Mumbai

Dingen om te doen in Mumbai

Mumbai is een stad als geen ander

Mumbai is een megastad. Het is de grootste stad van India en de thuisbasis van maar liefst 21 miljoen mensen. Mumbai, een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld, is beroemd over de hele wereld vanwege het snelle levenstempo en de chaotische atmosfeer - de stad is een complete aanval op de zintuigen, en dat maakt haar zo bijzonder. Een plaats met een enorme culturele rijkdom, het bewijs van de rijke geschiedenis van Mumbai is op elke straat en om elke hoek te zien.

Mumbai, een van de snelst ontwikkelende steden ter wereld, wordt in snel tempo een wereldwijde supermacht, met de grootste democratie in de geschiedenis en een snelgroeiende financiële sector. Al decennia lang maken koppels internationale reizigers de reis naar Mumbai en de laatste jaren worden LGBT + -reizen naar de stad steeds populairder. De meest liberale stad van India en de thuisbasis van de grootste Gayscene van de regio, Mumbai is een geweldige bestemming voor elke Gayreiziger.

Indië

De poort van India

De Gateway of India werd gebouwd in 1911 om de komst van de eerste Britse monarch naar India te vieren, maar bij de aankomst van koning George V was de boog nog steeds niet voltooid en werd er een kartonnen constructie op zijn plaats gebouwd. De basaltconstructie werd uiteindelijk voltooid in 1924 en werd geprezen als een van de mooiste stukken architectuur van het land. Na de onafhankelijkheidsstrijd in 1948 was de Gateway of India ook het vertrekpunt van de laatste Britse troepen die het land verlieten.

De centrale ligging van The Gateway of India betekent dat veel van de andere toeristische topattracties van de stad ook dichtbij zijn, waaronder het eiland Elephanta. De structuur bevindt zich in een grote open ruimte, wat betekent dat er zelfs op drukke dagen ruimte is om de boog te verkennen en te ontdekken, en de nabijgelegen Indische Oceaan zorgt voor een zacht briesje over de site.

Chhatrapati Shivaji-eindpunt

Toen de Chhatrapati Shivaji Terminus in 1878 werd gebouwd, was het ontworpen om zowel de traditionele bouwstijlen van India als de gotische victoriaanse silhouetten te combineren die in die tijd populair waren in Groot-Brittannië. Chhatrapati Shivaji Terminus, vaak beschouwd als een van de beste functionele treinstations ter wereld, is een meesterwerk van sierlijk en verfijnd vakmanschap, dat 10 jaar in beslag neemt. Het overdreven en overdreven ontwerp van het station maakte het tot een internationaal symbool van rijkdom en politieke macht.

Tegenwoordig is de aangewezen UNESCO-werelderfgoedlocatie nog steeds een vitaal knooppunt van transport voor Mumbai, met 18 platforms en uitgaande treinen door India en daarbuiten. Hoewel Chhatrapati Shivaji Terminus een functioneel station is, is het ook een van de meest populaire toeristische attracties in de stad, met duizenden reizigers die elk jaar een bezoek brengen. Als zodanig kan het station op drukke tijden erg druk worden, dus probeer bezoeken tijdens de spitsuren van de stad te vermijden.

Gaybars en clubs in Mumbai

Mumbai is de thuisbasis van de grootste en meest gevestigde Gayscene van het land, en heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als Gayhoofdstad in de regio, en een spetterend aantal Gaybars en clubs is te vinden in de straten. Hoewel India zich de afgelopen jaren exponentieel heeft ontwikkeld, blijft de traditionele cultuur in het land erg conservatief, en hoewel Mumbai een Gayscene heeft, weerspiegelt het niet de creativiteit en diversiteit van de inwoners van de stad.

Het gay-nachtleven in Mumbai is gecentreerd rond een paar gevestigde Gayvriendelijke locaties, en Gaygroepen in Mumbai organiseren vaak eenmalige evenementen en clubavonden, deze worden lokaal en via sociale media gepromoot. Reddingsster is een van de weinige clubs in de stad die een maandelijks dansfeest organiseert dat populair is bij de LGBT-gemeenschap. De feesten bij Salvation Star worden vaak goed bezocht en de data zijn gemakkelijk online te vinden.

Elephanta-eiland

Op 10 km van de Gateway of India en beschut in de haven van Mumbai, is Elephanta Island een van de populairste toeristische attracties van Mumbai. Het weelderige en dichtbegroeide eiland herbergt een aantal oude tempels, met name de Elephanta-grottempels. De tempels zijn naar schatting ongeveer 2000 jaar oud, beschrijven zowel de hindoeïstische als de boeddhistische cultuur in de stad en dienen als een belangrijke locatie met betrekking tot zowel religie als toerisme. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar vanuit Mumbai met een veerboot van een uur die redelijk geprijsd is en over het algemeen een comfortabele rit is.

Elephanta Island is de thuisbasis van ongeveer 1,200 mensen die in de kleine dorpen wonen en de kost verdienen met het verkopen van souvenirs, snacks en drankjes aan de bootladingen toeristen die elke dag arriveren. De grottempels zijn te vinden op twee locaties waarvan de belangrijkste de Grote Grot is, een tempelcomplex waarvan wordt aangenomen dat het tot de 14e eeuw een hindoeïstische plaats van aanbidding was. De grotten zijn ruim en hun open fronten bieden een fantastisch uitzicht over de Indische Oceaan, wat betekent dat zelfs claustrofoben zich niet gevangen hoeven te voelen. Elephanta Island is een totaal unieke omgeving en een schril contrast met de drukte van Mumbai - een onmisbaar gezicht en een vredig stukje rustige sereniteit.

mumbai

Chor Bazaar

Chor Bazaar heeft een van de meest fascinerende geschiedenissen van een van de opmerkelijke locaties van Mumbai. Al meer dan 150 jaar is de markt een centrum van handel en commercie, maar ook als het centrum van de lokale gemeenschap. Chor Bazaar was oorspronkelijk bekend als Shor Bazaar, wat "luidruchtige markt" betekent, maar de Britse verkeerde uitspraak van het woord betekende dat "Shor" werd "Chor". Het gebied rond de markt was gedurende een groot deel van zijn bestaan ​​een hotspot van armoede en criminaliteit en er werden vaak gestolen goederen verkocht, waardoor het de bijnaam kreeg van "de dievenmarkt".

De beste manier om Chor Bazaar binnen te komen is via Mutton Street, een luide en chaotische weg die wordt gekenmerkt door afbrokkelende gebouwen en druk verkeer. Hoewel het gebied soms overweldigend kan zijn, is het over het algemeen veilig. Een van de hoogtepunten van de bazaar is de uitgebreide en gevarieerde selectie van winkels die handgemaakte en sierlijke snuisterijen verkopen. Het meest populaire materiaal is brons en veel van de verkochte goederen zullen met het metaal worden geplateerd of bewerkt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Mumbai

Blader door een selectie van tours in Mumbai van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Mumbai voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel