Schotland stuurt een krachtig pro-Gay-bericht

Schotland stuurt een krachtig pro-Gay-bericht

De Schotse eerste minister, Alex Salmond, legt meer ongekende pro-LHBTI-uitspraken af.

In juli 2014 lanceerde de Schotse regering een sneeuwstorm van gelijkheidsinitiatieven. Samenvallend met de Commonwealth Games in Glasgow geven ze een signaal af aan de 80% van de Commonwealth-landen waar discriminatie wijdverbreid is.

De leider van de Schotse regering, eerste minister Alex Salmond, heeft verdere pro-lesbische, Gayseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LGBTI) verklaringen afgelegd tijdens een bezoek aan Pride House in Glasgow, waar hij ook ouders van hetzelfde geslacht en hun ouders hartelijk omhelsde. kinderen.

Een berisping aan 42 Gayfobe landen van het Gemenebest

Zijn steun voor LHBTI-gelijkheid komt midden in de Commonwealth Games, die zijn regering organiseert. Het wordt gezien als een impliciete berisping van het Gayfobe beleid van 42 van de 53 lidstaten van het Gemenebest en stilzwijgende steun aan de LHBTI-gemeenschappen in deze landen.

De regering van Salmond heeft deze week ook het Een Schotland campagne, met het Equal Scotland-thema en spraakmakende billboards in het hele land.

De campagne omvat toezeggingen voor gelijkheid op basis van leeftijd, handicap, geslacht, ras, religie of overtuiging - en seksuele geaardheid, genderidentiteit en interseksestatus.

'Het is verbazingwekkend en prijzenswaardig dat de Schotse regering bewust haar pro-equality One Scotland-campagne heeft gelanceerd midden in de Commonwealth Games, met overal billboards zodat bezoekers uit het hele Gemenebest de boodschap begrijpen', zegt Peter Tatchell, directeur van de mensenrechtenorganisatie, de Peter Tatchell Foundation.

“Dit is een impliciete berisping voor de 42 landen van het Gemenebest die hun LHBTI-burgers niet gelijk behandelen. Het signaleert aan LHBTI's in het hele Gemenebest dat Glasgow 2014 en de Schotse regering aan hun kant staan. Ik kan geen andere regering van het Gemenebest of de Olympische Spelen bedenken die iets vergelijkbaars heeft gedaan.

De vlag, de kus

“Alex Salmond wappert met de regenboogvlag vanaf het hoofdkwartier van de regering. Hij heeft Pride House in Glasgow gefinancierd en bezocht en ouders van hetzelfde geslacht en hun kinderen omarmd. Er was een kus van hetzelfde geslacht tijdens de openingsceremonie van de Commonwealth Games, die op televisie werd uitgezonden voor tientallen miljoenen mensen in de lidstaten. Salmond heeft de Schotse regering gecommitteerd om LHBTI-rechten in Schotland en wereldwijd te ondersteunen. Zijn regering heeft nu de spraakmakende, allesomvattende One Scotland-campagne gelanceerd met als thema Equal Scotland. Ik zou willen dat het VK en andere regeringen hetzelfde zouden doen.

"Wat mensen ook denken over Alex Salmond en het streven naar Schotse onafhankelijkheid, zijn verklaring en acties zijn de meest openhartige en ondersteunende voor LHBTI-gelijkheid door een leider van een gastland tijdens een groot internationaal sportevenement.

"Geen enkele andere leider van een gastland van het Gemenebest of de Olympische Spelen heeft ooit zoiets positiefs gezegd of gedaan. Noch David Cameron, noch Boris Johnson hebben iets soortgelijks gedaan tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Om de regenboogvlag te hijsen vanaf het regeringshoofdkwartier voor de duur van de Spelen is ongekend. Het zendt een boodschap van solidariteit uit naar LHBTI's in het hele Gemenebest. Dit is een uniek, ongekend initiatief waarvoor Alex Salmond en de Schotse regering alle lof en lof verdienen.

"Het is geweldig dat de Schotse regering de regenboogvlag wappert vanaf het hoofdkantoor tijdens de Spelen. Dit is een eenvoudig maar belangrijk gebaar en een daad van solidariteit met de miljoenen LHBTI's die nog steeds lijden onder criminalisering, discriminatie en geweld van de maffia in vier van de vijf landen van het Gemenebest.

“Zelfs de regeringen van Londen of het Verenigd Koninkrijk zijn daar tijdens de Olympische Spelen van 2012 niet in geslaagd. Glasgow is een stuk beter gegaan dan Londen. Ik groet de Schotse regering en Alex Salmond", zei Tatchell.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Edinburgh

Bekijk een selectie van tours in Edinburgh van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Edinburgh voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel