Montmartre

Dingen om te doen in Parijs

Ontdek de Lichtstad

Parijs is een van de meest bezochte steden ter wereld. Jarenlang dicteerde Parijs de mondiale trends op het gebied van mode, eten, architectuur en design. Parijs leidde en andere steden volgden. Het blijft de hoofdstad van de couture en een van de beste plekken op aarde om van het goede leven te genieten. Parijs is ook de thuisbasis van een van 's werelds beste Gayscènes.

Hoewel Parijs synoniem staat voor romantiek, is de realiteit ter plaatse genuanceerder. Als je het centrum van Parijs verlaat - een soort vergulde bruidstaart met een enorme snelweg die door het midden loopt - zul je een grote, onbezonnen en in sommige opzichten behoorlijk vuile stad aantreffen. Zoals alle grote steden is Parijs geweldig omdat het een echte plaats is en een magneet is voor interessante mensen. Je kunt je fantasie van Amelie en Midnight In Paris waarmaken, maar Parijs is meer dan de Hollywood-mythe.

Montmartre

Breng de ochtend door in Montmartre

Waarschuwing: tegenwoordig is Montmartre een grote toeristenval. Dat gezegd zijnde, het is zeker een bezoek waard. Ga er 's ochtends heen voordat het wordt overspoeld met mensen. Als je geen hartaandoening hebt, kun je in de voetsporen van Amelie treden en de eindeloze trappen naar boven lopen.

Maak eerst een wandeling langs de Rue Pigalle. Hier vind je de sekswinkels van Parijs en ook de legendarische Moulin Rouge. Je wilt zeker een foto maken buiten 's werelds beroemdste cabaretlocatie. Vanaf de Moulin Rouge ga je de trap op naar Montmartre.

Bovenaan vind je Sacre Coeur, een kerk met een lange, turbulente geschiedenis. Het is een heilige plaats sinds heidense tijden. De christelijke fundamenten werden rond 475 na Christus gelegd ter ere van St. Denis, de eerste bisschop van Parijs. Je wordt begroet met een van de beste uitzichten in Parijs. Al die stappen zullen het waard zijn geweest!

Ga vanuit Sacre Coeur de weg op naar Montmartre en verken de historische Boheemse wijk. Dit is waar veel van Amelie zich afspeelde. Montmartre wordt al jaren in verband gebracht met kunst. Peak Montmartre was de piek van Bohemen. Iedereen in Montmartre was een roman aan het schrijven of bereidde zich voor om hun meesterwerk te schilderen, en velen van hen deden dat ook! Mensen komen massaal naar Montmartre om van deze creatieve energie te proeven. Het Boheemse Montmartre is een herinnering. Tegenwoordig stromen toeristen de straten over, eten ijs en maken foto's. Maar als je daarheen gaat voordat de drukte komt, kun je een idee krijgen van de magie van Montmartre. Je kunt ook later op de avond terugkomen om een ​​beetje barhoppen te proberen.

Saint-Germain-des-Pres

Breng de middag door in Saint-Germain-des-Prés

Saint-Germain-des-Prés, een van de rijkste en meest glamoureuze wijken van Parijs, is een must. Op de trottoirs vindt u veel boetiekjes, kunstgalerijen en cafés. Ga voor een perfect Parijse Instagram-moment naar Rue de Furstemberg. Het is een charmante, romantische en klassiek Parijse straat.

De kerk Saint-Germain-des-Prés is zeker een bezoek waard. Het is het historische hart van de wijk. De huidige structuur van de kerk dateert van ongeveer duizend jaar geleden. Het is een opmerkelijk gebouw en het is onderdeel geweest van zoveel baanbrekende gebeurtenissen in de Parijse geschiedenis.

Na al dat wandelen heb je wel wat te drinken nodig. Saint-Germain-des-Prés is de thuisbasis van enkele van de meest iconische brasseries van Parijs, Deux Magots en Cafe de Flore. Neem plaats op het terras van één (of beide) van deze brasseries en drink een karafje wijn. Je bent op vakantie en het is Parijs, overdag drinken is prima! Omdat deze etablissementen zo iconisch zijn, zijn ze een beetje toeristisch. Je moet ze nog steeds bekijken. Als je zin hebt in een minder toeristische plek, ga dan naar een van de kleinere zijstraten en zoek een plek die je in het oog springt.

Shakespeare & Co

Notre Dame en Shakespeare & Co

Notre Dame is een van de grootste kathedralen ter wereld. Haar geschiedenis gaat terug tot 1160. De Notre Dame heeft zoveel dramatische episodes in de geschiedenis overleefd, niet in de laatste plaats de brand die haar in 2019 bijna verwoestte. Tijdens de Franse Revolutie was het gedurende een korte periode de thuisbasis van de Cult of Reason. In een van de krachtigste godslastering uit de geschiedenis danste Sophie Momoro halfnaakt als de godin van de rede in de kathedraal. De Notre Dame keerde terug naar haar heilige oorsprong onder Napoleon.

Je zult zeker een foto willen maken buiten de Notre Dame. Het ligt vlak bij de Seine. Aan de overkant van de rivier vind je Shakespeare & Co - vlak bij het Quartier Latin. Het is de beroemdste Engelstalige boekwinkel van Parijs. Ze hebben een uitstekende selectie. Je kunt bij aankoop om een ​​Shakespeare & Co-stempel op je boek vragen - cadeau-ideeën!

Le Marais

Le Marais

De beroemde Gaywijk van Parijs ligt op loopafstand. Ga terug over de rivier en langs Les Halles en Le Marais in. Het is zowel de Gay- als de joodse wijk. Le Marais is een van de meest stijlvolle wijken van elke stad in Europa. Het zit vol met luxe boetieks, restaurants en bars. Loop rond, stop voor een drankje in een brasserie en geniet van een beetje mensen kijken. Le Marais is een van de beste plekken om mensen te kijken. Je zult enkele van de best geklede mensen van Europa zien. Ze lijken er altijd moeiteloos cool uit te zien.

De Gaybars zijn 's avonds geopend. Ga naar de Rue des Archives, vol met Gaybars. Enkele van onze favorieten zijn onder meer COX en vrijdj. Jouw gay avondje uit in Parijs begint. Lees verder: Een Gaygids voor Le Marais.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Parijs

Blader door een selectie van tours in Parijs van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Parijs voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel