Voorzorg

Dingen om te doen in Providence

Ontdek een van de oudste steden van Amerika

Providence werd gesticht in 1636 en is daarmee een van de oudste steden in de VS. Het is een klassiek Engelse puriteinse kolonistennaam voor een stad. Aangezien Providence oud is - naar Amerikaanse maatstaven - heeft het een echte mix van bouwstijlen, van Victoriaanse gebouwen tot Art Deco.

De kolonie Providence kreeg zijn eerste charter van Oliver Cromwell, Lord Protector of England. Toen het moederland kortstondig zijn monarchie afschafte en een Puriteinse Gemenebest vestigde, legden nederzettingen zoals de Voorzienigheid de basis voor het moderne Amerika.

Providence is niet een van de belangrijkste toeristische bestemmingen. Andere steden in New England, zoals Boston, krijgen meer aandacht. Desalniettemin is Providence een stad met veel charme en karakter die zeker een bezoek waard is.

Dierentuin Roger Williams Park

Dit is een dierentuin voor mensen die niet van dierentuinen houden. De dierenkamer zonder kooi - Carole Baskin zou het goedkeuren. Je vindt er luipaarden, giraffen, olifanten en kangoeroes. Je kunt zelfs een ritje op een kameel maken. Voor een vleugje groen kun je terecht in het Botanisch Centrum. Het park heeft ook een natuurhistorisch museum.

Binnenplaats Providence Downtown

Gaybars in Providence

Providence heeft een degelijke selectie bars - ongetwijfeld zou de puriteinse oprichter het hebben goedgekeurd! De meeste Gaybars in Providence zijn in het centrum te vinden. Deze stad is vrij compact, dus het is gemakkelijk om te gaan kroegenhoppen. De donkere dame is een van de levendigste Gaybars in Providence. Het organiseert regelmatig drag-shows en blijft zeven dagen per week open tot in de vroege uurtjes.

De stal opent rond lunchtijd en het is een goede plek om je gay-avondje uit in Providence te beginnen. Het is een goede plek om de lokale bevolking te ontmoeten. Stel dat je de hele nacht zou willen dansen EGO is de belangrijkste Gayclub in Providence.

Water vuur

De Water Fire-sculptuur werd voor het eerst geïnstalleerd in 1994 en is een jaarlijks terugkerend iets geworden in Providence. De volledige installatie bestaat uit 80 vuren die op de rivier branden. Het is erg sfeervol. Water Fire vindt plaats op verschillende tijdstippen in de maanden mei - november. Het is gratis om deel te nemen.

RISD-museum

Dit is een uitstekend kunstmuseum met veel verschillende tentoonstellingen. De permanente collecties omvatten een breed scala aan periodes, waaronder oud-Grieks, Egyptisch en modern Amerikaans. Dit museum is verbonden met de Rhode Island School of Design.

Rhode Island

Voorzienigheid van de binnenstad

Providence is een zeer beloopbare stad. Je kunt je Providence-avontuur in de binnenstad beginnen. Hier vindt u veel van de meest historische gebouwen, waaronder het Rhode Island State House. Loop langs Memorial Boulevard, slenter langs de rivieroever - drie rivieren doorkruisen het centrum - en bekijk de restaurants. Downtown is waarschijnlijk de beste plek om 's avonds te dineren en te dineren. U kunt ook deelnemen aan een wandeltocht door het historische deel van de stad en meer te weten komen over de opkomst ervan als een van Amerika's eerste geïndustrialiseerde steden.

Centrum voor uitvoerende kunsten in Providence

Het centrum voor uitvoerende kunsten, een goede plek om een ​​show te zien, werd opgericht in 1928. Het is een prachtig beaux-arts-gebouw. Er worden musicals, theatershows, livemuziek en nog veel meer georganiseerd. Veel iconische artiesten hebben hier gespeeld, waaronder Lou Reed, Fleetwood Mac en The Kinks.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Providence

Bekijk een selectie van tours in Providence van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Voorzorg voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel