Gay Detroit

Dingen om te doen in Detroit

Detroit stond op en viel en stond weer op

Bekend als 'The Motor City' vanwege zijn lange en gevestigde geschiedenis met autoproductie, raakte Detroit in een economische en culturele achteruitgang toen de industrie wegging. Een toestroom van jonge, welvarende creatievelingen heeft de afgelopen jaren echter geleid tot een massale regeneratie in de stad. Boetieks, microbrouwerijen en eigenzinnige cafés duiken op elke hoek op en er is nu een levendige en innovatieve kunstcultuur. Eindeloze glazen wolkenkrabbers, een uitgestrekte groene ruimte en een historische en bloeiende jazzscene maken Detroit tot een van de meest opwindende steden in de VS om te ontdekken.

De stad heeft ook een vriendelijke, inclusieve en gepassioneerde Gaygemeenschap en een bijpassende scene. Het belangrijkste Gay-district in Detroit is het Ferndale-gebied, een schilderachtig en beloopbaar deel van de stad met een reeks LGBT + -organisaties en tal van Gaybars, clubs en cafés. Detroit organiseert sinds 1986 pride-optochten die jaarlijks tienduizenden trekken.

Detroit · Hotels

 

Detroit rivierfront

 

Het onlangs geregenereerde, vijf kilometer lange East Riverfront-gebied is een van de meest populaire plekken in Detroit voor zowel de lokale bevolking als bezoekers, die massaal naar het luchtige promenadegebied trekken om te wandelen, te socializen en te fietsen. The Riverfront is een bruisende bijenkorf van activiteit met meerdere pleinen, parken, groene ruimtes, winkels en restaurants verspreid over de hele lengte. Het mooiste kenmerk van het gebied is de Riverwalk, een uitgestrekte en open loopbrug die een panoramisch uitzicht over de rivier biedt.

Hart Plaza is een van de vele openbare ruimtes van Riverfront en er vinden regelmatig grote stadsevenementen plaats. Met enorme hedendaagse sculpturen en begrensd door enkele van de hoogste wolkenkrabbers van Detroit, verwelkomt het plein elk jaar The Motor City Pride - een driedaags feest van de LGBT+-gemeenschap van de stad.

 

Gaybars in Detroit

 

Het Gay-uitgaansleven van Detroit is over het algemeen geconcentreerd rond de wijken Ferndale en Palmer Park van de stad, en de kleinschaligheid van deze buurten betekent dat je gemakkelijk van locatie naar locatie kunt springen en de beste Gaybars en clubs van de stad kunt proeven.

Fans van drag en cabaret hoeven niet verder te zoeken Gigi's, een van de populairste Gaybars van Detroit en de beste locatie in de stad voor thema-avonden en evenementen. Verdeeld over twee verdiepingen, biedt de bovenverdieping een luidruchtige clubervaring, met een grote dansvloer en meerdere bars. De benedenverdieping van de club beschikt echter over een speelruimte waar regelmatig enkele van 's werelds beroemdste drag queens worden gehouden, waaronder meerdere RuPaul's Drag Race-alumni.

De stad heeft een breed en gevarieerd aanbod aan Gaybars en clubs die inspelen op een scala aan interesses en smaken. Enkele van de beste gay-locaties in Detroit zijn onder meer Hooizolder Salon, De Liberty Bar en insinuatie.

 

GM Renaissance Centrum

 

Niet veel steden hebben een binnenstad die bestaat uit een complex van zeven onderling verbonden

Wolkenkrabbers. In opdracht van Henry Ford en voltooid in 1973, is het complex de meest centrale locatie in Detroit en beschikt het over het hoogste gebouw van de stad. Het Renaissance Center, een centrum van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden, is een bijenkorf van activiteit en de thuisbasis van veel designerwinkels van Detroit en zelfs een restaurant met Michelin-ster.

Het middelpunt van het GM Renaissance Center is de Wintergarden, een overdekt plein dat wordt omgeven door een overvloed aan winkels en restaurants. Het gebied is een van de drukste wijken van Detroit, met massa's lokale bewoners en toeristen die de wandelpaden uitpakken. De Wintergarden, ook de thuisbasis van een bioscoop en jazzclub, is een cultureel centrum in Detroit.

Detroit

 

Detroit Instituut voor Kunst

 

De belangrijkste culturele locatie van de stad is het Detroit Institute of Art, geopend in 1927 en een kunstmuseum van wereldklasse. Het instituut is een enorm gebouw en bestaat uit meer dan 100 galerijen, een auditorium met 1,150 zitplaatsen en een collegezaal met 380 zitplaatsen. De permanente collectie van het instituut omvat duizenden stukken, waaronder meerdere werken van Diego Rivera en Vicent Van Gogh.

De collectie werken van Diego Rivera is een van de meest uitgebreide ter wereld en beschrijft het complexe leven van de kunstenaar, inclusief zijn huwelijk met de iconische Freida Kahlo. De tentoonstelling omvat de frescocyclus van Detroit Industry, die Rivera als zijn meest succesvolle werk beschouwde.

Detroit · Gaybars

 

Comericapark

 

Of je nu een honkbalfan bent of niet, je zult gegarandeerd genieten van het spannende Comerica Park. Comercia Park, de thuisbasis van de Detroit Tigers en een van de belangrijkste honkbalparken van het land, heeft een capaciteit van meer dan 40,000 zitplaatsen en herbergt een scala aan andere attracties. Honkbalwedstrijden kunnen de hele week in het park worden gevangen en bieden een authentieke en traditionele Detroit-sportervaring, compleet met hotdogs, nacho's en bier.

Als honkbal niet jouw ding is, maak je geen zorgen, Comercia Park herbergt een aantal attracties en attracties die elke bezoeker zeker zullen opwinden. Van de carrousel en het reuzenrad van 50 meter tot de uitgestrekte eet- en bierhallen, er is iets voor elke Gayreiziger om van te genieten in Comerica Park.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Detroit

Bekijk een selectie van tours in Detroit van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Detroit voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel