Sevilla bezoeken

Sevilla bezoeken

Als je doorreist naar de zuidelijke regio van Spanje, dan mag Sevilla zeker op je reisroute staan.

De hoofdstad van Andalusië en de 4e grootste stad van Spanje, Sevilla (of “Sevilla”) is een prachtige historische stad met genoeg cultuur en gay scene om je een aantal dagen bezig te houden.

Het zicht

Er zijn veel opmerkelijke oude kerken, musea en monumenten, maar de hoogtepunten zijn het Alcázar, het Archivo General de Indias en de prachtige kathedraal van Sevilla, die allemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Kathedraal van SevillaHet Alcázar is het oudste nog in gebruik zijnde koninklijke paleis in Europa. Archivo General de Indias (Algemeen Archief van Indië), gehuisvest in een oud gebouw dat dateert van enkele honderden jaren geleden, bevat waardevolle documenten die de geschiedenis van het Spaanse rijk demonstreren.

De kathedraal van Sevilla, de grootste gotische kerk ter wereld, bevindt zich in het hart van de oude binnenstad. Deze charmante buurt met smalle voetgangersstraten staat vol met uitstekende restaurants, cafés en winkels. En als je bij a hotel in de buurt van Santa Cruz dan zijn al deze bezienswaardigheden op loopafstand.

De plaats

Een groot deel van de Gayscene in Sevilla bevindt zich in de buurt van de Alameda de Hércules (of kortweg 'La Alameda'). Dit gebied is de thuisbasis van vele bars en Gay-populaire ontmoetingsplaatsen, waarvan de meeste gemengd zijn. 'El Bosque Animado' (Calle Arias Montano 5) heeft een mooi buitenterras en wordt bezocht door een Gaypubliek.

Als je zin hebt om te cruisen, kijk dan eens MANNEN TOT MANNEN bar (Calle de Trajano 38) heeft een vaargebied of ga naar gay sauna Nordik (Calle Resolana 38), ongeveer 10 minuten rijden van La Alameda. Tijdens de hete zomermaanden vinden er meer gay cruises buiten plaats, vooral in het gebied rond het park langs La Alameda.

GOUD Sevilla

Voor het uitgaan is er de populaire nachtclub GOLD (Avenida Torneo 43), op vrijdag en zaterdag, en Itaca (Calle Amor de Dios 31), een Gaydisco-bar met cruisegebied.

Het Gay-uitgaansleven van Sevilla is het beste in het weekend. Dus plan uw reis dienovereenkomstig als feesten op uw agenda staat. Rond april-mei is er een grote voorjaarskermis (Feria de Abril). Of je kunt wachten tot eind juni om deel te nemen aan de populaire Seville Gay Pride (Orgullo del Sur), of oktober-november voor het internationale berenweekend GuadalkiBear en het jaarlijkse gay & lesbian filmfestival.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

De beste rondleidingen in Sevilla

Bekijk een selectie van tours in Sevilla van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Sevilla voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel