Phuket

Phuket versus Koh Samui - welk eiland te bezoeken?

In tegenstelling tot twee van de meest populaire eilanden van Thailand

De eilanden van Thailand bieden onderscheidende en afgelegen uitjes in een warm en zonnig klimaat. De twee meest populaire Thaise eilanden zijn Koh Samui en Phuket, maar het is een moeilijke taak om te kiezen welk tropisch paradijs je wilt bezoeken, omdat beide hun eigen unieke karakter hebben.

Dus, maak je keuze, Koh Samui of Phuket?

Phuket

stranden

De stranden van Koh Samui zijn langgerekt, zacht en wit. Het eiland is populairder bij gezinnen en stelletjes dan Phuket en de stranden zijn goed verzorgd en schoon. Luxe is hier koning en er zijn meestal voldoende ligbedden op de stranden die vaak in privébezit zijn van individuele resorts, waardoor het de perfecte plek is om in te dutten of te zonnebaden.

Phuket, schijnbaar drijvend in het kristalheldere water van de Andamanse Zee, is een bergachtig en rotsachtig eiland. De stranden zijn hier moeilijker te bereiken dan op Koh Samui. De ruige kustlijn heeft echter een prachtige verzameling kleine baaien en lagunes die zorgen voor de perfecte geheime strandplek. De kustlijn van Koh Samui is erg zacht en de glooiende stranden zijn in bijna alle gebieden toegankelijk.

Op de stranden van Phuket bruist het van de activiteit. Hier gaan de backpackers en reizigers die elk jaar met duizenden aankomen naar de stranden om te genieten van de bloeiende feeststemming. Vooral op het strand van Pa Tong is de menigte levendig, ruig en energiek.

Samui

Hotels

Koh Samui en Phuket claimen beide enkele van 's werelds meest luxueuze resorts, evenals een reeks kleinere budgetopties. Phuket is het echte feesteiland van Thailand en veel van de hotels hier zijn meer gericht op hedonistisch plezier dan op vredige charme. Een van de meest populaire hotels in Phuket is het eigendom van Gay's CC's Hideaway Hotel, dicht bij het uitgaanscentrum van Pa Tong. Het hotel is ingericht in traditionele Thaise stijl en heeft een groot buitenzwembad. Het is de perfecte uitvalsbasis om ondergedompeld te worden in de levendige lokale cultuur.

Koh Samui heeft nog steeds een bruisend nachtleven en is zeker niet saai, maar het is de thuisbasis van talloze luxe luxe resorts. Veel van de hotels op het eiland komen uit op de stranden en bieden volledige rust in de Golf van Thailand. Eigendommen aan het strand zijn gemeengoed in Koh Samui, en velen bieden een slaapkamer met uitzicht op de blauwe oceaan. Terwijl de Muang Samui-kuuroord ligt dicht bij de belangrijkste stad van het eiland, het is een oase van rust en stilte, aangezien de omliggende jungle een barrière vormt voor de drukte. Elke kamer in het resort heeft een balkon met uitzicht op de oceaan, de tuin of het zwembad.

Als je op zoek bent naar een actievol en levendig verblijf, dan heeft Phuket de hotels voor je, maar Gayseksuele reizigers die op zoek zijn naar een romantisch uitje in een tropisch paradijs, geven misschien de voorkeur aan de rustigere en luxere opties die Koh Samui te bieden heeft.

Cultuur en geschiedenis

Het Thalang National Museum toont de lange en fascinerende geschiedenis van de Adanam-regio. Gelegen in Thalang, Phuket, is het museum een ​​onmisbare attractie voor diegenen die graag meer willen weten over het erfgoed van het eiland. Er zijn een reeks tentoonstellingen te zien die de inheemse Sea Gypsy-gemeenschap van het eiland en het Chinese erfgoed beschrijven. Het hele eiland wemelt van de culturele bezienswaardigheden, zoals de Grote Boeddha, de oude stad en het museum voor levende landbouw.

Hoewel Koh Samui zeker niet verstoken is van cultureel en historisch belang, is de aantrekkingskracht van het eiland de totaal unieke landschappen en natuurlijke wonderen. Een van de meest populaire bezienswaardigheden op het eiland zijn de rotsen Hin Yai en Hin Ta, waar de landvormen van nature lijken op een intiem deel van de mannelijke anatomie.

Cultureel neemt Phuket de leiding van Koh Samui, maar als het gaat om onvergetelijke natuurlijke bezienswaardigheden heeft Koh Samui genoeg.

Gayscène in Phuket versus Koh Samui

Met zijn levendige, rauwe en energieke Gayscene, Phuket heeft meer Gay-uitgaansgelegenheden locaties dan Koh Samui, denk aan Bangkok aan het strand. De Gayscene in Phuket is grotendeels geconcentreerd rond Pa Tong's 'Paradise Complex' - een netwerk van autovrije straten waar veel Gayclubs en -bars zijn. Het strand van Pa Tong heeft ook een onofficieel Gaygedeelte dat kan worden herkend aan de grote regenboogvlaggen.

Koh Samui gaat niet over een gek nachtleven, maar het heeft een klein en compact Gayscene dat omvat een aantal bars, clubs en sauna's. De meeste Gay-locaties zijn te vinden in het strand van Chaweng.

Phuket

Stof tot nadenken

De eetcultuur in Phuket is meer traditioneel Thais, met veel cafés en restaurants die authentieke lokale gerechten serveren. Hoewel er natuurlijk veel westerse eetgelegenheden zijn, zijn de belangrijkste culinaire attracties de straatvoedselverkopers die in Phuket Town te vinden zijn. Het eiland is door de geschiedenis heen beïnvloed door een verscheidenheid aan culturen en als zodanig is de lokale keuken een werkelijk unieke mix van smaken en geuren.

In de toeristische gebieden van Koh Samui zijn er meestal meerdere straten die zijn gewijd aan cafés en restaurants. Eten op het eiland kan handiger zijn dan op Phuket, aangezien de grote toeristenpopulatie heeft geleid tot een toestroom van westerse etablissementen. Het eiland is geweldig voor reizigers die graag thuiskomen in het buitenland.

Welke is duurder - Phuket of Koh Samui?

Geen van beide eilanden is aanzienlijk duurder dan het andere. Koh Samui is over het algemeen de thuisbasis van duurdere etablissementen en hotels en is ook duurder om te bereiken. Hoewel de prijzen over de hele linie over het algemeen vergelijkbaar zijn, heeft Phuket een groter aanbod aan hotels en activiteiten voor alle budgetten. Het aantal grote winkelcentra, clubs en watersportactiviteiten betekent echter dat een verblijf op Phuket waarschijnlijk duurder zal worden. Overweeg om buiten het hoogseizoen te reizen voor de beste prijs op beide eilanden.

Koh Samui Thailand - Chawang-strand

Wat is gemakkelijker te bereiken - Phuket of Koh Samui?

Beide eilanden zijn relatief gemakkelijk te bereiken, aangezien ze allebei toegankelijke luchthavens hebben. Als het echter op reisgemak aankomt, pakt Phuket zeker de overwinning. Het eiland is te bereiken met de bus, trein, vliegtuig of boot, wat betekent dat je keuze te over hebt als je naar Phuket reist. De veerboot is een populaire manier om het eiland te bereiken en is meestal de goedkoopste optie.

Koh Samui is alleen per vliegtuig bereikbaar, en hoewel dit snel en efficiënt is, is het over het algemeen veel duurder dan naar Phuket reizen. Bent u echter op zoek naar luxe ontspanning, dan is de extra inspanning zeker de moeite waard.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen op Koh Samui

Blader door een selectie van tours in Koh Samui van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Koh Samui voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel