Shanghai Pride 6 - De beste tot nu toe!

Shanghai Pride 6 - De beste tot nu toe!

Shanghai PRIDE heeft met succes zijn zesde jaarlijkse feest afgerond.

Een combinatie van feesten en culturele evenementen trok meer dan 5000 supporters, die diversiteit en tolerantie vierden en de krachtige boodschap van "Better Together" uitstraalden.

Shanghai Pride-openingsfeestEen pre-Pride-evenement in de 390 Shanghai-club was een avond om echte verhalen te delen. Op 12 en 13 juni vond de opening plaats van de Pride Foto- en Kunsttentoonstelling "Love & Health".

Zaterdag 14 juni zag een 6 km lange Pride Run, die begon van De Langham, Xintiandi naar The Bund en terug gevolgd door een Pink BBQ in The Langham, ondersteund door American Apparel en Helan. De dag werd afgesloten met de officiële openingsparty met een optreden van Peter Le op M2. Ondanks problemen met de locatie, was het een geweldige avond met 2000 supporters.

Op zondag 15 juni vond een paneldiscussie plaats over de gezondheid, rechten en gemeenschapsvorming van transgenders, georganiseerd door het Amerikaanse consulaat-generaal. De Open Dag van LHBT-groepen op 21 juni, mede georganiseerd door het Shanghai Community Center, stond in het teken van netwerken en het faciliteren van toekomstige lokale LHBT-gerelateerde projecten. Het werd aangevuld met HIV/AIDS-paneldiscussie "Love & Beyond" en PFLAG-conferentie "Embrace Your Children" in het Andaz Hotel, ondersteund door Helan Online. Meer dan 600 mensen namen deel aan de evenementen die werden gesteund door het Britse consulaat-generaal.

Het Pride6-filmfestival opende op 15 juni in The British Centre, gevolgd door vertoningen die de hele week werden gehouden in de Duitse, Britse, Canadese, Luxemburgse en Deense consulaat-generaals die de universele strijd om het leven en liefde benadrukten buiten de starre grenzen van heteroseksualiteit.

De Identity Theater Series trok een geweldig publiek, zowel op het podium als in het publiek. Pride6 presenteerde twee originele toneelstukken - "Izzie en Irving" geschreven door Sanyi en "Rendezvous", een tragikomedie geschreven door Jason en Svetlana Lasky. Opgedragen aan de transgendergemeenschap, werd het stuk (ondersteund door het Nederlandse Consulaat-Generaal) gevolgd door interactieve sessies tussen de regisseur, acteurs, publiek en de voortreffelijke gasten van de Pride - Sisters of Perpetual Indulgence.

Zuster Roma van de Sisters organiseerde op 18 juni de LGBT Trivia Night in Shanghai 390.

Shanghai Pride-slotfeestDe Closing Party, hoewel gedwongen om op het laatste moment van locatie te veranderen, was een groot succes. De organisatoren werkten onvermoeibaar om het publiek naar de nieuwe locatie te leiden. Naar schatting 800 deelnemers hadden een geweldige tijd vermaakt door Pride Beats, DJ Kuma Ray, veelzijdige jazzzangeres Denise, dansers Vboiz, Benson en KK uit Taiwan, Drag Queen Foxxy Femm en NoFactCreative Group.

De verkoop van de kunsttentoonstelling werd gedoneerd aan Beijing Zuoyou, een organisatie die zich richt op voorlichting over hiv / aids en preventie en zorg voor geïnfecteerden. De opbrengst van Pride Run ging naar Chengdu Tongle, een LGBT-organisatie in de provincie Sichuan. De verkoop van loten helpt om LesTalk, een lokale lesbische media- en evenementenorganisatie, te ondersteunen.

foto credit - Shanghai Pride-website

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Shanghai

Bekijk een selectie van tours in Shanghai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Sjanghai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel