Phnom Penh

Dingen om te doen in Phnom Penh

Phnom Penh is een stad met een zeer unieke geschiedenis

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Hoewel het een lange geschiedenis heeft, is Phnom Penh niet altijd de hoofdstad van Cambodja geweest. Het werd gesticht in 1372 en diende korte tijd als hoofdstad na de val van Angkor. Halverwege de 19e eeuw tijdens de Franse koloniale periode zou het opnieuw de hoofdstad worden.

Het is zeker een bezoek waard en er zijn veel dingen te doen. Het is veruit de grootste stad van Cambodja. Je zou hier minstens een dag moeten doorbrengen, maar je hebt echt drie dagen nodig om het tot zijn recht te laten komen. Gelegen aan de Mekong rivier, vind je monniken in gewaden, drukke markten en torenhoge gouden Boeddha's. Het is ook een heel moderne stad. Verwacht veel luide auto's en motoren. Het beste nachtleven van Cambodja vind je in Phnom Penh. Je vindt er ook de littekens van het meedogenloze Khmer Rouge-tijdperk. De stad is uit de as herrezen na haar donkerste hoofdstuk in de jaren zeventig.

Phnom Penh

Koninklijk Paleis en Zilveren Pagode

Dit is het officiële huis van de koning van Cambodja en het is groot genoeg. Bescheidenheid is vereist in de koninklijke aanwezigheid, dus zorg ervoor dat uw bovenlichaam en knieën bedekt zijn. De bouw van het paleis werd voltooid in 1866. Het werd gebouwd onder auspiciën van de Fransen. Het werd gebouwd als een nieuwe koninklijke residentie toen de Khmeriaanse koning besloot om de hoofdstad van Oudong naar Phnom Penh te verplaatsen. Als de blauwe vlag wappert, betekent dit dat de koning in residentie is.

Omdat de koninklijke familie hier nog steeds woont, kun je niet alle gebouwen bezoeken. Het is echter een bezoek waard. De tuinen zijn inderdaad geschikt voor een koning. U kunt de Troonzaal, het Napoleonpaviljoen en de Zilveren Pagode bezoeken. In dit laatste vind je de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha. Dit is een historische tempel om te bezoeken omdat het een van de weinige is die de donkere dagen van de Rode Khmer heeft overleefd. Je ziet de Emerald Buddha zelf aan het plafond.

Wat Phnom

Wat Phnom

Wat Phnom werd in 1372 gebouwd op de enige heuvel van de stad. Volgens de legende ontdekte Lady Penh enkele Boeddhabeelden die waren aangespoeld door de Mekong rivier. Dit is waar de hoofdstad van Cambodja zijn naam aan ontleent. Phnom Penh betekent "heuvel van Penh."

Je ziet een zittende Boeddha in het heiligdom. Een trap leidt naar de hoofdpagode. Binnenin vind je opvallende kunstwerken aan de muren en heilige muurschilderingen. Aangezien de legende van Lady Penh en Wat Phnom de grondleggende legende van de stad is, is het zeker een bezoek waard. Op de terugweg kunt u de goed onderhouden tuinen rondom het heiligdom bezoeken.

Nationaal Museum van Cambodja

Dit is het belangrijkste museum van Cambodja. Je vindt er een millennium aan Cambodjaanse kunst en geschiedenis. Het eerste dat je ziet is een Vishnu-beeld. Er is een uitgebreide collectie pre-Angkoriaanse kunst die dateert uit de 8e eeuw. Je ziet enkele oude hindoe-relikwieën, zoals de 1,500 jaar oude achtarmige Vishnu. Het museum heeft ook veel aardewerk - geen museum is compleet zonder hele oude potten!

Cambodja

Gaybars in Phnom Penh

Hoewel Phnom Penh een Gayscene heeft, is het erg discreet. Meer nog in de afgelopen jaren na een overheidshandhaving op Gay-locaties. Het is veel gemakkelijker voor LGBT + -toeristen in Cambodja dan voor de lokale bevolking. Hoewel de cultuur in het algemeen tolerant is, is Gayseksualiteit een taboe. Maar nogmaals, seks in het algemeen ook. Openbare uitingen van genegenheid zijn niet aan te raden voor Gayseksuele of heterokoppels.

Toolbox-balk is een nieuwere toevoeging aan de Gaybarscene van Phnom Penh. Het personeel spreekt engels. Het heeft een relaxte sfeer en je kunt later op de avond live shows kijken. Het terras is een goede plek om mensen te kijken. Space Salon & Bar is ook een goede keuze. Het is overdag een kapsalon en 's avonds een Gaybar. Hart van duisternis als de meest gay-populaire club in Phnom Penh.

Genolidemuseum Tuol Sleng

Cambodja heeft onuitsprekelijke misdaden meegemaakt onder het regime van de Rode Khmer. Toen Cambodja van 1975 - 1979 werd geregeerd door de communistische partij, probeerde het regime van Cambodja een paradijs van collectieve boerderijen te maken. Dit massale menselijke experiment leidde tot hongersnood en genocide op industriële schaal. In naam van een paranoïde en bizarre ideologie kwam ongeveer 25% van de bevolking om het leven. Het gebeurde in levende herinnering en de littekens van het Rode Khmer-tijdperk zijn nog steeds goed zichtbaar.

Tuol Sleng was een school die het regime gebruikte als gevangenkamp. Slechts zeven gevangenen hebben het overleefd. Het is een behoorlijk schokkende plek om te bezoeken. Je kunt nog steeds de met bloed bevlekte muren, cellen en martelwerktuigen zien. Het is niet voor angsthazen, maar het moet worden gezien.

Phnom Penh

Central Market

Bereid je voor op een aanval op de zintuigen. Het werd gebouwd in de Franse koloniale periode en bestaat al sinds 1937. De markt is gehuisvest in een opvallend Art Deco-gebouw. Het werd ooit geprezen als de grootste markt van Azië. Je vindt er zeer toeristische kooplieden die koopwaar verkopen. Je vindt er ook een oogverblindend aanbod aan kleding, eten, bloemen en zo ongeveer alles wat je maar kunt bedenken. Probeer maar eens te afdingen.

De Centrale Markt is een geweldige plek om cadeaus te kopen. Op de vele bazaars vind je exotische Aziatische artikelen. De sieraden zijn bijzonder opvallend - sommige zijn bijzonder goed gemaakt. Laat wat ruimte over in je koffer: dit wordt een geweldige winkelervaring.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Phnom Penh

Bekijk een selectie van tours in Phnom Penh van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Phnom Penh voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel