Mykonos-stad

Dingen om te doen in Mykonos

Ontdek het Gaymekka van Griekenland

Mykonos is Europa's grootste Gayvakantiebestemming. Het is het meest glamoureuze en opwindende eiland van Griekenland. Het zachte zand, de witgekalkte gebouwen en de eindeloze Aegeïsche blues zijn wereldberoemd. In Mykonos kun je geen slechte foto maken.

De ingetogen elegantie van de architectuur en inrichting is direct herkenbaar. Myconicaanse stijl is uniek. Vaak geïmiteerd maar nooit verbeterd, het is perfect geschikt voor het licht en het klimaat van de Cycladen. Dit zijn onze favoriete dingen om te doen in Mykonos.

Ga naar Mykonos

Mykonos-stad

Mykonos-stad is het kloppende hart van het eiland. Hier zijn de meeste van de beste bars en restaurants van Mykonos te vinden. Dit charmante Cycladische dorp bestaat uit kronkelende straatjes, witgekalkte gebouwen, cafés, bars en chique boetieks. Je verdwaalt in het labyrint van straten en koopt ongetwijfeld souvenirs. Je moet ook de verplichte foto maken van je dwaalt door Mykonos-stad. Het contrast van de kleuren en het perfecte licht zorgen voor de perfecte achtergrond.

Overdag vindt u vele cafés en restaurants om te verkennen. Als je er heel vroeg heen gaat, mis je de drukte. Mensen zullen op het strand zijn of hun katers uitslapen. Naarmate de dag vordert, zal het veel drukker worden. Tegen de avond gaan de bars en clubs open en wacht het beroemde gay-nachtleven van Mykonos op je. Vergeet echter niet om vooraf een Mykonos-taxi te reserveren als u van plan bent laat weg te blijven. Lees verder: Taxi's in Mykonos.

Windmolens van Mykonos

Windmolens van Mykonos

De beroemde windmolens van Mykonos liggen vlak bij de stad Mykonos. Er zijn er 16 en ze zijn het meest herkenbare herkenningspunt van het eiland. De windmolens zijn oorspronkelijk gebouwd door de Venetianen in de 16e eeuw. Zonsondergang is een geweldige tijd om de windmolens te bezoeken. Je ziet ongelooflijke kleurcontrasten in de lucht. U kunt deelnemen aan een rondleiding en meer te weten komen over de geschiedenis van de windmolens en hoe deze zich verhoudt tot de koloniale geschiedenis van Mykonos. Het werd geregeerd door vele rijken, van de Romeinen tot de Ottomanen.

Little Venice

Little Venice

Klein Venetië is gemakkelijk bereikbaar vanaf de windmolens. Je ziet witte gebouwen aan de rand van het eiland. Het is een van de meest schilderachtige en romantische delen van Mykonos. Het is vooral populair tijdens zonsondergang - je zult een van de mooiste zonsondergangen van Europa zien in Klein Venetië. U wilt vroeg een goede tafel hebben in een van de bars of cafés. In het hoogseizoen zal het erg druk zijn.

Veel van de steile huizen zijn gebouwd door zeelieden. Toen piraterij een grote bedreiging vormde, boden deze huizen een gemakkelijke toegang tot de zee: een gemakkelijke en subtiele manier om met gestolen goederen te manoeuvreren.

Little Venice heeft een bijna etherische kwaliteit. Het heeft door de jaren heen veel artiesten aangetrokken, aangetrokken door het ongelooflijke licht. Zorg ervoor dat u veel foto's maakt.

Ontdek de Gayscene van Mykonos

Mykonos staat bekend als een hotspot voor Gayreizigers. Tijdens het hoogseizoen zal meer dan de helft van de bezoekers van Mykonos LGBT+ zijn. De beroemdste Gaybar in Mykonos is Jackie O '. De strandclub heeft een prachtig uitzicht. Je ziet veel gebronsde, mooie mannen bij het zwembad loungen. Drag queens treden op bij het zwembad op indrukwekkende hakken en vallen er op de een of andere manier nooit in. Elke zomer zie je de gay internationale jetset bij Jackie O '.

Naast Jackie O 'vind je Babylon, een Gaybar aan de waterkant van de oude haven. U moet vroeg naar Babylon gaan als u een goede zitplaats wilt. Bekijk onze volledige gids voor De Gaybars van Mykonos hier.

Delos

Delos eiland

Mykonos is geen belangrijke culturele bestemming. Het is een plaats van grote esthetische schoonheid, een charmante boetiek hotels, stranden en een bruisend nachtleven. Er is één belangrijk cultureel hoogtepunt en het is niet eens op Mykonos. Het eiland Delos ligt op slechts 30 minuten met de veerboot.

Delos zou de geboorteplaats zijn van Artemis en Apollo. Op het eiland Delos sta je oog in oog met het oude Griekenland. Het heeft veel goed bewaarde ruïnes uit de Hellenistische tijd. Dit is het Griekenland van 300 (de film) - alleen in Delos vind je de echte geschiedenis.

Paraportiani orthodoxe kerk

Paraportiani orthodoxe kerk

De orthodoxe kerk Paraportiani ligt direct aan zee in de wijk Kastro en is een belangrijk herkenningspunt van Mykonos. Het is een kerkcomplex dat uit vijf kerken bestaat. De oudste dateert uit de 14e eeuw en de modernste werd in 1920 voltooid. Zo krijg je een glimp van het oude Mykonos te zien. De stijl is opmerkelijk consistent met de moderne Myconicaanse architectuur en design.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Mykonos

Bekijk een selectie van tours in Mykonos van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Mykonos voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel