Palm Springs

Een Gaygids voor Palm Springs - bars, hotels, geschiedenis en evenementen

De Gay-woestijnoase van Californië

Palm Springs is al vele jaren een magneet voor Gayreizigers. Het lijkt misschien een onwaarschijnlijk Gay-mekka. Palm Springs is een kleine woestijnstad in de Coachella-vallei. De permanente bevolking van Palm Springs is niet meer dan 44,000. Minstens de helft van de inwoners is LHBT+. Puur numeriek gezien is Palm Springs de vrolijkste stad van Amerika.

Hoe is Palm Springs zo populair geworden bij Gayreizigers? Het duurt iets minder dan twee uur om van Los Angeles naar Palm Springs te rijden. In de tijd van Hollywood uit de Gouden Eeuw, werd Palm Springs het kloppende hart van de elite van Tinseltown. De grote contractspelers moesten dicht bij de filmstudio's van LA blijven. Palm Springs werd voor hen de logische plek om tot rust te komen en te feesten, ver weg van de flitspalen van de roddelbladen.

Palm Springs

Gay Hollywood gaat naar Palm Springs

Natuurlijk is er geen tekort aan Gayseksuele acteurs in Hollywood. In de Gouden Eeuw van Hollywood was Gayseksualiteit illegaal. In het Netflix-drama van Ryan Murphy over het naoorlogse Hollywood verschijnt Gay-filmidool Rock Hudson hand in hand met zijn vriend bij de Oscars. Het zou leuk zijn geweest als dat in het echt was gebeurd. Als dat zo was geweest, was zijn carrière voorbij. Rock Hudson was een van de vele Gay-beroemdheden die feesten in Palm Springs. Het was afgelegen en privé - je kon je kick hebben en niet gepakt worden.

Andere grote Gay-iconen zoals Liberace, Greta Garbo en Tab Hunter brachten tijd door in Palm Springs. Het was ook een grote aantrekkingskracht voor hetero beroemdheden, met name Frank Sinatra. Gay betekende toen iets anders. Vrijgelaten worden zou een carrière-zelfmoord hebben betekend. Liberace klaagde zelfs een Britse tabloid aan omdat hij suggereerde dat hij van mannen hield. Ondanks dat hij een van de meest kampioenen was die ooit heeft geleefd, deed Liberace zich voor als hetero. Het Gayleven speelde zich af in de schaduw, en Palm Springs was het perfecte toevluchtsoord.

Bart Palmsprings

De beste Gaybars en clubs in Palm Springs

Palm Springs is een favoriete bestemming voor Gayreizigers sinds Garbo en Rock Hudson vaste bezoekers waren. Het heeft nog steeds de geest van die periode: veel van de mooiste architectuur in Palm Springs is halverwege de eeuw.

Stacy's is een van onze favoriete Gaybars in Palm Springs. Het heeft een art deco-thema. Stacy's is zeven dagen per week geopend. Het is een geweldige plek voor een drankje en een praatje. Het is een van die bars waar je echt een gesprek kunt voeren.

Toekans Tiki Lounge is een van de meest populaire Gaybars in Palm Springs. Tikibars zijn gebaseerd op een geromantiseerde versie van de Polynesische cultuur. Deze bar is vooral populair bij toeristen. De dragshows zijn de moeite van het bekijken waard, vooral de Sunday Revue.

Chill Bar bevindt zich op Arenas. Het is een relaxte bar met een ruime buitenruimte. 'S Avonds wordt het druk. Een goede plek om wat locals te ontmoeten en misschien zelfs te trekken.

Driehoek Inn Palm

Gayhotels en resorts in Palm Springs

Palm Springs heeft veel resorts voor Gay's, kleding optioneel. Alleen Key West is een concurrent van Palm Springs als het gaat om gay resorts.

Driehoek herberg is een ‘romantisch en speels’ resort. De hosts wonen zelf op het resort en hebben een krap schip. Het is een ommuurde compound, dus je kunt het allemaal laten rondhangen. Triangle Inn ligt aan Palm Canyon Drive, in het hart van de actie.

La Dolce Vita-resort is een ander kledingresort met 18 kamers, een herenspa, een zwembad en een stoombad.

Palm Springs

Gay-evenementen in Palm Springs

Palm Springs Pride is een van de laatste gay Pride-evenementen op de kalender. Het vindt plaats in november. Dit is de woestijn, dus het zal nog steeds heet zijn. Krijg nog een dosis Pride-spirit voor Kerstmis. Palm Springs Pride is altijd een groot feest.

Coachella is het grootste muziekfestival in Amerika. Het vindt plaats in de Coachella-vallei ten oosten van Palm Springs. Het trekt de grootste namen in de muziek aan.

Het Dinah Shore Weekend is het grootste lesbische festival in Amerika - en in de hele wereld, nu ik erover nadenk. Het vindt plaats gedurende vijf dagen. Een niet te missen evenement voor de dames.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Palm Springs

Bekijk een selectie van tours in Palm Springs van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Palm Springs voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel