Gay groepsreis: Key West en Florida Keys

Een gids voor de cultuur van Key West

Key West is een van de beste culturele bestemmingen van Florida

Key West is een van de beste bestemmingen in Florida voor kunst en cultuur. Het is lang een grote aantrekkingskracht geweest voor schrijvers en kunstenaars. Key West is het ultieme toevluchtsoord voor Amerikaanse schrijvers.

Het eiland kende na de Grote Depressie economische uitdagingen. Het is tenslotte een van Amerika's meest afgelegen locaties. Als gevolg hiervan werd Key West gepromoot als culturele bestemming. De campagne werkte. Het wordt sindsdien ondersteund door toerisme en cultuur. Key West is ook zoiets als een feestbestemming, dus je zult geen tekort aan plekken vinden om 's nachts naartoe te gaan. Hier is onze Key West-cultuurgids.

Key West

Het Ernest Hemingway Home and Museum

Ernest Hemingway is een van de grote Amerikaanse schrijvers. Hij had talloze spirituele gezinnen. Een van hen was Key West. Hij had een huis op het eiland en schreef daar enkele van zijn meesterwerken. Hij is de enige schrijver die een roman over vissen leesbaar kon maken.

Je vindt zijn voormalige huis in het hart van Old Town Key West. Hij bracht tien vruchtbare jaren door op het terrein. Gezien zijn gevechten later in zijn leven, lijkt het erop dat de vredige omgeving van Key West belangrijk was voor zijn creatieve output. Er wonen meer dan 40 katten bij de accommodatie en de meeste zijn afstammelingen van de katten van Hemingway. Het is de moeite waard om deel te nemen aan een rondleiding om inzicht te krijgen in de impact van Hemingway op de culturele geschiedenis van Key West.

Het Tennessee Williams Museum

Een andere literaire gigant in Amerika, Tennessee Williams, was een queer toneelschrijver die verliefd werd op Key West. Hij bracht vierendertig jaar door op het eiland in Duncan Street 1431. Het is slechts een paar minuten lopen van het Hemingway-pand. Dat zijn twee van Amerika's belangrijkste culturele figuren in dezelfde straat!

Er wordt gezegd dat Williams Street Car Named Desire schreef toen hij in 1947 in een hotel op het eiland verbleef. Key West zou in minder liberale tijden een meer gastvrije plek zijn geweest voor een Gay-schrijver.

De aanwezigheid van deze twee schrijvers heeft Key West en de Florida Keys echt op de kaart gezet als culturele bestemmingen. Breng zeker een bezoek aan het Tennessee Williams Museum en zie hoe zijn huis bewaard is gebleven zoals het was toen hij daar woonde.

Mel Fisher Maritiem Museum

Mel Fisher Maritiem Museum

Mel Fisher is een van de grote personages uit Key West. Hij was een voormalige kippenboer en een grote dromer. In zijn vrije tijd ging hij op schattenjacht en zijn motto was 'Today's the day'. Dag na dag, jaar na jaar, was het niet zo. In 1985 deed hij eindelijk zijn grote ontdekking. Hij vond Nuestra Señora de Atocha, een Spaans galjoen dat in 1622 zonk. Er was $ 450 miljoen aan schatten op het schip.

De Nuestra Señora de Atocha wordt geprezen als het duurste scheepswrak ooit gevonden. Zijn motto bleek meer dan hoopvol. Wat een dag moet het zijn geweest dat hij eindelijk zijn schat ontdekte.

Je kunt enkele van de artefacten zien die hij heeft gered uit de Nuestra Señora de Atocha in het Mel Fisher Museum. Het museum bevat nog veel meer geweldige vondsten van opmerkelijke scheepswrakken.

Gaypaar varen in Key West

Floribische keuken

Amerika is een land van immigranten. Florida is al lang een smeltkroes van verschillende culturen. De Floribische keuken combineert Aziatische en Caribische elementen. Het eten is over het algemeen erg vers, gezond en een beetje pittig. Vooral visgerechten zijn populair. Veel restaurants in Key West serveren Floribische infusiegerechten. Probeer het zeker, want het is erg smaakvol en heel eigen aan de Florida Keys.

Key West

Conch Huizen

De Floribische invloed is ook te zien in de architectuur van Key West. Conch Houses ontstonden in de 19e eeuw als gevolg van Caribische immigratie. De Conch-stijl brengt een kenmerkende Bahamaanse invloed met een Floridiaanse twist.

De kleuren van Key West zijn geïnspireerd op zee. Ze zijn meestal warm en speels. Verwacht citroengeel, zalmroze en romig wit. De architectuur van Key West is vol charme. Moderne huisjes hebben vaak een omhullende veranda en traliewerk. Een deel van de aantrekkingskracht van een verblijf in Key West is wakker worden omringd door zonlicht en kleur. Lees meer: Een Gaygids voor Key West.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Key West

Bekijk een selectie van tours in Key West van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Key West voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel