Edinburgh

Dingen om te doen in Edinburgh

Ontdek de historische hoofdstad van Schotland

Rijk aan geschiedenis, vol donkere en mysterieuze hoekjes, en de thuisbasis van een aantal van de meest levendige nachtleven van het VK, Edinburgh is een stad die erop wacht ontdekt te worden. Het dramatische landschap is duidelijk waar je ook bent in de stad, van kastelen die op heuveltoppen wankelen tot de schaduwen van imposante kliffen in de verte. Dit in combinatie met de verbluffende gotische architectuur waar de stad zo bekend om staat, maakt het een echt karakteristieke en intrigerende bestemming.

Edinburgh is ook een wereldwijd cultureel centrum, met tal van muziek-, komedie- en dramafestivals die elk jaar in de straten worden gehouden. Eeuwenlang is de stad een pionier op het gebied van creatieve kunsten geweest en heeft ze talloze dichters, auteurs en toneelschrijvers voortgebracht. Toch is er een pretentieloze stad in deze stad die synoniem is geworden met zwaar drinken, krachtdadige komieken en een ruwe en bereidwillige houding.

Schotland wordt routinematig erkend als een van de beste landen in Europa om LGBT + te zijn, met een groot aantal beschermings- en discriminatiewetten en een bloeiende Gaybevolking. Edinburgh is niet anders, de open en gastvrije sfeer hier is voelbaar en de lokale Gaygemeenschap hoeft hun aanwezigheid niet te verbergen, met talloze Gayclubs en bars verspreid over de geplaveide straten.

Edinburgh

Royal Botanic Garden

De Edinburgh Royal Botanic Garden is de op een na oudste in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk en herbergt een van de mooiste collecties tropische plantensoorten van het land. Gelegen in een weelderige groene omgeving, is het hoogtepunt van de tuin de Victoriaanse tropische kas. Het gebouw zelf is een verbazingwekkende weergave van innovatieve en creatieve architectuur die dateert uit de 19e eeuw en een werkelijk gevarieerd aanbod aan flora van over de hele wereld herbergt. Veel van de zeldzame plantensoorten die in de kas te zien zijn, zijn verzameld door de vroege grondleggers van de tuin.

Afgezien van de perfect onderhouden buitentuinen, kunnen bezoekers ook botanische wetenschap en biologische wonderen ervaren bij de John Hope Gateway. De John Hope Gateway is een modern en innovatief bezoekerscentrum met een winkel en café, een meeslepend en educatief biologielaboratorium en meerdere leerruimtes. In het centrum worden het hele jaar door talrijke tentoonstellingen en evenementen gehouden en er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Edinburgh

Gay-uitgaansleven in Edinburgh

Omdat het bekend staat als een van Europa's meest Gayvriendelijke steden, is het alleen maar passend dat Edinburgh de thuisbasis is van een levendige, levendige en hedonistische Gayscene. Er is een no-nonsense benadering van het nachtleven in de stad en de Gayscene volgt deze trend, met meer informele gay pubs en betrouwbare bars dan bloeiende superclubs. Het merendeel van de gay-uitgaansgelegenheden in de stad zijn te vinden in de Gaywijk "The Pink Triangle", een naam van genegenheid bedacht door de lokale LGBT + -gemeenschap.

Gelegen in het hart van het bruisende Gaydorp van Edinburgh, The Street is een bekende en geliefde Gaybar en -restaurant. De locatie is zowel overdag als 's nachts geschikt voor de lokale Gaybevolking en is een hoofdbestanddeel van de Gayscene in de stad geworden. The Street organiseert de hele week door talloze feesten en clubavonden en trekt regelmatig grote en diverse menigten. De locatie was ook de thuisbasis van de eerste straatkunstgalerie van Schotland. Er is hier genoeg te ontdekken.

Edinburgh

Edinburgh Castle

Er zijn maar weinig gebouwen zo belangrijk voor de geschiedenis van Schotland als Edinburgh Castle. De thuisbasis van meerdere vorsten en een werkende militaire basis voor een groot deel van zijn bestaan, het kasteel loopt al meer dan 900 jaar voorop in de Schotse politiek, militaire evenementen en nationale cultuur. Het kasteel heeft een onheilspellend silhouet met zijn meerdere torentjes, kliflocatie en grijze bakstenen muren, en van binnen is dat niet anders. De enorme en spelonkachtige kamers van het kasteel zijn tegenwoordig grotendeels te bereiken en bezoekers kunnen artefacten, kunstwerken en relikwieën bekijken die de geschiedenis van het gebouw en degenen die het hebben bewoond weerspiegelen.

Een van de meest populaire locaties in het kasteel zijn de gewelven - door de geschiedenis heen zijn deze ondergrondse kamers voor verschillende doeleinden gebruikt, variërend van broodopslag tot het huisvesten van gevangenen. De gewelven kunnen worden bezocht en de graffiti die is uitgehouwen door Franse en Amerikaanse gevangenen die hier in de cellen worden vastgehouden, is nog steeds te zien. Edinburgh Castle staat hoog op de Edinburgh-reisroutes van de meeste reizigers en daar is een goede reden voor.

Edinburgh

Arthur's Seat

Eens een enorme en borrelende vulkaan, is het enige dat vandaag overblijft een met gras begroeide heuvel waar vroeger lava liep. De 882 meter hoge heuvel staat nu bekend als Arthur's Seat en is het hoogste punt van Edinburgh. De enorme hoogte van de heuvel betekent dat u vanaf de rotsachtige top kunt genieten van het uitzicht op de stad in zijn geheel, evenals de nabijgelegen bergen en de oceaan. Het gebied waarin Arthur's Seat zit, staat bekend als Murder Acre en herbergt een aantal rotsen en putten die zijn vernoemd naar de burgers die daar in de 16e eeuw werden geëxecuteerd.

De griezelige reputatie van de heuvel werd verder versterkt toen twee jongens die in 1863 op de heuvel speelden, 17 doodskisten vonden gevuld met volledig geklede houten beeldjes genesteld op de klif, niemand weet wie of wat ze daar neerzet. Ondanks zijn duistere verleden blijft Arthur's Seat een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Edinburgh en is het een adembenemende en ontzagwekkende locatie.

Edinburgh

Camera Obscura en World of Illusions

Het zou je vergeven zijn als je aanneemt dat Camera Obscura en World of Illusions een nieuwe toevoeging waren aan de uitgaanswereld van Edinburgh, maar deze gekke en verbijsterende ervaring is al sinds 1835 een grote favoriet in de stad. Edinburgh's oudste toeristische attractie is een Alladin's grot van optische illusies, lichtbedrog en raadselachtige speciale effecten, hier vind je ook enkele van de beste uitzichten op de skyline van de stad. De attractie ligt dicht bij Edinburgh Castle en veel reizigers zullen ervoor kiezen om beide te combineren tot één dag verkennen.

De locatie is verdeeld over vijf verdiepingen en biedt illusies en praktische ervaringen die bezoekers van alle leeftijden en interesses zullen aanspreken. Van het enorme spiegeldoolhof tot de desoriënterende vortextunnel, je zou gemakkelijk de tijd uit het oog kunnen verliezen om de ongelooflijke eigenaardigheden te verkennen. Tickets zijn ook de hele dag geldig, wat betekent dat je zo vaak als je wilt in Camera Obscura en World of Illusions kunt in- en uitstappen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Edinburgh

Bekijk een selectie van tours in Edinburgh van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Edinburgh voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel