Skyline van Tel Aviv

Dingen om te doen in Tel Aviv

Tel Aviv heeft de grootste Gayscene in het Midden-Oosten

Tel Aviv staat bekend als het Manhattan van het Midden-Oosten. Het is de economische grootmacht van Israël. Israël mag dan een klein land zijn, het culturele bereik is enorm. Misschien heeft geen enkel ander land zo'n rijke historische erfenis. Tel Aviv is een zeer moderne stad - de eerste fundamenten werden gelegd in 1906.

Het is verreweg de meest liberale en vooruitstrevende stad in het Midden-Oosten. Tel Aviv heeft geweldige stranden, een bruisend nachtleven en veel culturele attracties. Het is een vrij kleine stad, dus je kunt het in één reis goed doen.

Tel Aviv

Promenade van Tel Aviv

De promenade is ongeveer 5 km lang. Het is een geweldige plek om je avontuur in Tel Aviv te beginnen. Maak een wandeling langs de vele cafés en winkels. Bewonder de vreemd mooie mensen die Tel Aviv naar huis noemen - niemand weet waarom er zoveel knappe mensen in Tel Aviv wonen. Er zijn 13 stranden om te verkennen. De promenade geeft een voorproefje van het goede leven in Tel Aviv.

Tel Aviv

Kunstmuseum van Tel Aviv

Het Tel Aviv Museum of Art werd geopend in 1932. Tel Aviv heeft een grote kunstscene en het belangrijkste kunstmuseum is ouder dan het land zelf. Je vindt er werken van moderne meesters als Picasso, Rodin, Kandinsky en Klimt. U kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van de stichting van de staat Israël. Er zijn kunstwerken uit de zionistische periode, die de opkomst van de moderne Joodse staat voorspellen.

Neve tzedek

Dit is de oudste en misschien wel de meest stijlvolle wijk van Tel Aviv. Het was de eerste wijk die werd gesticht in wat nu Tel Aviv is. Het was oorspronkelijk een wijk buiten de historische stad Jaffa. Je vindt er veel trendy boetieks om te ontdekken en opvallende architectuur uit het Bauhaus-tijdperk. Neve Tzedek is een welvarend gebied - sommige leden van de Israëlische elite wonen hier. Het was ooit een nogal Boheemse wijk en je vindt er veel overblijfselen in de vorm van kunstcafés en kleine, leuke winkeltjes in kronkelende straatjes. Een geweldige plek voor een I'm-in-Tel-Aviv Instagram-moment.

Jafa

Jaffa

In Israël ben je nooit ver weg van de geschiedenis. De oude stad Jaffa is het oudste deel van Jaffa, het oudste deel van Tel Aviv. Het wordt geassocieerd met verschillende bijbelse verhalen. Jaffa is sinds de bijbelse periode beïnvloed door bijna alle grote rijken, van het Byzantijnse tot het Britse rijk. Veel van de historische gebouwen werden verwoest tijdens opmerkelijke oorlogen en aardbevingen. Er zijn nog veel hele oude gebouwen te zien.

De oude stad van Jaffa is het beste om te verkennen. Het is een zwaar gemoderniseerd gebied dat, onvermijdelijk, historisch omstreden is. Je vindt er ook tal van straatcafés en bars om te pauzeren en mensen te kijken.

Tel Aviv

Gaybars in Tel Aviv

Tel Aviv heeft een grote Gayscene en het organiseert de grootste gay Pride-viering in het Midden-Oosten. Tel Aviv heeft een grote bar- en caféscene en de meeste zijn Gayvriendelijk - het zal je verbazen hoeveel LHBT+'ers je in Tel Aviv ziet. Er zijn niet zoveel Gayspecifieke bars, maar er zijn wel veel Gayclubavonden.

De bars en cafés doen de hele dag zaken, maar het nachtleven in Tel Aviv begint veel later op de avond. Shpagat is de belangrijkste gay bay-bar in Tel Aviv. Het is doordeweeks rond 6 uur geopend. Als je buiten een stoel kunt vinden, is het een bezoek waard en het is een goede plek om je onder de lokale bevolking te mengen. Als je wilt feesten in Tel Aviv, heb je veel opties. Bekijk onze Gayclubs in Tel Aviv pagina voor meer informatie.

Rabin plein

Het is onwaarschijnlijk dat u het Rabin-plein zult missen als u Tel Aviv verkent. Het is het meest opvallende plein in Israël - het is vernoemd naar Yitzhak Rabin na zijn moord. Hier vinden grote Israëlische evenementen plaats, zoals de viering van de Onafhankelijkheidsdag.

Gaystrand in Tel Aviv

Hilton Gay Beach Tel Aviv belangrijkste

Geen reis naar Tel Aviv zou compleet zijn zonder een bezoek aan Het Gaystrand van Tel Aviv. Voor het Hilton Hotel liggen Gay's het grootste deel van het jaar in de zon - met schrale zwembroeken om het uitzicht compleet te maken. Een jonger Gaypubliek is soms ook te vinden Frishman Beach, terwijl Het Gay-naaktstrand van Tel Aviv ligt op 35 minuten rijden ten noorden van Tel Aviv.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Tel Aviv

Bekijk een selectie van tours in Tel Aviv van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Tel Aviv voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel