Brussel, België

Dingen om te doen in Brussel

Het hart van de Europese politiek en de ongelooflijke Europese cultuur.

De met art nouveau omzoomde straten van Brussel zijn als geen ander ter wereld. De intieme en charmante steegjes die het centrum van de stad omringen, bruisen van kunst, cultuur en eten, allemaal te wachten om ontdekt te worden door enthousiaste bezoekers. Brussel herbergt enkele van de meest unieke en belangrijke cultuur in Europa en is ook de hoofdstad van de Europese Unie.

Brussel kan soms vreemd lijken met zijn armoedige en vervallen huurkazernes langs de straatjes van het stadscentrum, die op elke andere locatie eersteklas onroerend goed zouden zijn. Deze vreemdheid maakt echter deel uit van wat de stad zo bijzonder maakt.

België was het tweede land ter wereld dat het Gayhuwelijk legaliseerde en het liberalisme en het respect dat de weg effende voor deze wetgeving zijn voelbaar in Brussel. De Gaywijk in Brussel is klein, maar LGBT + -cultuur en -gemeenschap zijn overal in de stad te vinden. Lees verder: Een gayweekend in Brussel.

De Grote Markt

Grote Markt Brussel

Aangewezen als UNESCO-werelderfgoed, begon de bouw van de Grote Markt in de 15e eeuw en na drie dagen te zijn gebombardeerd door het Franse leger in 1695, steeg het weer in slechts vijf jaar. Deze geschiedenis is de sleutel tot het begrijpen van de vier stijlen waaruit de architectuur van de Grote Markt bestaat, een herkenningspunt gevormd door zijn geschiedenis op een manier die anders is dan de meeste andere. De Grote Markt, herkenbaar aan de skyline van Brussel door zijn 96 meter hoge toren, is een bestemming die elke reiziger moet bezoeken.

De locatie is enorm populair bij toeristen en is een van de meest bezochte plaatsen in België. Er zijn talloze restaurants en eetgelegenheden op loopafstand van de Grote Markt, waardoor het de perfecte locatie is om een ​​dagje uit te plannen, ook al zijn de cafés een beetje toeristisch.

Gaybars in Brussel

Station BXL Brussel Gaybar hoofd 2

De belangrijkste Gaybars in Brussel bevinden zich rond de straat Rue du Marché au Charbon. Je vindt er ook een handvol gay shops in Brussel te dichtbij. Het beroemde La Demence-feest vindt ook regelmatig plaats in Brussel en is zeker de moeite van het bekijken waard.

Het Belgisch Stripcentrum

Het Belgisch Stripmuseum bevindt zich al 30 jaar in het hart van Brussel en bewaart en eert de kunst van het stripverhaal. Het museum wordt regelmatig bijgewerkt met het nieuwste en meest innovatieve werk van striptekenaars over de hele wereld en biedt een veelvoud aan observatie- en interactieve tentoonstellingen waar iedereen van kan genieten.

Het museum is gehuisvest in een prachtig art nouveau-gebouw ontworpen door Victor Horta, dat zelf een kunstwerk is. Veel populaire strips worden in het museum tentoongesteld, waaronder Tin Tin en de Smurfen, beide Belgische creaties. Toegang tot het Belgisch Stripmuseum is gratis en gasten kunnen genieten van het eigen café en de cadeauwinkel.

Manneken Pis

Manneken Pis Brussel

Manneken Pis is niet zoals de meeste andere bezienswaardigheden. Het is weggestopt en gemakkelijk te missen als je niet weet wat je zoekt. Maar deze iconische fontein is een van de populairste toeristische attracties van Brussel. Het fonteinbeeld toont een kleine jongen die in het water plast en de figuur wordt door lokale bewoners routinematig gekleed in verschillende outfits.

Irs ging ervan uit dat de fontein de opdracht had gekregen om de vele leerlooiers die in het gebied bestonden te erkennen, die tijdens de middeleeuwen vaak urine gebruikten om hun leer te behandelen. De fontein was ooit de belangrijkste waterbron voor de inwoners van Brussel.

Place de la Bourse

Place de la Bourse werd gebouwd in 1873 en was de officiële beurs van België. Het gebouw valt op door zijn opvallende barokke stijl en werd gebouwd op de plaats van een voormalig klooster. Tegenwoordig is de Beurs gastheer voor een scala aan tentoonstellingen en shows. Het is de moeite waard om te kijken wat er aan de hand is voordat je naar Brussel reist, zodat je de kans krijgt om dit adembenemende gebouw te verkennen.

De Beurs is een van de meest populaire toeristische attracties in Brussel en het aantal toeristen buiten is vaak duizenden. In de zomer kan het gebied erg druk worden, dus het is het beste om vroeg in de ochtend of later op de avond te bezoeken.

Parlementarium

Brussel is het centrum van de Europese politiek en voor reizigers die deze kant van de identiteit van de stad willen verkennen, hoeft u niet verder te zoeken dan het Parlamentarium. Het Parlamentarium is een interactieve en boeiende ruimte met als missie de Europese politiek toegankelijk te maken voor de massa.

Er is een schat aan onderzoek en verkenning te doen in het centrum en bezoekers worden uitgenodigd om meer te weten te komen over de wegen naar Europese integratie en hoe het parlement werkt. Het Parlamentarium biedt attracties en tentoonstellingen voor kinderen en volwassenen en er is geen toegangsprijs. De ervaring is beschikbaar in 23 talen en is volledig toegankelijk voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Brussel

Bekijk een selectie van tours in Brussel van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Brussel voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel