Jongno - De ziel van Seoul

Jongno - De ziel van Seoul

Als je de voorkeur geeft aan een jonger, gemengd publiek, van dansen houdt en het niet erg vindt in een ietwat onfrisse buurt, ga dan naar Itaewon. Maar als je het echte gay Seoul wilt ervaren, dan ben je bij Jongno aan het juiste adres.

Veel Gayseksuele buitenlandse reizigers die naar Seoul komen, bevinden zich steevast in de wijk Itaewon. Het is het deel van Seoul waar voornamelijk Engels wordt gesproken en de meeste Gaybars bevinden zich in een straat die bij de lokale bevolking bekend staat als 'Gay Hill'.

jongno

De landingsbaan in JongnoDe wijk Jongno ligt ten noorden van Itaewon en de bars zijn gegroepeerd langs Donhwamun-ro - een brede straat vol met voedselkarren en tafels. Liefkozend bekend als The Runway (zoals in de mode, niet de luchthaven), verandert deze straat 's nachts in een smorgasbord. Elke voedselkar verkoopt een versie van Koreaans eten en ze serveren allemaal bier en soju (Koreaanse rijstvodka). Het enige verschil met deze voedselverkopers van andere dergelijke plaatsen in Seoul is dat de meeste, zo niet alle klanten Gay zijn.

Weggestopt in deze straat zijn verschillende soju-bars, noribangs (Koreaanse karaoke) en one-shot bars. Een one-shot-bar is de Koreaanse term voor een cocktailbar. Een soju-reep vereist dat je eten koopt, zoals een fruitschaal of gefrituurde inktvis. Soju-bars zijn meestal krap en rokerig.

In tegenstelling tot Itaewon, dat maar heel weinig cocktailbars heeft, heeft het Jongno-gebied er meer dan twintig. Als je de soju-bars en noribangs toevoegt, zijn er meer dan 100 gay-etablissementen in deze buurt!

Omdat elke bar in Jongno zijn eigen stijl en publiek heeft, is een perfecte manier om de stad te verkennen een kroegentocht met onderweg een stop voor wat te eten.

Bar Friends interieurBar vrienden (88-2 Nakwond-dong)

Bar Friends is de meest verfijnde en comfortabele van de bars. Het is erg modern met zichtbare plafonds, chromen tafels, leren stoelen en lage banken. Op warme nachten opent de voorkant zich naar de straat - een zeldzaamheid voor een Gay-etablissement in Seoul. De verlichting is zacht, net als de muziek.

De drankenkaart is uitgebreid en er is ook eten te koop. Bar Friends verschilt van de andere one-shot-bars doordat het een brede selectie wijn en bier heeft, hoewel hele flessen wijn in Korea prijzig zijn.

Shortbus (3 / F Ehwa-gebouw, 175 Myo-dong)

ShortbusEen wandeling over de lengte van "The Runway" brengt je naar Shortbus, gelegen aan de 3rd verdieping van een onopvallend gebouw. Shortbus is eclectisch van stijl met een grote driehoekige balk die de ruimte domineert. Het heeft een huiselijke, vriendelijke sfeer en de eigenaar is erg sympathiek.

De meeste jongens hebben de neiging om aan de bar te zitten en het is niet ongebruikelijk om een ​​gesprek aan te knopen met de persoon die naast je zit. Deze bar is meestal het populairst bij het buitenlandse publiek.

Barcode (2 / F Myo-dong 41-1)

Om de hoek van Shortbus is Barcode. Barcode is echt een berenreep, zoals blijkt uit zijn potige klanten. Het is donker, met zwarte muren, een nepopen haard en een grootbeeldtelevisie die boven de bar hangt.

De eigenaar / barman van Barcode is vriendelijk en open. Hij is drietalig en woonde in de Verenigde Staten, dus hij spreekt goed Engels. Hij mixt ook smakelijke drankjes, waaronder een krachtige ijsthee van Long Island. Alle bars bieden snacks aan, maar die bij Barcode zijn de beste!

AV-balkA / V (2 / F 236-1 Nagwon-dong)

Aan de overkant van afrit 5 van de Jongno-3 metro is bar A / V. Het heeft een speelse inrichting met een grote, zeeglasgroene balk met kleurrijke flessen, rietjesdispensers en zelfs een kristallen schedel.

Zoals bij alle bars in Jongno, is de drankkaart uitgebreid en zijn de barmannen vriendelijk. Ze zijn trots op hun drankjes, zoals blijkt uit hun heerlijke margarita's! De bar heeft een geweldig uitzicht op The Runway, maar het is leuker om aan de bar te zitten en een praatje te maken met de charmante barmannen.

Metro Jongnojongno heeft de reputatie buitenlanders niet te verwelkomen. Dit gerucht kan niet verder van de waarheid zijn. Het is misschien waar dat ze niet zoveel buitenlanders zien als Itaewon, maar elk etablissement verwelkomt en omhelst zijn klanten. Jongno voelt zich authentiek omdat het is authentiek. In tegenstelling tot Itaewon, dat wordt overschaduwd door zijn militaire en buitenlandse invloed, is Jongno Seoul op zijn best - vriendelijk, exotisch en leuk.

(Dit is slechts een momentopname van de vele bars in Jongno. Er zijn er nog veel meer te ontdekken en te ervaren. Om Jongno-3 te bereiken, neemt u metrolijnen 1, 3 of 5 en neemt u uitgang 5. Veel van de bars zijn bevindt zich op de bovenste verdiepingen en kan moeilijk te zien zijn.)

De meningen in dit artikel zijn die van de auteur en niet Travel Gay Asia.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Seoul

Blader door een selectie van tours in Seoul van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Seoul voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel