de evenementen in de straten van de stad plaatsvinden, is het hoogtepunt van het pride-festival de grachtenparade, waarbij buurtbewoners en bedrijven schuiten en boten versieren om de bloeiende LHBT-gemeenschap in Amsterdam te vieren.

Amsterdam heeft over de hele linie ervaringen en locaties voor Gay's; van rondleidingen en historische monumenten tot enkele van Europa's meest bloeiende Gayclubs.

Amsterdam Gay Pride

 

Gaybars en clubs in Amsterdam

 

Amsterdam is de thuisbasis van Europa's eerste Gaybar; Café 't Mandje, dat werd geopend in 1927 en nog steeds een populaire ruimte is voor LHBT's om elkaar te ontmoeten en met elkaar in contact te komen. Tegenwoordig staat Amsterdam bekend om zijn Gay-uitgaansgelegenheden, zowel vanwege hun historische betekenis als vanwege hun levendige sfeer. De meeste van de populairste Gaybars van de stad bevinden zich in de Regulierswarstraat, die bekend staat om zijn LHBT-vriendelijke uitgaansgelegenheden.

PRIK! is sinds de opening in 2006 een van de meest populaire Gaybars van Amsterdam. De bar, die beschikt over een groot terras en een bruisend interieur, is door TimeOut magazine twee keer uitgeroepen tot "Beste Gaybar van Amsterdam". Prik betekent bubbels in het Nederlands, een verwijzing naar de bars prosecco van de tap. Als je op zoek bent naar een avondcocktail in hartje Amsterdam, zoek dan niet verder.

Een steeds populairder wordende locatie is De Trut; een voormalige kraakpand omgebouwd tot een Gaybar zonder winstoogmerk. Het vrijwilligerspersoneel van De Trut schenkt elke zondag betaalbare drankjes, waarvan de opbrengst teruggaat naar goede doelen die de LGBT-gemeenschap raken. De bar ligt iets verder weg van de Regulierswarstraat en andere Gay-wijken, maar is nog steeds bereikbaar met een mooie tramrit van 20 minuten.

Amsterdams gay-uitgaansleven

 

Gaybars en clubs in de Regulierswarstraat

 

BLEND is een levendige en dynamische Gayclub in het hart van de Gaybuurt van Amsterdam. De locatie heeft voor elk wat wils met een grote bar op de begane grond en een comfortabele en sociale zithoek boven. BLEND heeft de neiging om later op de avond drukker te worden met een breed scala aan dragshows en speciale avonden.

Geopend in 1978, Spijker verwelkomt een diverse mix van lokale bewoners en toeristen. Bekend als een populaire locatie in de leerscene, organiseert de bar een scala aan evenementen, van Bear Dance Night tot wekelijkse gay bingo.

Als je op zoek bent naar een latere avond, NYX is een Gayclub in de hoofdstraat van de Regulierswarstraat; verspreid over drie niveaus van dansvloer en bar, is de club trots op de openheid van haar personeel en klanten. Donderdag is studentenavond met goedkopere drankjes en is er 3xNYX, een clubavond die elke eerste zaterdag van de maand tot 9 uur duurt.

 

Coffeeshop

 

 

Gaycafés en coffeeshops in Amsterdam

 

"Coffeeshops" in Nederland zijn cafés die een vergunning hebben om cannabisproducten te verkopen en te serveren, evenals gewone koffie en lichte maaltijden.

The Otherside Coffeeshop is een chique en stijlvolle locatie aan de Reguliersdwarsstraat in het centrum van het Gay-uitgaansgebied van Amsterdam. Het stijlvolle maar gezellige café biedt de perfecte setting om te genieten van zowel de koffie als de aangeboden cannabisproducten.

Ook aan de Reguliersdwarsstraat is de Lunchroom in het centrum; een klassiek en Gayvriendelijk café met een mix van traditionele en gezonde maaltijden. De Downtown Lunchroom, populair onder de Gaygemeenschap en toeristen van de stad, is de oudste locatie aan de Reguliersdwarsstraat en is gevestigd in de Gayscene van Amsterdam.

 

Hotelkamer

 

 

Gayhotels in Amsterdam

 

Amistad Hotel is een traditioneel en authentiek Gayhotel, gerund door een groep Gaymannen van over de hele wereld. Het hotel biedt een huiselijke ervaring met zowel tweepersoonskamers als eenpersoonskamers beschikbaar voor gasten en compleet met alle persoonlijke details van een klein hotel. De populaire cruiseclub Church ligt op slechts 100 meter afstand en enkele van de beste winkelstraten van Amsterdam liggen ook op loopafstand.

Voor backpackers en budgetreizigers is de Hotel CC is een Gayvriendelijk hotel in het centrum van Amsterdam en op loopafstand van vele iconische bezienswaardigheden, waaronder de Dam en het Koninklijk Paleis van Amsterdam. De boetiekkamers zijn betaalbaar en ingericht naar een hoge standaard met veel van de populairste gay-locaties van Amsterdam in de buurt.

 

Nemo-museum

 

 

Kunst en cultuur in Amsterdam

 

Amsterdam is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest indrukwekkende musea en galerijen, waaronder het Van Gogh Museum, het Rembrandthuis en het Stedelijk museum.

Als je de rijke artistieke cultuur van de stad wilt ervaren door een LGBT-lens, zijn er tal van Gayrondleidingen door de stad. Of je nu meer wilt weten over de LHBT-geschiedenis van Amsterdam of het wereldberoemde Rijksmuseum wilt ervaren met een deskundige Gaygids, er is voor elk wat wils.

 

Gay Cruisen in Amsterdam

 

Er zijn een aantal parken die hotspots zijn om te cruisen in Amsterdam. Een van hen heeft zelfs een speciaal gebied waar cruisen wettelijk is toegestaan ​​- Oeverlanden. Het is de moeite waard ervoor te zorgen dat u de regels volgt als u kunt en onthoud dat het belangrijk is om voorzorgsmaatregelen te nemen en veilig te blijven wanneer u dit doet. Lees verder: Gay cruisen in Amsterdam.

 

Trots

 

 

Gayrechten in Amsterdam

 

Nederland heeft een sterke LGBT-geschiedenis en in het bijzonder Amsterdam. Ongetwijfeld de geboorteplaats van LGBT-rechten, Gayseksualiteit werd in 1811 gedecriminaliseerd en de eerste Gaybar werd geopend in 1927. De invasie van Nederland door de nazi's leidde echter tot de onderdrukking van de Gaybevolking van de stad en als zodanig zijn er een aantal monumenten gewijd aan de LGBT-gemeenschap in Amsterdam, waaronder het Gaymonument; een grote installatie ter nagedachtenis aan de LGBT-ers die het leven lieten als gevolg van vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nederland was in 2001 het eerste land dat het Gayhuwelijk legaliseerde.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Amsterdam

Bekijk een selectie van tours in Amsterdam van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Amsterdam voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel