Helsinki

Dingen om te doen in Helsinki

Ontdek de hoofdstad van Finland

Nergens is zo synoniem aan het woord "eigenzinnig" als Helsinki, en de hoofdstad van Finland is al eeuwenlang een bastion van progressieve politiek, designinnovatie en Gaycultuur. Zittend op een groot aantal eilanden en ontsluitingen, herbergt de stad een verbazingwekkende reeks architecturale stijlen en meesterwerken, met ruimtes zoals de Musiikkitalo-concertzaal die vaak wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

De stadsuitbreiding die Helsinki is, is overspoeld met fantastische restaurants, musea, cafés en galerijen, maar het natuurlijke landschap van de stad is net zo ontzagwekkend als dat wat door de mens is gemaakt. De uitgestrekte Baltische wildernis is ruig en ongetemd, met dichte bossen en uitgestrekte vlaktes. De stad is het charmantst in de winter, wanneer een deken van sneeuw Helsinki in kerstmodus stort, met feestelijke markten die door de straten verschijnen.

De geboorteplaats van Tom of Finland - misschien wel 's werelds meest invloedrijke producent van Gaypornografische afbeeldingen, Helsinki heeft ook een staat van dienst op het gebied van fantastische mensenrechten en wordt vaak beschouwd als een van de, zo niet de beste plek ter wereld om LGBT+ te zijn. Voeg een groeiende en opwindende Gayscene toe, Helsinki is een must-visit bestemming voor elke Gayreiziger.

Helsinki

Suomenlinna

Suomenlinna vertaalt in het Engels naar "Het fort van Finland", en met zijn enorme omvang en lange geschiedenis is het precies dat. Het fort omvat meerdere eilanden en ligt op slechts 20 minuten met de veerboot van de haven van Helsinki. De bouw begon in 1748, tijdens het Zweedse tijdperk van Helsinki, en was ontworpen als een belangrijke strategische bestemming en om Helsinki en Zuid-Finland te beschermen. Suomenlinna is sinds die tijd binnengevallen en overgenomen door meerdere regeringen, landen en regimes en heeft een werkelijk unieke en fascinerende geschiedenis. Het fort staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO en beschermt het tegen ontwikkeling en vernietiging.

De archipel waarop Suomenlinna zit, is verbonden met een reeks bruggen, en de eilanden herbergen een selectie van musea en galerijen die de geschiedenis van het fort documenteren, evenals die van Helsinki in het algemeen. De site is gratis te bezoeken en de veerboot kost slechts een kleine vergoeding, waardoor Suomenlinna een betaalbare, waardevolle en verrijkende ervaring is.

Helsinki

Gay-nachtleven in Helsinki

Het is alleen maar passend dat een van 's werelds meest Gayvriendelijke steden ook een gepassioneerde, levendige en niet-oordelende Gayscene heeft. Met een overvloed aan Gaybars, clubs en cruisefaciliteiten is het nachtleven in Helsinki gevarieerd en gaat het er prat op een inclusieve sfeer te creëren die mensen uit de hele LGBT + -gemeenschap verwelkomt. De meeste Gay-uitgaansgelegenheden bevinden zich in Kallio, de belangrijkste Gaywijk, maar Punavuori is ook een centrum van de Gaycultuur, die de neiging heeft om meer rijke Gay's en mensen die in de omliggende welvarende hipsterwijken wonen aan te spreken.

Bear Park Cafe heeft prijzen gewonnen voor de beste Gaybar in Finland. De locatie opende voor het eerst als een kleine kiosk en is de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot het kloppende hart van de lokale Gaygemeenschap. De bar is populair bij een echt diverse dwarsdoorsnede van de LGBT + -gemeenschap en heeft een gastvrije en inclusieve sfeer die veel voorkomt op de Gay-locaties in Helsinki. Er zijn maar weinig etablissementen die zo kamperen en trots zijn als Bear Park Cafe en er worden vaak thema-evenementen, festivals en uitvoeringen gehouden, dus zorg ervoor dat je deze levendige bar bezoekt tijdens je reis.

Helsinki

Tom van Finland

De opzwepende kunst van Tom of Finland is sinds de jaren vijftig een symbool van vrijheid en bevrijding voor de queergemeenschap. Op dat moment verboden wetten in de VS de productie en verkoop van Gay-erotische kunstwerken en daarom begon Touko Laaksonen, de man achter Tom of Finland, zijn kunstwerken te verkopen onder het mom van fitness- en gezondheidsillustraties voor mannen. De afbeeldingen van ongelooflijk gespierde mannen, vaak gekleed in militaire uniformen of motorrijders, met bijna komisch grote uitstulpingen, raakten de mainstream en werden meteen een succes.

Laaksonen werd geboren in Helsinki en bracht het grootste deel van zijn leven door in de stad, waar hij piano studeerde aan de Sibelius Academie en een bekend figuur werd binnen de lokale gemeenschap. Tegenwoordig hebben reizigers naar de stad een unieke kans om in zijn voetsporen te treden, op de Tom of Finland Experience, een rondleiding die belangrijke locaties in het leven van Laaksonen bezoekt en uitlegt hoe zijn kunst generaties Gaymannen heeft bevrijd.

Helsinki

Het marktplein

Gelegen aan de oostkant van het centrum van Helsinki, is Market Square waarschijnlijk het eerste dat opvalt als je de oude binnenstad van de stad bezoekt. De markt is de meest bekende in zijn soort in Finland, en door zijn enorme omvang en charmante sfeer is het een van de drukste en meest authentieke ter wereld. Het epicentrum van het lokale leven, Market Square, is waar je alles vindt wat je maar wilt, van handgemaakte sieraden en antiek tot de meest verse vis en biologische groenten die dagelijks worden gevangen. Handelaren komen uit de hele regio om hun waren te verkopen, en op de stands van Market Square vind je alleen seizoensproducten.

Bezoekers moeten zeker een bezoek brengen aan Kauppahalli, een overdekte markthal die sinds 1889 in gebruik is en de thuisbasis is van een scala aan schilderachtige kraampjes die zijn gemodelleerd met veel originele kenmerken en een heerlijke selectie Finse koffie, gebak, gebak, gekookt vlees en meer. De overdekte Kauppahalli is een geweldige plek om te bezoeken als de temperaturen bijzonder laag zijn. Market Square organiseert het hele jaar door een aantal evenementen, waaronder de Baltische haringmarkt, die hier elk jaar wordt gehouden sinds 1743, dus om ervoor te zorgen dat je niets speciaals mist, moet je eerst kijken wat er op de markt gebeurt. bezoeken.

Helsinki

Design District

Helsinki werd in 2012 uitgeroepen tot internationale designhoofdstad en net als zijn Scandinavische buren is de stad een kracht waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om baanbrekende innovatie. Verspreid over 25 straten en bezet meer dan 200 gebouwen, is de designwijk van de stad een compacte en gecondenseerde verzameling van de beste ontwerpers, studio's en musea in Helsinki. De overheid bevordert en stimuleert actief de bloei van het Design District, en als zodanig is het een van de meest welvarende en goed onderhouden delen van de stad en een absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Veel van de beste ontwerpstudio's en modehuizen van Finland zijn te vinden in de wijk, maar geen enkele is zo beroemd als Marimekko. De levendige patronen en gedurfde kleurstellingen van het bedrijf werden wereldwijd in de schijnwerpers gezet nadat Jackie Kenndey het huis tijdens de presidentsverkiezingen van 1960 tot een van haar favoriete naaisters had gemaakt. Voor een compleet en meeslepend begrip van het Helsinki Design District, moet u het Design Museum bezoeken, een van de oudste musea ter wereld met meer dan 75,000 objecten en 100,000 tekeningen. Het museum streeft naar een dialoog tussen bezoekers en de tentoongestelde ontwerpen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Helsinki

Bekijk een selectie van tours in Helsinki van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Helsinki voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel